xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Ισόβια στον συζυγοκτόνο της Ορμύλιας αποφάσισε το Δικαστήριο

20170302 153123

- Μετανιωμένος δήλωσε ο 35χρονος Αλβανός για το φόνο της συζύγου του - Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 35χρονο Αλβανό, για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του ανήμερα των Θεοφανείων του 2016 στην Ορμύλια Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.
Αναλυτικότερα, συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, του 35χρονου Κλοντ Λέσι, η οποία είχε διακοπεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου.
Κατά τη μαραθώνια ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν οι υπόλοιποι μάρτυρες και στη συνέχεια απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, ενώ αγόρευσε η Εισαγγελέας, η Πολιτική Αγωγή και η Υπεράσπιση, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο αποσύρθηκε για διάσκεψη.
Μετανιωμένος δήλωσε ο 35χρονος Αλβανός, κατά τη διάρκεια της απολογίας του σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ζητώντας για πρώτη φορά «συγνώμη» από την οικογένεια του θύματος. Η Εισαγγελέας από την πλευρά της ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι όλα τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο κατηγορούμενος

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. «Υπεραγαπούσα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου» είπε. Ωστόσο για το φόνο επικαλέστηκε απώλεια μνήμης: «Μου έστριψε το μυαλό. Δεν θυμάμαι τίποτα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατάλαβε αργότερα τι έκανε.
Παράλληλα ο 35χρονος ανέφερε ότι είχε βρει ναρκωτικά στο σπίτι, κατά την περίοδο που ζούσε μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά και το γεγονός αυτό ήταν η αρχή της ρήξης του ζευγαριού, που τους οδήγησε σε διάσταση. Πρόσθεσε δε ότι έβλεπε συμπτώματα χρήσης ναρκωτικών στο θύμα.
Επίσης δήλωσε ότι δεν τον ήθελε η οικογένεια του θύματος, ωστόσο – για πρώτη φορά – ζήτησε συγνώμη από της οικογένεια, ευχόμενος υγεία στα πεθερικά του, ώστε να μεγαλώσουν τα δύο παιδιά που απέμειναν χωρίς γονείς.
Για την περίοδο των 18 ημερών που ακολούθησαν, κατά την οποία κρυβόταν, έχοντας μαζί το μικρότερο παιδί της οικογένειας, είπε ότι έκανε τα πάντα για να το προστατεύσει.

Η Εισαγγελέας

Καταπέλτης ήταν η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της, ζητώντας να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τονίζοντας ότι δεν είδε ουσιαστική μεταμέλεια.
Όπως είπε η Εισαγγελέας τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο μαχαίρι στο φόνο, το οποίο έφερε μαζί του, όταν επισκέφθηκε το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του. Παράλληλα τόνισε ότι οι 9 πληγές που προκάλεσε με σφοδρότητα το μαχαίρι ήταν σε ευπαθή σημεία του σώματος του θύματος.
Σκιαγραφώντας το προφίλ του, είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να χωρίσει, καθώς διέμενε σε άλλο σπίτι, χάνοντας όλα τα προνόμια της έγγαμης ζωής από όλες τις πλευρές (οικονομικά, κοινωνικά κλπ.).
«Μπήκε προφυλαγμένα στο σπίτι – είπε η Εισαγγελέας για την ημέρα του φόνου και συνέχισε – έπραξε ότι έπραξε μπροστά στο μεγάλο παιδί της οικογένειας. Πήρε τον Φοίβο και έφυγε. Στη συνέχεια ζήτησε μέσο διαφυγής τηλεφωνώντας ομοεθνείς του. Όλα δείχνουν ότι δεν ήταν σε βρασμό ψυχής».
Όπως ανέφερε ακόμη, ο χαρακτήρας του κατηγορουμένου όπως σκιαγραφήθηκε από τους μάρτυρες, δείχνουν έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε «θολό» παρελθόν. Αναγνώρισε την εργατικότητά του, ωστόσο τόνισε ότι ο 35χρονος πίστευε ότι «η ζωή του χρωστάει» και με τον γάμο του βρέθηκε σε μία κατάσταση που μπορούσε να τον αποζημιώσει για όσα πέρασε στο παρελθόν.
Η Εισαγγελέας τόνισε ότι αμφισβητεί το κενό μνήμης που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος από την αρχή της σύλληψής του και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος.

Η Πολιτική Αγωγή

Από την πλευρά της η Πολιτική Αγωγή περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως άτομο που σχεδιάζει και εκτελεί, τονίζοντας ότι δεν σεβάστηκε τη μνήμη του θύματος, αναφερόμενος σε ναρκωτικά.

Η Υπεράσπιση

Η Υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν έλεγχε τι έκανε, καθώς είχε θολώσει το μυαλό του.

Η απόφαση

Την πρόταση της Εισαγγελέως για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δέχθηκε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, επιβάλλοντας στον κατηγορούμενο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Επίσης του επέβαλε 4 χρόνια φυλάκιση για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και ένα χρόνο φυλάκιση για την οπλοχρησία, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της οπλοφορίας.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Υπεράσπιση κατέθεσε έφεση.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos