xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Δεσμεύσεις από τους υποψήφιους Δημάρχους της Χαλκιδικής ζητούν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ

poeOta sith

Ανοιχτή επιστολή από τον τοπικό Σύλλογο (φωτ. αρχείου)

Μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέτει μέσω ανοιχτής επιστολής προς τους υποψήφιους Δημάρχους των πέντε Δήμων της Χαλκιδικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού. Ο Σύλλογος ζητά ανάληψη δεσμεύσεων από τους μελλοντικούς αιρετούς.

Αναλυτικά η επιστολή

"Εν όψη της επερχόμενης εκλογικής διαδικασίας και της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου και σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων τους Ο.Τ.Α. Νομού Χαλκιδικής απευθύνουμε ανοικτή επιστολή–κάλεσμα δεσμεύσεων σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους των Δήμων του νομού μας που εκπροσωπεί ο σύλλογος μας.

Καλούμε τους υποψηφίους Δημάρχους των Δήμων Αριστοτέλη, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Σιθωνίας να πάρουν θέση και να δεσμευθούν στα ακόλουθα θέματα τα οποία και αποτελούν πάγια αιτήματα και θέσεις του Συλλόγου Εργαζομένων αλλά και της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΟΤΑ).

1. Καμία παραχώρηση υπηρεσίας του Δήμου σε ιδιώτες. Καμιά παραχώρηση σε ιδιώτες-εργολάβους εργασιών καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, καμιά παραχώρηση σε ιδιώτες-εργολάβους της διαχείρισης Δημοτικού Φωτισμού, καμιά παραχώρηση σε ιδιώτες-εργολάβους της διαχείρισης της Ύδρευσης, καμιά παραχώρηση σε ιδιώτες-εργολάβους της διαχείρισης και λειτουργίας αποχετευτικού και Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων, καμιά παραχώρηση σε ιδιώτες-εργολάβους κάθε υπηρεσίας που παρέχεται από το Δήμο και που εκ του νόμου εκτελεί η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και αποφυγή κάθε ιδιωτικοποίησης αυτών. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών είναι οι υπηρεσίες αυτές να παρέχονται από το Δήμο και όχι από ιδιώτες-εργολάβους για πολλούς λόγους. Ένας βασικός λόγος είναι η οικονομικότητα και είναι αυτονόητο πως στοιχίζει πολύ πιο ακριβά στο Δήμο η πρόσληψη εργολάβου από το να εκτελεί μόνος του τις εργασίες αρκεί να υπάρξει η σωστή οργάνωση, ο σωστός προγραμματισμός και φυσικά κατάλληλος και επαρκής εξοπλισμός.

2. Σχολαστική Τήρηση των κανόνων και της νομοθεσίας υγιεινής και ασφάλειας. Οι Ο.Τ.Α. είναι οι πιο προβληματικοί χώροι εργασίας. Κατά την τετραετία 2015 – 2018 συνέβησαν 45 θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα στους Δήμους όλης της χώρας. Φυσικά οι τραυματισμοί είναι πολλαπλάσιοι. Το νούμερο είναι ασύλληπτο, αντιστοιχεί ένας θάνατος εργαζομένου σε Δήμο κάθε μήνα. Απαιτείται καθημερινή παρουσία Τεχνικού Ασφαλείας, έλεγχος των οχημάτων του εξοπλισμού σε τακτικότατη βάση, παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας και έλεγχος εφαρμογής
τους, εκπαίδευση των υπαλλήλων για την αποφυγή κινδύνων καθώς και πολλές ακόμη ενέργειες τις οποίες η Ομοσπονδία μας έχει πολλάκις απαιτήσει όπως η ανανέωση του στόλου οχημάτων και προμήθεια νέου εξοπλισμού. Ραγδαία βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε όλους τους χώρους εργασίας και ενεργή εμπλοκή των Ιατρών Εργασίας στην βελτίωση τους. Να εξαλειφθεί το φαινόμενο των ρακένδυτων εργατών καθαριότητας και των στοιβαγμένων υπαλλήλων γραφείου, σε γραφεία τρύπες.

3. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Οι Ο.Τ.Α. έχουν αναλάβει μεγάλο μέρος της Δημόσιας Διοίκησης χωρίς ποτέ να επανδρωθούν επαρκώς. Ακόμη και όταν δόθηκε η δυνατότητα μέσω της 3Κ προκήρυξης, πολλοί Δήμοι δεν προχώρησαν σε πρόσληψη ικανού αριθμού υπαλλήλων αν και η τελευταία φορά που προσέλαβαν υπαλλήλους ήταν πριν από 15 χρόνια.

4. Οργάνωση των υπηρεσιών. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα των Δήμων και άμεσα εξαρτώμενο από το προηγούμενο θέμα. Είναι πολύ βασικό οι εργαζόμενοι να είναι τοποθετημένοι στις θέσεις τους, να εκτελούν τις αρμοδιότητες που αναφέρονται στους Οργανισμούς Εσωτερικών Υπηρεσιών και να εξαλειφθεί κάθε φαινόμενο τακτικών μετακινήσεων, παράλληλων καθηκόντων που μόνο προβλήματα δημιουργούν στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων.

5. Ελαχιστοποίηση των απευθείας αναθέσεων έργων υπηρεσιών και προμηθειών. Οι απευθείας αναθέσεις όπως και οι κατατμήσεις (π.χ. ανά Δ.Ε.) είναι ένα μέτρο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, έχει δε τριπλή αρνητική επίπτωση. Καταρχήν στερεί τη δυνατότητα ανάπτυξης ανταγωνισμού με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Επίσης δίνει πρόσφορο έδαφος στην αδιαφάνεια και τη συναλλαγή πράγμα που έχει διπλό αρνητικό αποτέλεσμα, την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου αλλά πολύ περισσότερο την καλλιέργεια αισθήματος καχυποψίας
στους Δημότες το οποίο και στις μέρες μας είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα όλης της Δημόσιας Διοίκησης, με επικίνδυνο επακόλουθο της απαξίωσης της διοίκησης και την στροφή των δημοτών σε προτάσεις και κινήματα τιμωριτικού χαρακτήρα. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να γίνονται σε ένα έτος και 50 απευθείας αναθέσεις, (x20.000,00€ έκαστη) και με συνολικό κόστος 1.000.000,00€, με μηδενικό ανταγωνισμό και διαδικασίες οριακές. Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, η υπερβολική χρήση της απευθείας ανάθεσης ειδικά ομοειδών αγαθών ή υπηρεσιών, εγείρει πολλά ζητήματα, οικονομικά λειτουργικά αλλά και ηθικά, γι αυτό προτείνεται η λελογισμένη χρήση του.

Όλες οι απαντήσεις – δεσμεύσεις των υποψηφίων Δημάρχων θα κοινοποιηθούν στα μέλη μας και σε μέσα ενημέρωσης.

Επίσης όσοι υποψήφιοι επιθυμούν μπορούν να έρθουν σε επαφή με το σύλλογο μας προκειμένου να διευκρινισθούν πλήρως οι θέσεις μας".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos