Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο Παύλος Πολάκης εγκαινίασε τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πολυγύρου (ΦΩΤΟ)

POLAKHS GNX1

"Ανάσα" για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Χαλκιδικής

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διαθέτει πλέον το Νοσοκομείο Πολυγύρου στην Χαλκιδική, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

"Από σήμερα μπαίνουν σε λειτουργία δύο κρεβάτια ΜΕΘ και σταδιακά μέσα από τη λειτουργία της θα φτάσει τα έξι. Η νέα ΜΕΘ, που για πρώτη φορά αποκτά η Χαλκιδική, ενόψει και της τουριστικής σεζόν θα αναβαθμίσει άμεσα το επίπεδο ιατρικής κάλυψης και περίθαλψης του νομού και συνολικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα θα "ανακουφίσει" τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης", υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

"Έτσι σήμερα, πραγματοποιήσαμε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, αξιοποιώντας ιατρικό εξοπλισμό που είχε αγοραστεί το 2013 και είχε μείνει ανεκμετάλλευτο στις "κούτες". Mε 4 πλέον γιατρούς και 12 νοσηλευτές/τριες η ΜΕΘ είναι έτοιμη για την κάλυψη των άμεσων βαρέων περιστατικών της περιοχής.

Συγχαρητήρια αξίζουν στη Διοικήτρια του νοσοκομείου, στον διευθυντή της ΜΕΘ και όλο το προσωπικό της μονάδας, καθώς πρόκειται για την πιο δύσκολη μονάδα εντός ενός νοσοκομείου. Με τα 2 αυτά άλλωστε κρεβάτια ΜΕΘ στη Χαλκιδική, φτάνουμε τις 574 λειτουργούσες κλίνες σε όλη τη χώρα από τις 438 που παραλάβαμε το 2015", πρόσθεσε.

POLAKHS GNX3

Στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε αρχικά με στοιχεία και αριθμούς στο σύνολο του έργου του Υπουργείου τα τελευταία 3,5 χρόνια. "Το έργο μας, αποτέλεσε τη συνθήκη για να σταματήσει η περιδίνηση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και να ζούμε σήμερα μια συνολική αναβάθμιση ιατρικών υποδομών και εξοπλισμού και μια γενναία επαναστελέχωση του συστήματος με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων".

Αναφέρθηκα επίσης συνοπτικά στα μεγάλα σκάνδαλα που αποκαλύψαμε στον χώρο της Υγείας, αλλά και στο επίκαιρο θέμα της NOVARTIS. Εξήγησα ότι εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και ότι προσδοκούμε να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της, ούτως ώστε να πληρώσουν όλοι αυτοί που την περίοδο της μνημονικής καταστροφής έγιναν πλούσιοι σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που υπέστη σημαντικές περικοπές στα εισοδήματά του", κατέληξε ο κ. Πολάκης.

POLAKHS GNX2

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos