xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Χρυσοβαλάντης Γκούτζιος: «Η ενασχόληση μου με τα κοινά αποτελεί για μένα μια νέα πρόκληση»

60062547 336002170450075 3750568264107819008 n

Συνέντευξη του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου στο halkidikifocus

Υποψήφιος με το συνδυασμό "Νέα Προποντίδα - Σύγχρονος Δήμος" του υποψηφίου Δημάρχου Ν. Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, στις εκλογές της 26ης Μαΐου είναι ο Μηχανικός Χρυσοβαλάντης Γκούτζιος, ο οποίος – μιλώντας στο halkidikifocus- αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στη συμμετοχή του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, καθώς και το όραμά του για το Δήμο Ν. Προποντίδας.
Ο κ. Γκούτζιος γεννήθηκε τον Γενάρη του 1979 στην Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στον Άγιο Μάμα και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών.
Τον Μάρτιο του 2004 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ., από το τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και το 2007 ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη την Μηχανική Μελετητική, εταιρεία με κύριο αντικείμενο την εκπόνηση μελετών για δημόσια και ιδιωτικά έργα.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρ. Τοπογράφων Μηχανικών Ελλάδος και εγγεγραμμένος στο Μητρώο Μελετητών.
Μέσα από την επαγγελματική του σταδιοδρομία, του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει σε έργα που άλλαξαν την εικόνα της χώρας (αυτο/μος Αιγαίου, ΧΥΤΑ, ΣΕΑ, ΣΒΑΚ κ.ά.) αλλά και του τόπου (απορρύπανση Χαβρία και Ολυνθίου, Οδικό Δίκτυο Θέρμης - Πολυγύρου κ.ά.).


Είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ν. Προποντίδας. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
«Πέρα από την προσωπική μου εξέλιξη ως Μηχανικός και τις εμπειρίες που αποκόμισα, ανέπτυξα διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Παράλληλα, εκτίμησα την σπουδαιότητα του ομαδικού πνεύματος, την αξία του να είσαι μέλος μιας ομάδας με κοινό όραμα και σκοπό και να αγωνίζεσαι για αυτό.
Η τιμή που μου έγινε, πριν δυο χρόνια, από τον Δήμαρχο κ. Καρρά, να συμμετέχω ενεργά ως μέλος στην ΕΠΟΚΑΜ Α.Ε., ενίσχυσε την οπτική μου ως προς την προσφορά στον τόπο και τους συμπολίτες μας. Διαπίστωσα πως μαζί με ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινή αντίληψη και όραμα, μπορούμε να πορευτούμε στο μέλλον, προασπίζοντας τους δυο θεμέλιους πυλώνες του Δήμου μας, τον Τουρισμό και την Αγροτική Ανάπτυξη, και δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές για την μετάβαση σε μια νέα καθημερινότητα, πιο σύγχρονη και πιο φιλική για όλους τους συμπολίτες μας.
Η ενασχόληση μου με τα κοινά, μέσω της εκλογικής διαδικασίας αποτελεί για μένα μια νέα πρόκληση, καθώς είναι η πρώτη μου συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές.
Την περασμένη πενταετία ο Δήμος έβαλε τα θεμέλια για να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν οι βασικές υποδομές. Έγιναν σπουδαία έργα στο κομμάτι των αναπλάσεων, στην ύδρευση, στην αποχέτευση και στην πρόσβαση σε περιοχές με προβλήματα (βλ. Ελαιώνας). Παράλληλα έγινε σημαντική προεργασία που αφορά στην αντιμετώπιση πάγιων προβλημάτων του τόπου. Ενδεικτικά αναφέρω την αδειοδότηση όλων των αρδευτικών γεωτρήσεων και των δικτύων, την υποβολή έργων όπως το φράγμα Ν. Τρίγλιας, τις μελέτες για τις αναβαθμίσεις Βιολογικών.
Τη νέα τετραετία η στόχευση πρέπει να περιλαμβάνει την ανάπτυξη του Δήμου. Πέρα από τα έργα βελτίωσης των υποδομών που θα συνεχιστούν, οφείλουμε να αναδείξουμε τον τόπο, τουριστικά και πολιτιστικά. Να τον τοποθετήσουμε στην κορυφή των επιλογών για κάθε επισκέπτη. Η αύξηση της επισκεψιμότητας θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει ευημερία στον τόπο.
Παράλληλα, μέσα από οργανωτικές τομές, σκοπεύουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Να γίνει ο Δήμος πιο φιλικός, πιο άμεσος και πιο διεκπεραιωτικός προς τους συμπολίτες μας.
Σε αυτές τις προκλήσεις θέλω να είμαι παρών και να συμβάλω με τις ιδέες μου και την εμπειρία μου στην επίτευξη όλων των παραπάνω».

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να είστε υποψήφιος με το συνδυασμό "Νέα Προποντίδα - Σύγχρονος Δήμος του Μανώλη Καρρά;
«Σήμερα, στον τόπο μας υλοποιείται έργο που αγγίζει τα 180 εκ. ευρώ. Ο Δήμος βρίσκεται στην τρίτη θέση πανελλαδικά ως προς την απορρόφηση κονδυλίων από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Αυτοί οι τεράστιοι αριθμοί, πρωτόγνωροι θα έλεγα για τα δεδομένα ενός μικρού Δήμου, αποτελούν την επιβράβευση για την σκληρή και μεθοδική δουλεία που έχει γίνει έως σήμερα.
Η εμπειρία του Μανώλη Καρρά, η ειλικρίνεια του, αλλά κυρίως το όραμα του για τον Δήμο Νέας Προποντίδας αποτελούν εγγύηση ότι βαδίζουμε σταθερά σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου».

Ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής;
«Ο Δήμος νέας Προποντίδας είναι ένας σύνθετος Δήμος, καθώς ο Πρωτογενής τομέας συναντά τον Τουρισμό.
Αυτοί είναι και οι δυο θεμέλιοι λίθοι που θα καθορίσουν την ευημερία του τόπου.
Στον Πρωτογενή τομέα, δεν αρκεί μόνο να εξασφαλίσουμε την αδιάκοπη παραγωγή με την επίλυση θεμάτων όπως η άρδευση. Πρέπει ταυτόχρονα να επενδύσουμε και στην αναβάθμιση των υποδομών αλλά και στην επιμόρφωση – ενημέρωση των αγροτών, ώστε η γεωργία να περάσει στην σύγχρονη εποχή.
Στον Τουρισμό, οι στοχεύσεις μας πρέπει να αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της επισκεψημότητας. Η επίτευξη αυτών των στόχων μπορεί να γίνει με την οργάνωση νέων δράσεων και υποδομών, καθιστώντας τον τόπο μας επισκέψιμο όλες τις εποχές του χρόνου.
Εξίσου σημαντική, είναι η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Δήμου. Επιθυμία μας είναι η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών μέσα από πιο απλουστευμένες διαδικασίες. Η ψηφιοποίηση του αρχείου, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω ανταποδοτικών τελών και η ανάπτυξη της ήδη διευρυμένης κοινωνικής πολιτικής με εργαστήρια ανέργων και χώρων συγκέντρωσης προϊόντων δεύτερης ευκαιρίας είναι μέσα στις προτεραιότητες μας».

Με ποιους τομείς θα θέλατε να ασχοληθείτε, εφόσον εκλεγείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο;
«Ο συνδυασμός μας «Νέα Προποντίδα - Σύγχρονος Δήμος Μανώλης Καρράς» είναι ένας διευρυμένος συνδυασμός. Αποτελείται από μέλη που έχουν ένα κοινό όραμα, την πρόοδο του τόπου μας.
Είμαστε όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι, ο καθένας με τις ιδέες του και τις αγωνίες του για το αύριο αυτού του τόπου. Συντάσσομαι στο πλευρό του Δημάρχου και θέτω εαυτόν στην διάθεση του, να αξιοποιήσει τις ιδέες μου, την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει ως συνδυασμός.
Η επιλογή συγκεκριμένων τομέων από εμένα, θα λειτουργούσε εις βάρος της ομάδας και της βασικής αρχής που επιβάλει την ανιδιοτελή και ειλικρινή ενασχόληση με τα κοινά, ως ενεργό μέλος μιας πολυδιάστατης ομάδας».

Με αφορμή την πρώτη σας συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές, υπάρχει κάτι που σας εκπλήσσει αρνητικά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο;
«Θα ήθελα να εστιάσω σε δυο θέματα που έχω εντοπίσει από την πρώτη στιγμή.
Το πρώτο αφορά την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου, καθώς η δημοτική αντιπολίτευση αναλώνεται σε στείρα συνθηματολογία, αποφεύγοντας προτάσεις και θέσεις σε καίρια ζητήματα, καταψηφίζοντας αδιάκριτα μελέτες και έργα που βελτιώνουν την εικόνα του Δήμου και προσφέρουν νέα πνοή στον τόπο μας.
Το δεύτερο αφορά στην στοχοποίηση ανθρώπων που εργάζονται σκληρά ως δημοτικοί υπάλληλοι. Καθημερινά ακούμε για ελλιπείς επιβλέψεις, παραλαβές έργων που χαλάνε κ.ά. Είναι άδικη η απαξίωση του εργατικού δυναμικού του Δήμου, ειδικά από την στιγμή που ο κόπος τους αποτυπώνεται στα δεκάδες έργα που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos