Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συνεχίζονται οι επεμβάσεις της Πυροσβεστικής στη "Μόλα Καλύβα" Χαλκιδικής

21687423 750927865097631 4262313487445530102 n

Σε αναμονή για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Είκοσι οχήματα με πενήντα πυροσβέστες παραμένουν στην περιοχή "Μόλα Καλύβα" της Κασσάνδρας Χαλκιδικής συνεχίζοντας την αποκάθαρση περιμετρικά των σημείων, όπου επεκτάθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. «Η πυρκαγιά έχει κατασβηστεί, ωστόσο σε ορισμένα σημεία υπάρχουν υπολείμματα καμένου ξύλου και επεμβαίνουμε προκειμένου να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις», εξήγησε στο halkidikifocus.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Πύραρχος Μανώλης Τσολάκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά προκλήθηκε από καύση ξηρών χόρτων, ωστόσο φως στα ακριβή αίτια αναμένεται να ρίξει η προανάκριση που διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, ήδη έχει διαβιβαστεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνοδευόμενο από όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να αποσταλεί προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα η εξουσιοδότηση, βάσει της οποίας ο κ. Τζιτζικώστας θα εκδώσει με τη σειρά του τη σχετική απόφαση για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με έναρξη ισχύος από την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, οπότε και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος και για την καταγραφή των ζημιών με την υποβολή αιτήσεων στον Δήμο Κασσάνδρας ενώ επιτροπή που θα συσταθεί, θα διενεργεί επιτόπιους ελέγχους.

Πάντως, προς το παρόν έχουν αναφερθεί περιορισμένης έκτασης ζημιές, όπως στη στέγη δύο σπιτιών, σε προαύλια και περιφράξεις καθώς και σε ελαιώνες.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos