Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αθώοι οι αγρότες της Χαλκιδικής για τα μπλόκα του 2016

AER2

Ανάλογη απόφαση και για συναδέλφους τους της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Την πόρτα του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης πέρασαν τη Δευτέρα αγρότες της Χαλκιδικής και περιοχών της ανατολικής πλευράς της πόλης για τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους τον Φεβρουάριο του 2016.

Ειδικότερα, δέκα πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών από τους δύο νομούς κλήθηκαν ενώπιον του ακροατηρίου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας από κοινού και κατά μόνας σε παρακώλυση συγκοινωνιών, κατ’ εξακολούθηση, η οποία είχε σημαντική διάρκεια. Πρόκειται για τα μπλόκα με τρακτέρ που είχαν στηθεί στον κόμβο του Αεροδρομίου «Μακεδονία», στην αερογέφυρα της Θέρμης και στα «Πράσινα Φανάρια».

Στη δίκη κατέθεσε πλήθος μαρτύρων υπεράσπισης και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για τους κατηγορούμενους. «Ομόφωνα ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας μάς έκριναν αθώους. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για όλους τους συναδέλφους που επί 40 ημέρες βρισκόμασταν στους δρόμους διεκδικώντας λύση στα προβλήματα του κλάδου», σχολίασε μιλώντας στο halkidikifocus.gr το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών Δημήτρης Παπαδάκης.

Όπως γνωστοποίησε, ανάλογες δίκες αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και για τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στις αρχές του 2017. «Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία εκδίκασης, βρισκόμαστε σε αναμονή ευελπιστώντας ότι θα δικαιωθούμε και πάλι», υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos