xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Χαλκιδικής του υποψήφιου Περιφερειάρχη Χρ. Παπαστεργίου (φωτο και βίντεο)

60064903 428027094442255 8107415060906770432 n

Παρουσίασε σημεία του προγράμματός του

Το πλήρες ψηφοδέλτιο της παράταξης "Πράξεις για τη Μακεδονία" για το νομό Χαλκιδικής παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου, σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πολύγυρο, αναπτύσσοντας παράλληλα σημεία του προγράμματός του.
Σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου αρχαιολογικού πάρκου στα Αρχαία Στάγειρα με συνεδριακό κέντρο για την ανάδειξη του έργου του Αριστοτέλη με παράλληλη τουριστική αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού, όπως το σπήλαιο Πετραλώνων, τους ορεινούς όγκους με τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις υπέροχες θάλασσες.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο οδικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται άμεσα βελτίωση το άθλιο οδικό περιφερειακό δίκτυο, που είναι χωρίς επαρκή φωτισμό, διαγραμμίσεις και χωρίς συνθήκες ασφάλειας.
Κεντρικό σημείο επίσης του προγράμματός του είναι η ανάδειξη των αγροδιατροφικών πλεονεκτημάτων του νομού, καθώς και της ιχθυοκαλλιέργειας και οστρακοκαλλιέργειας.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Παπαστεργίου, στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική για την οπισθοχώρηση που συντελέσθηκε με τις διοικήσεις Ψωμιάδη -Τζιτζικώστα, σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ και της ίδιας της Περιφέρειας. Ανέφερε χαρακτηριστικά την υποχώρηση από την 7η στην 9η θέση σε σχέση με το ΑΕΠ και τις άλλες περιφέρειες και τον πρωταθλητισμό στην ανεργία και την φυγή νέων στο εξωτερικό.
Όπως ανέφερε κατά την συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαστεργίου, «είναι φανερή η έλλειψη ενημέρωσης για τις σύγχρονες τάσεις παραγωγής με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και συμπράξεων προκειμένου να υπάρχουν ανταγωνιστικά ποιοτικά προϊόντα, προς όφελος των παραγωγών και όλης της αλυσίδας μεταποίησης και εμπορίας», τονίζοντας ότι άμεση προτεραιότητα είναι η δημιουργία προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και υδάτων για την μείωση κόστους παραγωγής.
«Είναι φανερή σε όλους η έλλειψη πολιτικής, συνεργειών και προβολής των προϊόντων του νομού Χαλκιδικής. Καμία ουσιαστική σύμπραξη δεν έχει γίνει, με ευθύνη της ΠΚΜ, μεταξύ των ομάδων παραγωγών, ιδιωτών παραγωγών και των ξενοδοχειακών μονάδων για να δώσουν υπεραξία στα προϊόντα, τα ξενοδοχεία και τον ίδιο τον νομό την στιγμή που όλα τα προγράμματα έχουν ως προϋπόθεση τις συμπράξεις», ανέφερε ακόμη.
«Είναι φανερή επίσης η έλλειψη οργανωμένου σχεδίου τουριστικής προβολής και αξιοποίησης των μνημείων και των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του νομού.
Η Χαλκιδική και η τουριστική της αξιοποίηση πρέπει να ξεπερνά το μοντέλο "ήλιος και θάλασσα". Με σχέδιο και πράξεις μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες υπεραξίες.
Σημαντική συμβολή θα είχε σε αυτό και η ύπαρξη μεταλλευτικού πάρκου», πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας την κριτική στην παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε: «Ούτε ένα έργο δεν σχεδίασε, μελέτησε και υλοποίησε η νυν διοίκηση.
Το μήνυμα στους κατ' επάγγελμα "Μακεδονομάχους" είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται στήριξη με πράξεις.
Όχι λόγια,μεγάλα λόγια και Πράξεις μηδέν».

Κατόπιν παρουσίασε τον συνδυασμό της παράταξής του "Πράξεις για τη Μακεδονία". «Απαρτίζεται από πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους, θέλουν την πρόοδό του, θέλουν να δημιουργήσουν. Που δεν βολεύονται με το "ωχ αδελφέ".Που θέλουν να συμμετέχουν,να αγωνιστούν για να γίνει η περιφέρειά μας τόπος ανάπτυξης και δημιουργίας. Να γίνει πιο ανθρώπινη. Να γίνει τόπος να ζεις. Τόπος για μια καλύτερη ζωή.
Πρόκειται για ένα συνδυασμό με πρόσωπα καταξιωμένα με τον μόχθο τους στην κοινωνία της, με ανιδιοτελή προσφορά σε δραστηριότητές τους και τους συνανθρώπους μας. Συνδυάζουν ως ομάδα την εμπειρία και την νεανική δυναμική. Την συνέπεια και την τεχνοκρατική κατάρτιση με την οραματική δράση για τις ιδέες και τις αρχές. Με συμμετοχή σε συλλόγους, καθώς και σε εθελοντικές οργανώσεις.
Καλώ τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, του νομού Χαλκιδικής που δεν θέλουν να αποφασίζουν άλλοι για αυτούς, που δεν θέλουν η επικοινωνία να επικαλύπτει την ουσία, να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας,να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας.
Γιατί εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε "Πράξεις για τη Μακεδονία"» είπε.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι:

Παπουτσής Κώστας π.Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής
Τσινάς Κώστας Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
Καραντώνας Αστέριος Μηχανικός Υπολογιστών - Msc Software engineering and telecommunications
Λιολίδης Θεόδωρος αγρότης-ελεύθερος επαγγελματίας
Λιμπιτσιούνη Μαλαματένια (Τένια) δημοτική υπάλληλος- φιλόλογος Msc
Παπαδόπουλος Θωμάς Γιατρός-Καρδιολόγος

59628338 440437573434158 3228777085363290112 n

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos