xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το "3rd EU JOBS AND MOBILITY ROADSHOW 2018"

europ dmil

Παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με την Παιδεία

Διεξήχθη με επιτυχία το ενημερωτικό σεμινάριο “3rd EU JOBS AND MOBILITY ROADSHOW 2018”, το οπίο πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μουδανιά, στη Χαλκιδική, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου από το Europe Direct Χαλκιδική σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Millennium, γνωρίζοντας τα προνόμια της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το Roadshow ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και διοργανώνεται από τα επτά Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Ξάνθης, ΚΕΔΗΘ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ηπείρου και Πάτρας.

Η διοργάνωση αποσκοπούσε, στην ενημέρωση ευκαιριών κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Κατά τη διάρκεια του παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με την παιδεία, όπως Euroscola, Σχολικοί Πρεσβευτές, καθώς και ζητήματα για τις Ευρωεκλογές του 2019, αλλά και το πρόγραμμα Erasmus+ /Νεολαία και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, με εθελοντές να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από αυτά τα προγράμματα.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα εφόδια της επιτυχίας στην ψηφιακή εποχή από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας ΔΠΘ, το Πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων EnterpriseEurope αλλά και το Ευρωπαϊκό δίκτυο EURAXESS - Κινητικότητα ερευνητών.

Οι εγγραφές και οι προσέλευση των συμμετεχόντων ξεκίνησαν από το πρωί με τη συμμετοχή δεκάδων νέων ανθρώπων. ‘Έπειτα ακολούθησαν οι πρώτοι χαιρετισμοί από τον Επικεφαλή Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Χαλκιδικής, Απόστολο Πάνα και την Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρο Millennium Education Center, Αθανασία Πέσχου.

Το πρόγραμμα έκανα αρχή με θέμα το «Βιογραφικό Σημείωμα Europass – Το trailer της Επαγγελματικής ζωής», από την Επικεφαλής Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης, Χρυσάνθη Αντωνίου. Στην συνέχεια το αναπτύχθηκαν θέματα όπως «Τα εφόδια της επιτυχίας στην ψηφιακή εποχή» του κ. Θεράπων Φάκα, Apeiron Life & Business Coach.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννέλης, αρμόδιος EURES- ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης, εστιάστηκε στις «Ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ - Δίκτυο EURES». Ενώ η κ. Χρύσα Δότσα, συντονίστρια Δράσεων skywalker.gr, ανάλυσε το θέμα «Το Skywalker.gr ως μέσο αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα».

Ομιλητής μεταξύ άλλων, ήταν ο κ. Γιάννης Παραστατίδης, υπεύθυνος Education Officer ESN Greece, όπου παρουσίασε τις ευκαιρίες κινητικότητας, που αφορούν φοιτητές μέσω του προγράμματος Erasmus+. Η κ. Αγάπη Τσίκλη, υπεύθυνη στον Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΙΚΥ, τόνισε τις «Δυνατότητες και Ευκαιρίες», που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης.

Κατά τη διάρκεια το σεμινάριο, εστιάστηκε προς τις ευκαιρίες για «Erasmu sfor Young Entrepreneurs - Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες», με ομιλήτρια τη κ. Δσποινα Καμπουρίδου που είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Διαχείρισης Προγράμματος «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ).

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Χάρτη, με θέμα το Youth Work σε Τοπικό Επίπεδο του προϊστάμενος Μπάμπη Παπαϊωάννου.

Η εκδήλωση “3rd EU JOBS AND MOBILITY” έκλεισε με την Επικεφαλής Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας – Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, την κ. Κατερίνα Ρουμελιώτη, η οποία μίλησε για το “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης”. Τέλος η κ. Αΐντα Νίκα, Πρόεδρος BUSINESS MENTALITY, έκλεισε την όμορφη εκδήλωση με το θέμα “Αυτή τη φορά ψηφίζω.eu”.

Στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, και όσοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο ενημερωτικό σεμινάριο "3rd EU JOBS AND MOBILITY”, έφυγαν εφοδιασμένοι με γνώσεις και ευκαιρίες που τους περιμένουν εκεί έξω.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos