Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η πρόταση του ΚΚΕ Χαλκιδικής για τα προσφυγόπουλα στον Πολύγυρο

KKEXALK LYK mx

Πυρά σε Κυβέρνηση, Δήμο και τοπικούς πολιτικούς παράγοντες

Σκληρή γλώσσα για την υπόθεση με τα προσφυγόπουλα στον Πολύγυρο, χρησιμοποιεί η Τομεακή Οργάνωση Χαλκιδικής του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα ακόλουθα:

"Τις τελευταίες μέρες στον Πολύγυρο και την γύρω περιοχή έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται να ενταχθούν στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης παιδιά πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, πριν από περίπου έναν μήνα εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο του Πολυγύρου μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, 27 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά.

Οργανωμένα, διάφορες φασιστικές δυνάμεις βγήκαν από τις τρύπες τους καλώντας τον κόσμο και τους γονείς των μαθητών να ταχθούν ενάντια στα προσφυγόπουλα. Με συντονισμένο τρόπο χύνουνε το ρατσιστικό δηλητήριό τους λέγοντας πως τα παιδιά αυτά είναι ανεπιθύμητα στην περιοχή και ότι αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά του Πολυγύρου, ότι θα μπουν εμπόδιο στην εκπαίδευση των μαθητών.

Ο λαός γνωρίζει καλά ποια είναι η αλήθεια. Γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος όλων αυτών των προβλημάτων.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν φεύγουν από τις πατρίδες τους γιατί έτσι απλά το θέλησαν, αλλά τους διώχνουν η ανεργία, η φτώχεια και ο πόλεμος. Σε όλες τις περιπτώσεις υπεύθυνοι για το προσφυγικό ζήτημα είναι οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι περιφερειακοί σύμμαχοί τους, που ενδιαφέρονται μόνο για να κερδίζουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι των χωρών τους και για να το εξασφαλίζουν αυτό οδηγούν τους λαούς σε πολέμους και αιματοκυλίσματα. Συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει ενεργά τους πολεμικούς – ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, δίνοντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας στους φονιάδες των λαών, συμμετέχει στις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά από τα χρήματα του δικού μας μόχθου (δίνει το 2% του ΑΕΠ της χώρας για ΝΑΤΟικές δαπάνες). Στηρίζει λοιπόν όλους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τους πολέμους, την προσφυγιά.

Δεν είναι τα προσφυγοπούλα που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση. Είναι η ίδια η κυβέρνηση, που συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων προχωράει συνεχώς σε νέες περικοπές για την παιδεία. Την θυσιάζει στα πλαίσια της τήρησης των ματωμένων πλεονασμάτων και της "εξόδου" από τα μνημόνια. Φτιάχνει από την μία εκπαίδευση με λειψή κρατική χρηματοδότηση, γεμάτη κενά και ελλείψεις σε καθηγητές, σε αναλώσιμα, σε κτηριακές υποδομές και από την άλλη μια παιδεία παραδομένη στις ανάγκες των επιχειρήσεων και με εκπαιδευτικούς χωρίς δικαιώματα. Αυτά είναι τα προβλήματα που κυριαρχούν και στα σχολεία της περιοχής μας. Πρόσφατα μάλιστα, το ΚΚΕ κατέθεσε επερώτηση στην βουλή για τα τεράστια κενά σε καθηγητές στον νομό της Χαλκιδικής.

Η κυβέρνηση φέρει επίσης τεράστιες ευθύνες για τους απαράδεκτους όρους με τους οποίους στέλνονται τα προσφυγόπουλα να ενταχθούν στα σχολεία. Με εντελώς πρόχειρες διαδικασίες, χωρίς καμία μέριμνα για την προστασία τους, την υγεία τους, την διασφάλιση της επαρκούς και απρόσκοπτης εκπαίδευσής τους.

Ο κόσμος της περιοχής μας γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά. Πρέπει λοιπόν να σταθεί στο πλευρό των παιδιών αυτών. Να απομονώσει όλες τις φασιστικές και ρατσιστικές φωνές, την ναζιστική-δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που σαν πιστό σκυλί του συστήματος των μονοπωλίων, με κάθε ευκαιρία χτυπάει τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους εργάτες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας να βγάλει συμπεράσματα από την στάση του Δήμου Πολυγύρου και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αφήνουν απροστάτευτα τα προσφυγόπουλα. Απαράδεκτη ήταν και η στάση τους στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας που έγινε για το ζήτημα της ένταξης των παιδιών αυτών στα σχολεία του Πολυγύρου. Η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΣΟΚ) «ένιπταν τας χείρα τους» λέγοντας ότι πρέπει να ερευνηθεί εάν είναι νόμιμες όλες οι διαδικασίες για την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και ότι η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει το ζήτημα κ.α.

Ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα για την επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα, την ώρα που η βουλευτής Χαλκιδικής της Χ.Α. πήρε τον λόγο και έχυνε το δηλητήριό της, αυτοί κάθισαν και την ακούγανε. Η βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος δεν στάθηκε μόνο στην επίθεση ενάντια στα προσφυγόπουλα με τον πιο χυδαίο τρόπο, αλλά επιτέθηκε και στο ΚΚΕ και την δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκστομίζοντας μια σειρά από απειλές. Σε αντίστοιχες απειλές εναντίων της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης προχώρησαν και τα φασιστικά μαντρόσκυλα που συνόδευαν την βουλευτή τους.

Οι γονείς, οι μαθητές, ο λαός του Πολυγύρου και της γύρω περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τα προσφυγόπουλα, όπως έχει γίνει και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου παρουσιάστηκαν αντίστοιχα ζητήματα. Μέσα από τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν:

Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, να επισπευστούν οι διαδικασίες για την κατάθεση των εγγράφων για έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν

Όλα τα προσφυγόπουλα να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, με την διασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, του εμβολισμού τους, την δημιουργία τάξεων υποδοχής ώστε να καλυφθούν όλες οι προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση, καμία παρέμβαση των ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos