Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Στους δρόμους γονείς και μαθητές για τις ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο του Ν. Μαρμαρά (ΦΩΤΟ)

20161005 132001

Χάνονται εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης γονείς και μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής ζητώντας άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές που έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του σχολείου από τις αρχές της σχολικής χρονιάς.

«Διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα των μαθημάτων με τραγικές απώλειες των διδακτικών ωρών. Το σχολείο οδηγείται σε διάλυση με ολέθριες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία» δήλωσε στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιωάννης Ζέππος.

Ειδικότερα, σε εβδομαδιαία βάση χάνονται συνολικά 100 ώρες διδασκαλίας λόγω έλλειψης μαθηματικού, φιλόλογου, νομικού-οικονομολόγου, βιολόγου-χημικού και καλλιτεχνικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζέππος με την έναρξη του σχολικού έτους δεν τοποθετήθηκε ο απαιτούμενος αριθμός αναπληρωτών στο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Νέου Μαρμαρά καθώς οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί επέλεξαν σχολικές μονάδες περιοχών που βρίσκονται σε πιο κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη. Τις προηγούμενες εβδομάδες οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου με αίτημα την κάλυψη των κενών.

«Η χαριστική βολή δόθηκε όταν στις 30 Σεπτεμβρίου με σχετικές αποφάσεις τόσο του Πρωτοβάθμιου όσο και του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου αποσπάστηκαν από το σχολείο δύο φιλόλογοι και ένας νομικός οξύνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα» αποκάλυψε.

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ο ένας από τους δύο φιλόλογους παρέμεινε στο σχολείο του Νέου Μαρμαρά.

 

20161005 132011

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και κυρίως της Γ΄ Τάξης, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές.

«Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η κατάσταση, καθώς επηρεάζει γενικότερα την ψυχολογία και την απόδοση των μαθητών. Ήδη, υπάρχουν διαρροές στο μαθητικό δυναμικό του σχολείου. Βλέποντας οι γονείς ότι δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα επιλέγουν άλλα σχολεία για τη φοίτηση των παιδιών τους όπως στη Θεσσαλονίκη, στον Πολύγυρο, στα Νέα Μουδανιά και στον Άγιο Νικόλαο» ανέφερε.

Ο ίδιος σημείωσε πως κατά την περσινή σχολική χρονιά οι 18 από τους 20 υποψήφιους των πανελλήνιων εξετάσεων πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι από το 2010 δεν έχει αναπληρωθεί καμία οργανική θέση του σχολείου ύστερα από την αποχώρηση εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδότησης.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Το ζήτημα έχει γίνει γνωστό και εγγράφως προς όλους τους αρμόδιους ακόμη και στο υπουργείο Παιδείας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Την εκτίμηση ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί η Τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών από το υπουργείο Παιδείας εξέφρασε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Κατερίνα Τσέκου. «Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους αναπληρωτές να επιλέξουν το σχολείο τοποθέτησής τους με αποτέλεσμα οι περισσότερο απομακρυσμένες περιοχές του νομού να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Ανάλογα ζητήματα ανακύπτουν και σε περιοχές όπως η Ιερισσός και η Συκιά» διευκρίνισε μιλώντας στο halkidikifocus.gr η κ. Τσέκου.

 

20161005 132002

 

Η ίδια απέδωσε τη διόγκωση του προβλήματος και των αντιδράσεων και στις πρόσφατες αποσπάσεις καθηγητών από το Γυμνάσιο του Νέου Μαρμαρά.

«Παρότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε με το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων να βρίσκονται στη θέση τους υπάρχουν ορισμένες αδυναμίες που συνδέονται π.χ. με τα μαθήματα επιλογής. Οι σχετικές προτιμήσεις των μαθητών γνωστοποιούνται τις πρώτες εβδομάδες με αποτέλεσμα -εκ των πραγμάτων- οι ανάγκες να προκύπτουν στην πορεία. Εξάλλου, γι’ αυτό το λόγο και το υπουργείο πραγματοποίησε τμηματικά τους διορισμούς αναπληρωτών» εξήγησε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα ως επείγον τόσο προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας όσο και προς το υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, από την Πέμπτη θα καλυφθεί το κενό του νομικού-οικονομολόγου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos