xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση για τις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Χαλκιδικής

DSCN4450

- Υπόσχεση για προσλήψεις από τον Υπ. Παιδείας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείων της Χαλκιδικής στην Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στην έλλειψη καθηγητών που υπάρχει στα σχολεία του νομού, παρά το γεγονός ότι διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν και μαθητές, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις των κτιριακών συγκροτημάτων των σχολείων που φοιτούν, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμένες διδακτικές ώρες, λόγω της έλλειψης καθηγητών και κυρίως Μαθηματικών, γεγονός που δυσχεραίνει πρωτίστως την προετοιμασία των παιδιών που προετοιμάζονται για της Πανελλαδικές.
Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τα Λύκεια Ν. Μαρμαρά, Νικήτης, Αγίου Νικολάου, Αρναίας, Τρίγλιας και Σημάντρων, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρ. Παπαδόπουλο.
Μιλώντας στο halkidikifocus η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ν. Τρίγλιας, Βίκυ Μπολάκη, ανέφερε ότι επεσήμαναν στον κ. Παπαδόπουλο, πως λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα και οι μαθητές οι μαθητές συνεχίζουν να χάνουν διδακτικές ώρες, καθώς δεν έχουν καλυφθεί τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στο μάθημα των μαθηματικών, αλλά και σε άλλες ειδικότητες, τονίζοντας την ανησυχία τους για τους μαθητές που φοιτούν στην τρίτη τάξη του Λυκείου και προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές. Όπως είπε η κ. Μπολάκη, ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι η έλλειψη Μαθηματικών είναι το κυριότερο πρόβλημα στη Χαλκιδική (λείπουν 12 Μαθηματικοί) και τους ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, υποσχέθηκε την πρόσληψη 980 καθηγητών και απ’ όσους αφορούν την Κεντρική Μακεδονία, προτεραιότητα έχει η Χαλκιδική, καθώς εκεί σημειώνονται οι περισσότερες ελλείψεις.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Τρίγλιας και Ν. Μαρμαρά παρέδωσαν επιστολές διαμαρτυρίας, ζητώντας παράλληλα την επίλυση του προβλήματος.

DSCN4449

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Τρίγλιας

«Στο Γενικό Λύκειο Ν. Τρίγλιας , του Δ.Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής, φοιτούν φέτος 163 μαθητές (59 στην Α’ Λυκείου , 48 Β΄Λυκείου και 56 στην Γ΄ Λυκείου), αριθμός που κάθε χρόνο αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, μελετώντας κ την αύξηση των μαθητών στο Γυμνάσιο Ν. Τρίγλιας. Αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός εισαγομένων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Λόγω της γειτνίασης της Ν. Τρίγλιας, με το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης δεν υπήρχαν στο παρελθόν σημαντικά προβλήματα έλλειψης διδακτικού προσωπικού, γιατί τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ν. Τρίγλιας ήταν πρώτης προτίμησης σε όλους του εκπαιδευτικούς και από τον Ν. Θεσσαλονίκης.
Φέτος παρουσιάστηκε έλλειψη σε μαθηματικό και σε φυσικό (ορισμένες διδακ. ώρες), ειδικότητες απαραίτητες ιδιαίτερα για τους μαθητές της θετικής κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου , αλλά κι για όλους τους υπολοίπους, γιατί μαθηματικά και φυσική είναι εξεταζόμενα βασικά μαθήματα. Βρισκόμαστε στα μέσα του α΄ τετραμήνου και η διαδαχθείσα ύλη αυτών των μαθημάτων παραμένει μηδαμινή για ορισμένα τμήματα, γιατί αναγκάζεται η μια μαθηματικός που υπάρχει να καλύπτει όλες τις τάξεις ελλιπώς, το ίδιο και ο φυσικός .
Σε επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, αλλά και του Διευθυντή του Λυκείου μας, στην Διεύθυνση β βάθμιας στην Χαλκιδική, αντιμετωπίζουμε την άγνοια, αλλά και την απόγνωση των υπαλλήλων της .
Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στην Περιφερειακή Διεύθυνση, ελπίζοντας στην επίλυση των προβλημάτων μας και την άμεση τοποθέτηση των καθηγητών που λείπουν από το Λύκειο μας, το συντομότερο δυνατό, γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον οριακά κι οι μαθητές απειλούν με καταλήψεις .
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας».

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Μαρμαρά

«Με την παρούσα επιστολή, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και του Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η σχολική μας μονάδα εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών οι οποίοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις .
Διανύουμε τη 14η εβδομάδα μαθημάτων και οι χαμένες διδακτικές ώρες του σχολείου μας κάθε εβδομάδα ανέρχονται πλέον σε 34 για το Λύκειο και μόνο: 24 ώρες Μαθηματικών και 10 ώρες Βιολογίας.
Συνολικά έχουν χαθεί στο Λύκειο 336 ώρες μαθηματικών και 140 ώρες βιολογίας, ήτοι 476 ώρες.
Συνολικά έχουν χαθεί στο Γυμνάσιο 80 ώρες μαθηματικών και 24 ώρες καλλιτεχνικών, ήτοι 104 ώρες.
Οι μαθητές, ιδίως αυτοί οι οποίοι δίνουν εξετάσεις εισαγωγής στις σχολές της Γ/θμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται σε αδιέξοδο διότι δυο βασικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διδάσκονται, επιδεινώνοντας περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν υφίστανται πλέον ισότιμες για όλους ευκαιρίες εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, οι μαθητές αδικούνται κατάφωρα ενώ εισπράττουν αδιαφορία.
Έτσι υποβαθμίζεται και απαξιώνεται το σχολείο κι αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία και αγανάκτηση πρωτίστως στους μαθητές και στη συνέχεια στους Συλλόγους Γονέων, στους καθηγητές και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Τα προβλήματα αυτά χρόνο με τον χρόνο διογκώνονται και απαξιώνουν τη Δημόσια Παιδεία εν γένει.
Παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας».

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 20:00
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos