Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Στην Π.Ε.Χ. ο προϊστάμενος της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας & Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού

giorgos spilaio

Στο επίκεντρο το Σπήλαιο των Πετραλώνων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος υποδέχτηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Πολύγυρου, τον προϊστάμενο της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας & Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού Ανδρέα Ντάρλα.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το παρόν αλλά και το μέλλον του Σπηλαίου των Πετραλώνων όπου ο κος Ντάρλας ενημέρωσε τον κο Γιώργο για την παρούσα κατάσταση αλλά και προτάσεις για το μέλλον τόσο του σπηλαίου όσο και της ευρύτερη περιοχής που είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Ντάρλας ανέφερε χαρακτηριστικά : «Το σπηλαίο πέρασε από το ιδιωτικό καθεστώς, στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπ. Πολιτισμού τον Απρίλιο του 2011 σε μια κατάσταση που δεν αρμόζει σε ένα αρχαιολογικό μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος στη Βόρεια Ελλάδα και πρέπει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσουν από κοινού, σε εξεύρεση κονδυλίων για την αποκατάστασή του και για την συνέχιση των ανασκαφών στη γύρω περιοχή».

Ο κ. Γιώργος από τη πλευρά του άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα είπε ο κος Ντάρλας και τόνισε: «Ένα παγκόσμιας σημασίας μνημείο, όπως το σπήλαιο των Πετραλώνων, αξίζει να είναι στολίδι και σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη Χαλκιδική και την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον κόσμο και πρέπει να λειτουργήσει σωστά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εγώ προσωπικά θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό την εξεύρεση κονδυλίων και λύσεων για την αναβάθμιση τόσο του σπηλαίου όσο και της ευρύτερης περιοχής».

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 21:18
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos