xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Δ. Χατζηαλέξης: Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας

xatzhalexhs logo

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Με μια συνέντευξη "ποταμό" στο halkidikifocus, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό "Νέα Προποντίδα - Σύγχρονος", Δημήτρης Χατζηαλέξης μας εξηγεί γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, Μανώλη Καρρά, για ποιο λόγο ζητάει την ψήφο των δημοτών και τι θα προσπαθήσει να πετύχει, ώστε το παραλιακό μέτωπο του Δήμου να γίνει η "Ριβιέρα" της Νέας Προποντίδας, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στο πώς θα επιτευχτεί η ανάπτυξη σε όλο τον Δήμο.

Παράλληλα σχολιάζει τη στάση του αντίπαλου συνδυασμού, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο επικεφαλής της "Νέας Γενιάς - Νέας Πορείας", Δημήτρης Τσούφης θέλει αλλά δεν μπορεί…

Ανακοινώσατε ότι θα είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό "Νέα Προποντίδα - Σύγχρονος Δήμος", με επικεφαλής τον Μανώλη Καρρά;

«Είναι γνωστές οι πολιτικές μου πεποιθήσεις , δηλώνω όμως ότι είμαι πολιτικοποιημένο άτομο, επειδή η διοίκηση του Δήμου και η καθημερινότητα δεν έχουν χρώμα.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με τον Μανώλη Καρρά, γιατί έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του, καθώς έχει παράγει έργο, το οποίο είναι ορατό από όλους τους δημότες. Άλλωστε αυτοί είναι οι λόγοι που πολλά στελέχη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υποστηρικτές άλλων παρατάξεων, προσχώρησαν στην δημοτική ομάδα του Μανώλη Καρρά!

Είναι σοβαρός και κυρίως δεν είναι "μαθητευόμενος μάγος" όπως ο κ. Τσούφης, που προσπαθεί με ευχολόγια και κούφια λόγια να υποκαταστήσει το Υπουργείο Γεωργίας, το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, μοιράζοντας διάφορες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Καρράς, πέραν των έργων οδοποιίας και της πεζοδρόμησης που υλοποιεί σε όλη την Προποντίδα - και κυρίως στον Ελαιώνα των Νέων Μουδανιών - ξεκίνησε και το πάρκινγκ στα Νέα Μουδανιά, που είναι έργο πνοής για την ανάπτυξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας και το οποίο θα λειτουργήσει τις ημέρες του Πάσχα».

Πώς σχολιάζετε τα σλόγκαν των αντιπάλων σας "Αλλάζουμε" και "Όχι άλλα χαμένα χρόνια";

«Προφανώς δεν τα λένε για μας, τα λένε για κάποια άλλη παράταξη, για κάποιον άλλο Δήμο. Μάλλον ο συνδυασμός των αντιπάλων μας συμπέρανε ότι έχασε πάρα πολλά χρόνια κι ότι πρέπει να αλλάξει πορεία, έτσι ώστε να κάνει σωστή αντιπολίτευση στην επόμενη θητεία».

Πώς σχολιάζεται την αποχώρηση ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων από την παράταξη του κ. Καρρά και την προσχώρησή τους στον συνδυασμό του κ. Τσούφη;

«Το έχω ξαναπεί: Όλοι αυτοί αποτελούν μια "ομάδα διαμαρτυρίας", που αποσύρθηκε από την παράταξη του Μανώλη Καρρά για ευνόητους λόγους. Ο κάθε ένας ήθελε να κάνει το δικό του και προσχώρησαν στην παράταξη του κ. Τσούφη, εκμεταλλευόμενοι την απελπισία του για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι οι ηγέτες προτείνουν, δεν διαμαρτύρονται και δημιουργούν δικές τους παρατάξεις. Δηλαδή δεν μεταγράφονται θυμίζοντας "ποδοσφαιρική ομάδα", αλλάζοντας αρχηγό! Απορώ πώς θα διοικήσει την παράταξή του με τόσες συνιστώσες ο κ. Τσουφης».

Από την άλλη η ονομασία "Νέα γενιά - Νέα πορεία" δεν συνάδει με “την ένωση συνταξιούχων” Ν. Προποντίδας, καθώς υπάρχουν υποψήφιοι που δεν μπορείς να τους κατατάξεις στη νέα γενιά. "Νέα γενιά" δεν μπορεί να συγκροτείται με 70άριδες. Ανακαίνιση με παλιά υλικά δεν μπορείς να κάνεις».

Σε ποιον ψηφοφόρο απευθύνεστε;

«Ανοίγω το χέρι και ζητώ την ψήφο του κάθε συνδημότη μας, επειδή είμαι σίγουρος ότι η δημοτική μας ομάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ασχοληθεί με την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται και νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στις διοικητικές μηχανές, επειδή έχουν φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλεία και κυρίως επειδή θέλουν να μάθουν από τους εμπειρότερους δημοτικούς λειτουργούς, ώστε όλοι μαζί να ανεβάσουμε το επίπεδο του Δήμου μας.

Εμείς οι νέοι οφείλουμε στους εαυτούς μας και στην πατρίδα μας να συζητάμε και να διεκδικούμε, επειδή προερχόμαστε από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας και αποκτήσαμε μεγάλη εμπειρία από το επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Δηλώνω, λοιπόν, παρών στο κάλεσμα του Δημάρχου μας Μανώλη Καρρά για να συνεχίσουμε μαζί με ανιδιοτέλεια, ακεραιότητα και νηφαλιότητα, ώστε ο Δήμος μας να είναι έτοιμος για τη "Νέα εποχή"!».    

Ωστόσο κ. Χατζηαλέξη, οι αντίπαλοί σας κατηγορούν την παρούσα Δημοτική Αρχή του κ. Καρρά, για δάνεια που χρέωσαν το Δήμο για έργα "βιτρίνας". Ποια είναι η άποψή σας;

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!

Μελετήσαμε με την ομάδα των συνεργατών μου τα οικονομικά του Δήμου, όπου με μια πρώτη ματιά, διαπιστώνει κανείς ότι ο Δήμος έχει σωρευτικό απόθεμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Τα δάνεια αυτά έχουν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Είναι δυνατόν να εγκριθεί ένα δάνειο μακροπρόθεσμο και μάλιστα από τόσους φορείς, χωρίς να εξεταστεί η φερεγγυότητα και οι εισπρακτική ικανότητα του δήμου;

Αν η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έπαιρνε δάνειο για να ολοκληρώσει μια σειρά έργων, τα οποία κρίνονται απαραίτητα, αλλά δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, πώς θα προσελκύσει επενδυτές και τουρίστες, αφού ο Δήμος Ν. Προποντίδας στηρίζεται κυρίως στο τουρισμό;

Καλό θα ήταν όλα αυτά τα έργα να είχαν ενταχτεί στο ΕΣΠΑ και να αποφεύγαμε το δάνειο, αλλά δυστυχώς δεν είναι επιλέξιμα».  

Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα στην παράταξή σας;

«Φυσικά και έχω πρόγραμμα, το οποίο θα το φέρω προς έγκριση στην δημοτική μας ομάδα, και πιστεύω να το εγκρίνει ο Δήμαρχος μας, ο Μανώλης Καρράς, οπότε θα τα δούμε στη προσεχή τετραετία».

Ποιοι είναι οι τομείς που θεωρείται ότι πρέπει να αξιοποιηθούν;

«Πρώτα από όλα θα υλοποιήσουμε οτιδήποτε έχει σχέση με την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα θα προσπαθήσουμε :

- Να δώσουμε λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αφορά το πάρκινγκ της Νέας Καλλικράτειας, για να κρατήσουμε τους επισκέπτες μέσα στη κωμόπολη μας.

- Να συνδέσουμε την Προποντίδα με το Φυσικό Αέριο, για μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, αλλά και των νοικοκυριών.

- Να επεκτείνουμε το σχέδιο πόλης για να προσφέρουμε φθηνή μόνιμη και θερινή κατοικία στους Θεσσαλονικείς.

- Να αναβαθμίσουμε την εμποροπανήγυρη του Άγιου Μάμαντος.

- Να αναπτύξουμε το εμπορικό λιμάνι των Νέων Μουδανιών, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είναι πολύ φθηνότερο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λόγω πλοηγικών δικαιωμάτων. Ας μην γελιόμαστε, το εμπορικό λιμάνι είναι ο μοχλός ανάπτυξης της κάθε περιοχής.

- Να αξιοποιήσουμε τη δημοτική περιουσία με δημοσίους διαγωνισμούς, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας, για να αναβαθμιστεί ο τουρισμός, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είμαστε η Πύλη της Χαλκιδικής.

Με δυο λόγια θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται ώστε το παραλιακό μας μέτωπο να γίνει η "Ριβιέρα" της Νέας Προποντίδας, ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, με απώτερο σκοπό και στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αξιοποιώντας το δημοτικό πλούτο.

- Θα λειτουργήσουμε το γραφείο επιχειρηματικότητας μαζί με το γραφείο ευρέσεως εργασίας που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος, οι επιχειρήσεις αλλά και οι εργαζόμενοι».

Πώς θα τα κάνετε όλα αυτά;

«Με τις γνώσεις, τεχνική κατάρτιση και τη μεγάλη εμπειρία του Μανώλη Καρρά πιστεύω να τα καταφέρουμε. Είναι έργα που για να γίνουν δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά χρειάζεται πολύ δουλεία και υψηλές δημόσιες σχέσεις, προσόντα που διαθέτει ο Δήμαρχος μας».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos