Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξεκινά τρίτος ψεκασμός δακοκτονίας στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής

DAKOS ELIA

Από τις 11 Οκτωβρίου

Για επτά ημέρες θα διαρκέσει ο τρίτος ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου σε ελαιοκαλλιέργειες του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής "θα ξεκινήσει ψεκασμός των ελαιοδέντρων στο πλαίσιο του προγράμματος Δακοκτονίας στη Δημοτική Κοινότητα Νέου Μαρμαρά, με ημερομηνία έναρξης ψεκασμού την 11 Οκτωβρίου 2017 και διάρκεια ψεκασμού 7 ημέρες. Ο ψεκασμός θα γίνει με τη μέθοδο του δολωματικού ψεκασμού και με το φάρμακο BISCAYA (δραστική ουσία THIACLOPRID 24%)".

"Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος (προσωπικό δακοκτονίας) καθ΄ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. Επιβάλλεται να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ελαιόδεντρά τους προκειμένου να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και παράλληλα παρακαλούνται να μεταφέρουν έγκαιρα στην υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους", συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

"Καλούνται επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους προκειμένου να ψεκάσει. Η συγκομιδή της ελιάς μπορεί να γίνει 14 ημέρες μετά την επέμβαση με το συγκεκριμένο εντομοκτόνο. Οι ελαιοπαραγωγοί που δεν επιθυμούν να γίνει ψεκασμός στα κτήματα τους να ενημερώσουν άμεσα τον αρχιεργάτη του ψεκασμού προκειμένου να μην γίνει καμία επέμβαση στα κτήματα τους", τονίζει η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε.Χ..

"Παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές να έχουν ως οφείλουν σημασμένους τους ελαιώνες τους. Παρακαλείται ο αρμόδιος Δήμος να ενημερώσει τους κατοίκους του", καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Χαλκιδικής 2371351282 / 2377022381 / 2371351267 – Αθ. Κούτος – Κοκόνα Άννα – Στραβαρίδου Στ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 21:22
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos