Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Καλοκαιρινός "μποναμάς" για το Δήμο Σιθωνίας

dimarxeio sithonias15

Επιχορήγηση από το ΥΠ.ΕΣ. για αποπληρωμή οφειλών

Με το ποσό των 22,2 εκατ. ευρώ επιχορηγούνται με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών τρεις δήμοι, προκειμένου να προχωρήσουν σε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους (ιδιώτες, προμηθευτές κλπ.). Πρόκειται για τους δήμους Πυλαίας - Χορτιάτη, Σιθωνίας και Ρόδου, στους οποίους, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας, η εν λόγω επιχορήγηση θα αποδοθεί τμηματικά, ανάλογα με τις δυνατότητες απορρόφησης του κάθε φορέα και σύμφωνα με τις σχετικές μεταφορές πιστώσεων από το γενικό λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, για την εξόφληση των παραπάνω οφειλών απαιτείται η δημιουργία, από το υπουργείο, λογαριασμού σε κάθε δήμο με τίτλο «Υπουργείο Εσωτερικών - Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων δήμου» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολύνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια σχετικών ελέγχων που απορρέουν από συμβατική υποχρέωση του ΥΠΕΣΔΑ έναντι του υπουργείου Οικονομικών.

Για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους οι επιχορηγούμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντολές εξόφλησης με τα στοιχεία των πληρωμών που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Οι εντολές αυτές κατόπιν ελέγχου θα αποστέλλονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να εκτελεστούν απευθείας στους λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει εξασφαλίσει συνολικά 326 εκατ. ευρώ (ποσό που προέρχεται από τις δόσεις των 7,5 δισ. που πήρε η χώρα), τα οποία θα διατεθούν για την εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών όλων των δήμων προς τρίτους και οι εν λόγω δήμοι είναι οι πρώτοι που επιχορηγούνται απ’ αυτό το ποσό. Η λύση επετεύχθη μετά από συνεννόηση και επαφές του αρμόδιου για την αυτοδιοίκηση υπουργείου με το υπουργείο Οικονομικών.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos