xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

"ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ": Εκτιμήσεις για αύξηση των αιμοκαθάρσεων το 2019

21151709 130353087594635 1325381619037575867 n

Ευοίωνες προοπτικές για την Μ.Χ.Α. που λειτουργεί στη Γερακινή Χαλκιδικής

Θετικός είναι ο απολογισμός από τη μέχρι τώρα λειτουργία της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (Μ.Χ.Α.) «ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ» στην περιοχή της Γερακινής, στη Χαλκιδική.

Η Μονάδα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 και όπως ανέφερε μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Νεφροξένια Α.Ε.» Παντελής Κατσιφαράκης, κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν 2.000 αιμοκαθάρσεις ενώ στη διάρκεια του 2018 ο αριθμός των αιμοκαθάρσεων ανήλθε σε 6.000, «γεγονός που αποδεικνύει την ανάπτυξη και τις προοπτικές που υπάρχουν».

«Για φέτος υπολογίζουμε ότι θα έχουμε αύξηση της τάξης του 20-25%», εκτίμησε ο κ. Κατσιφαράκης, μιλώντας στο περιθώριο της ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσε ο όμιλος.

PITA NEPHR

Όπως γνωστοποίησε, οι αυστηρώς μόνιμοι ασθενείς -χωρίς τους επισκέπτες- πέρσι ήταν 22 ενώ τη φετινή χρονιά ο αριθμός τους ανέρχεται στους 40. «Είναι κάτι που περιμέναμε να συμβεί καθότι οι νεφροπαθείς της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής ήταν αναγκασμένοι λόγω του ότι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους από το Νοσοκομείο Πολυγύρου να μετακινούνται σε άλλους νομούς, όπως η Θεσσαλονίκη. Οι νέοι ασθενείς δεν υπάρχει πλέον λόγος να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη για αιμοκάθαρση αφού θα μείνουν είτε στο Γενικό Νοσοκομείο του νομού είτε στη "ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ". Έτσι και η αύξηση της προσέλευσης θα είναι μεγαλύτερη ώστε να επιτύχουμε το στόχο των 80-90 μονίμων ασθενών προκειμένου να μπορούμε να εξυπηρετούμε και τους συγκεκριμένους αλλά και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, χωρίς προβλήματα», εξήγησε ο κ. Κατσιφαράκης.

Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι υπάρχουν και ασθενείς που μετακινούνται μέρα παρά μέρα από τη Θεσσαλονίκη, διανύοντας έως και 80 χλμ. «Κάποιος νεφροπαθής είχε έρθει ως καλοκαιρινός επισκέπτης και έμεινε τόσο ευχαριστημένος από τη Μονάδα που επέλεξε να συνεχίσει τη θεραπεία του εδώ παρότι στη διάρκεια του χειμώνα διαμένει στη γειτονική πόλη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Νεφροξένια Α.Ε.».

OMILIA KATSIFARAKHS

Ο ίδιος απέδωσε την ικανοποιητική πορεία της Μ.Χ.Α. στη στην κατάλληλη στελέχωσή της. «Σίγουρα οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παίζουν σημαντικό ρόλο, ωστόσο τη μεγάλη διαφορά κάνουν οι επιστημονικοί συνεργάτες και οι νοσηλευτές, οι οποίοι χάρη στην κατάρτισή τους, παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Με απλά λόγια, ασχολούνται με τον ασθενή καθώς ο νεφροπαθής θέλει στοργή και βοήθεια, συμβουλές και κατάλληλη ψυχολογική στήριξη», υπογράμμισε.

Η «ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ» στελεχώνεται από μία προϊσταμένη και τρεις νεφρολόγους, οι οποίοι μαθήτευσαν δίπλα στον διακεκριμένο καθηγητή Νεφρολογίας Βασίλη Λιακόπουλο.

Σημειώνεται ότι διαθέτει άριστη ξενοδοχειακή εγκατάσταση και ειδική πιστοποίηση ISO.

«Η επιστημονική ομάδα εξυπηρετεί τους ασθενείς, οι οποίοι περνούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους υποβαλλόμενοι σε αιμοκάθαρση και εισπράττουμε θετικά σχόλια και κριτικές», σχολίασε ο κ. Κατσιφαράκης.

Ενέργειες για αιμοκάθαρση σε ανασφάλιστους

Η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ» είναι συμβεβλημένη τόσο με τον ΕΟΠΥΥ όσο και με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κατσιφαράκης αυτή τη στιγμή καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες για να μπορέσουν οι ιδιωτικές μονάδες αιμοκάθαρσης να δεχτούν και τους ανασφάλιστους ασθενείς. «Οι επιχειρηματίες του χώρου ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μαζί με ορισμένες άλλες βελτιώσεις όσον αφορά τη συμβατική σχέση που έχουμε με το Κράτος και τον αρμόδιο οργανισμό. Δυστυχώς, οι ανασφάλιστοι πολίτες είναι πολλοί περισσότεροι τα χρόνια της κρίσης σε σχέση με το παρελθόν», τόνισε. «Στη Χαλκιδική δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα καθώς εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο στα αστικά κέντρα, όπου οι νεφροπαθείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση μόλις για 1-2 ώρες επειδή δεν υπάρχει χώρος στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν», πρόσθεσε.

Αισιόδοξα μηνύματα για τον ιατρικό τουρισμό

Ο επικεφαλής της μονάδας ανέφερε ότι η «ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ» έχει τη δυνατότητα της άμεσης ιατρικής παροχής σε αιμοκαθαιρόμενους τουρίστες, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται η επίτευξη συμφωνίας για το πρώτο γκρουπ από το εξωετρικό. «Φαίνεται πως η επένδυση που υλοποιήσαμε στη Χαλκιδική ανοίγει μία πόρτα για την περιοχή ώστε να πάρει ένα μέρος της τεράστιας πίτας των νεφροπαθών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού όπως είναι γνωστό πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες χαίρουν της δωρεάν ιατρικής περίθαλψης οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι εντελώς δωρεάν η αιμοκάθαρση και αυτός είναι ένας λόγος να επιλέξουν τη Χαλκιδική σε σχέση με την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία, που είναι προορισμοί που δέχονται τέτοιους επισκέπτες για να κάνουν τις διακοπές τους», υποστήριξε.

Εξάλλου, η εταιρεία πραγματοποιεί πολύ μεγάλες καμπάνιες στο διαδίκτυο ενώ καταχωρήσεις της φιλοξενούνται σε περιοδικά όπως το Journals των Συλλόγων Νεφροπαθών ευρωπαϊκών χωρών. «Φέτος η προώθηση υλοποιήθηκε σε Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και Ολλανδία. Διαπιστώνουμε ότι σιγά-σιγά η προσπάθεια αποκτά ενδιαφέρον καθώς επικοινωνούν μαζί μας για να κλείσουν διακοπές είτε ατομικά είτε συγκεντρωτικά ταξιδεύουν σε μεγάλα γκρουπ», τόνισε ο Παντελής Κατσιφαράκης.

«Αυτό είναι ο πολλαπλασιαστής που μπορούμε να δώσουμε στην τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής, διότι αν έρθει ένα γκρουπ 25-30 νεφροπαθών, το σύνολο των ανθρώπων που θα ταξιδέψουν θα είναι 120, που έρχονται συνήθως με ειδική πτήση μαζί με τις οικογένειές τους, τους συνοδούς τους κλπ. Ελπίζω με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερες ενέργειες για να γνωστοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα που προσφέρει η Χαλκιδική και να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες», επισήμανε.

Όσον αφορά τους Έλληνες επισκέπτες, τα τρία κέντρα αιμοκάθαρσης σε Χανιά, Χαλκιδική και Κέρκυρα –η τελευταία ξεκίνησε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2018- καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους, έχοντας γίνει γνωστές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια για το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επενδύσεις σε αστικά κέντρα

Αναφερόμενος στα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Νεφροξένια Α.Ε.», εξήγησε ότι η πρώτη φάση του επενδυτικού πλάνου στην Ελλάδα, που αφορούσε τις Μονάδες Αιμοκάθαρσης τουριστικού ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί σε Κρήτη Κεντρική Μακεδονία και Ιόνιο, σε τρεις αντίστοιχους δημοφιλείς προορισμούς. «Από εδώ και στο εξής εξετάζουμε την εισχώρησή μας σε αστικά κέντρα αιμοκάθαρσης, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ήδη βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, είτε για εξαγορά μονάδων είτε για έναρξη νέων σε περιοχές όπως η δυτική Θεσσαλονίκη όπου παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον αλλά και σε μικρότερες πόλεις όπως τα Ιωάννινα, η Πάτρα, το Ηράκλειο κ.ά», κατέληξε ο κ. Κατσιφαράκης.

Στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε σε χώρο εστίασης στην περιοχή του Αγίου Προδρόμου, ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Βορδός, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής της ΝΔ Απόστολος Τζηρίτης και η Δημοτική Σύμβουλος Σιθωνίας Μαρία Λαθούρη-Πάργα, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ιωάννη Τζίτζιο. 

GIWRGOS KATSIFARAKHS

ZEGRAFOS KATSIFARAKHS

VALIANOS KATSIFARAKHS

BORDOS

TZHRITHS ZWGRAFOS

gsts

epis

aud1

aud2

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 09:02
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos