xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Αργ. Τσακνής: «Εργαζόμαστε και μοχθούμε για ένα Δήμο ενωμένο, ανεξάρτητο, ισχυρό»

tsak d1

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Αριστοτέλη στο halkidikifocus

Για το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακή για το Δήμο Αριστοτέλη, τους στόχους του και το όραμά του για το Δήμο και τους δημότες, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις του «Κλεισθένη» που θα ισχύουν στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησε στο halkidikifocus ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη, Αργύρης Τσακνής.

Πόσο κρίσιμη και ταυτόχρονο εκτιμάτε ότι είναι η εκλογική μάχη στο Δήμο Αριστοτέλη, όπου και εσείς είστε ένας εκ των «μονομάχων»;
«Κάθε εκλογική αναμέτρηση, ιδιαιτέρως όταν αυτή αφορά την τοπική κοινωνία είναι σημαντική. Ιδιαιτέρως όμως στο Δήμο μας αυτή η εκλογική αναμέτρηση έχει μία βαρύνουσα σημασία, καθώς αυτό που διακυβεύεται είναι το αν θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά ή αν θα μπούμε σε τροχιά οπισθοδρόμησης. Ένας από τους λόγους που με ώθησαν στην υποψηφιότητα μου είναι και αυτή η προσωπική μου αγωνία. Το πώς δεν θα επιτρέψουμε στην περιοχή να κάνει βήματα πίσω, το πώς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με προοπτική και όραμα για μία τόσο ευλογημένη περιοχή».

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τι ήταν εκείνο που εισπράξατε από τους συνδημότες σας; Τι ζητούν από τη νέα Δημοτική Αρχή, που θα προκύψει από τις εκλογές;
«Η καθημερινή επαφή μου με τους δημότες και των 16 κοινοτήτων μας δεν ξεκίνησε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, παρά είναι συνεχής από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος, πριν 4,5 χρόνια. Δεν θα αποφύγω όμως την απάντηση στην ερώτησή σας και θα σας πω με παρρησία ότι οι δημότες ζητούν λύσεις που σχετίζονται με τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και δείχνουν επίσης μεγάλη αγωνία αναφορικά με το πώς θα μπορέσει αυτός ο Δήμος να καταλάβει τη θέση που του αξίζει, ως γενέτειρα του Αριστοτέλη και Πύλη του Αγίου Όρους. Τον Ιανουάριο του 2019 μία μελέτη του ΚΕΦίΜ (Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών) που αφορούσε τους Δήμους όλης της χώρας ήρθε να μας αναδείξει δεύτερο αποτελεσματικότερο Δήμο μεταξύ των 320 Δήμων της επικράτειας και πρώτο στην κατηγορία των μεικτών Δήμων. Αυτό δεν μας εφησυχάζει, αλλά αντιθέτως ανεβάζει τον πήχη ψιλά για την επόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία θα πρέπει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και με την ίδια αποτελεσματικότητα για τον πρόοδο του τόπου».

Πόσο θα βοηθήσει η μέχρι τώρα εμπειρία σας στο Δήμο Αριστοτέλη, εφόσον αναλάβετε το δημαρχιακό θώκο;
«Έχω δηλώσει σε κάθε ευκαιρία ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν χρειάζομαι ούτε μία μέρα προσαρμογής και ενημέρωσης. Είμαι έτοιμος να δουλέψω για τους δημότες μας από μία άλλη θέση, αυτή του Δημάρχου και να συνεχίσω το έργο που ξεκινήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Η πορεία μου τα τελευταία χρόνια ως Αντιδήμαρχος υπήρξε για μένα καθοριστική. Έμαθα πολλά στο πεδίο της καθημερινής αναμέτρησης με τα προβλήματα και στην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων. Η ενασχόληση μου με τα οικονομικά του Δήμου ήταν για μένα η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε να είμαι έτοιμος να αναλάβω να υπηρετώ τον Δήμο από τη θέση του Δημάρχου. Μέσα από αυτή την τριβή έμαθα για τον εαυτό μου και κάτι επίσης σπουδαίο: Ότι είμαι ταγμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι δεν είμαι περαστικός από τον τόπο και δεν αποτελεί για μένα η Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε πάρεργο, ούτε σκαλοπάτι για πολιτική καριέρα».

Πώς οραματίζεστε το μέλλον του Δήμου Αριστοτέλη;
«Εργαζόμαστε και μοχθούμε για ένα Δήμο ενωμένο, ανεξάρτητο, ισχυρό. Για έναν Δήμο που στο κέντρο έχει τον δημότη και τις ανάγκες του. Για ένα Δήμο που στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενισχύει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις δράσεις για τη νεολαία. Για έναν Δήμο που κινείται μεθοδικά προς δρόμους πραγματικής ανάπτυξης για όλους, με προμετωπίδες τον τουρισμό, την ιστορία και την παράδοσή του.
Οραματίζομαι έναν Δήμο φιλόξενο, ανοιχτό, σύγχρονο. Έναν Δήμο που δεν είναι τυχαία η γενέτειρα του Αριστοτέλη!».

Η νέα μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης», πιστεύετε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα και δυσλειτουργίες στους ΟΤΑ Α’ βαθμού;
«Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει ήδη πληγεί σφόδρα εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που υπέστη, λόγω της μείωσης των κονδυλίων. Οι δυσλειτουργίες δεν είναι λίγες και η επίλυση κάποιων θεμάτων είναι μία διαρκής μάχη που δίνει η κάθε διοίκηση. Η νέα μεταρρύθμιση έχει πρόταγμα τη δημιουργία συνθηκών συνεργασίας για το καλό κάθε τόπου. Αυτό είναι κατά βάση θετικό. Στην πράξη όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς αυτό θα λειτουργήσει. Είμαστε εδώ να το δούμε. Θα ήθελα όμως να σας πω κάτι με όλη μου την ειλικρίνεια: Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μάθει να λειτουργώ αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από το περιβάλλον που βρίσκομαι. Στόχος είναι η ανάπτυξη του Δήμου μας για το καλό των δημοτών μας. Υπό αυτήν την έννοια, είμαι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία και δράση που βρίσκεται σε αυτόν τον δρόμο».

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 22 Μαΐου 2019 15:24
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos