xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

"Ο συνδυασμός μας εγγυάται την αναπτυξιακή πορεία της Σιθωνίας"

60336539 117064206174276 8196212659348045824 n

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας μιλά στο halkidikifocus.gr

Στο έργο που υλοποίησε η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Σιθωνίας, στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, καθώς και στις προτεραιότητες για τη νέα δημοτική περίοδο, αναφέρεται σε συνέντευξή του στο halkidikifocus.gr ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωμένη Δυνατή Σιθωνία" επισημαίνει ότι κυρίαρχο μέλημα αποτελουν η στήριξη του τουρισμού και η καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά τις δύο τελευταίες δημοτικές περιόδους, διατελέσατε αντιδήμαρχος στον Δήμο Σιθωνίας. Με ποιους τομείς ασχοληθήκατε και πόσο ικανοποιημένος αισθάνεστε από το έργο που επιτελέσατε;

Είχα την τιμή να υπηρετήσω τον Δήμο Σιθωνίας ως αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης και υπεύθυνος προσωπικού. Ταυτόχρονα, μου ανατέθηκαν αρμοδιότητες που αφορούν το εμπόριο, τη λειτουργία των λαϊκών αγορών κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό δώσαμε βαρύτητα στην ασφάλεια και στην υγεία των εργαζομένων με τους οποίους αναπτύξαμε άριστη συνεργασία, παρέχοντάς τους όλα εκείνα που προβλέπει η νομοθεσία. Το έργο που επιτελέστηκε ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, με παρεμβάσεις που βελτίωσαν τις υπάρχουσες υποδομές, στους τομείς του περιβάλλοντος, της σχολικής στέγης ενώ μέσα από έργα ανάπλασης αναβαθμίσαμε την αισθητική χώρων. Σημαντικά βήματα έγιναν και στον τομέα των θαλάσσιων υποδομών. Για παράδειγμα, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο του λιμενίσκου τουριστικών σκαφών στο Πηγαδάκι της Συκιάς.

Εκτός από αντιδήμαρχος, διατελέσατε Δήμαρχος του πρώην καποδιστριακού Δήμου Τορώνης, καθώς και Κοινοτάρχης Συκιάς; Πόσο πιστεύετε ότι βοηθάει η εμπειρία που έχετε αποκτήσει από την ενασχόλησή σας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Εκτιμώ ότι η εμπειρία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε έναν Δήμο, όπως της Σιθωνίας, καθώς παρουσιάζει μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό. Δυστυχώς, όλα τα χρόνια των μνημονίων έχουν αφήσει έντονο το σημάδι τους με συνέπεια την απουσία ειδικευμένου προσωπικού. Επιπλέον, η εμπειρία είναι απαραίτητη προϋπόθεση στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ" επειδή εισάγονται σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμη, καθοριστικός παράγοντας είναι οι συνεργάτες. Ο συνδυασμός μας "Ενωμένη Δυνατή Σιθωνία" αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι με την εκλογή τους μπορούν να εγγυηθούν και να εξασφαλίσουν την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή το ψηφοδέλτιό μας περιλαμβάνει υποψηφίους όλων των ηλικιών, με εμπειρία, γνώση και κατάρτιση. Είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει ο τόπος μας σε έμψυχο δυναμικό.

Υπάρχουν κάποια έργα ή πρωτοβουλίες που δεν ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια της θητείας σας;

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορα έργα σε εξέλιξη ενώ κάποια άλλα προγραμματίστηκαν και θα δημοπρατηθούν όταν ωριμάσουν οι μελέτες τους. Ειδικότερα, αυτό το χρονικό διάστημα εκτελούνται παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της ποιότητας του πόσιμου νερού, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει την τοποθέτηση μονάδων επεξεργασίας σε Νέο Μαρμαρά, Νικήτη και Άγιο Νικόλαο. Ήδη, σε λειτουργία τέθηκαν μετά την ολοκλήρωσή τους οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις στη Σάρτη, στη Συκιά, στο Καλαμίτσι και στην Τορώνη, βελτιώνοντας σε υψηλό βαθμό την ποιότητα του νερού.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και εντός των επόμενων μηνών θα δημοπρατηθούν οι παρεμβάσεις για την επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο φανάρι της Νικήτης που έχουν ως συνέπεια την ταλαιπωρία των επισκεπτών της θερινής περιόδου αλλά και των μόνιμων κατοίκων. Κατά την άποψή μου το εν λόγω έργο δεν επιλύει ριζικά το ζήτημα, ωστόσο εν μέρει θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στο σημείο. Ταυτόχρονα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκρίνουμε την κατασκευή περιφερειακής οδού στις παρυφές της Νικήτης. Ήδη, προηγήθηκαν συζητήσεις με τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος εμφανίζεται θετικός στη χάραξη του συγκεκριμένου δρόμου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα που σχεδιάσαμε, περιμένουμε την ολοκλήρωση του λιμανιού του Νέου Μαρμαρά ενώ επιτέλους πρέπει να κατασκευαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο της Συκιάς. Είναι ένα έργο για τη νεολαία του τόπου, η οποία ζει σε μια απομακρυσμένη και αποκομμένη περιοχή με αρκετά προβλήματα και χωρίς τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν οι νέοι σε άλλες πόλεις και χωριά. Παράλληλα, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι πολεοδομικές μελέτες σε Συκιά, Σάρτη, Άγιο Νικόλαο και Νέο Μαρμαρά, οι οποίες με την ολοκλήρωσή τους θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα ως προς τη δόμηση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τόνωση της τοπική οικονομίας, αφού θα δώσουν τη δυνατότητα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η περιοχή του Δήμου σας αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό. Ποιος ο σχεδιασμός σας για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σιθωνίας;

Τα πάντα στη Σιθωνία είναι... τουρισμός. Η στήριξη της "βαριάς βιομηχανίας" της χώρας και της Χαλκιδικής αποτελεί πρώτιστο μέλημά μας. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση σχεδιάζουμε να πλαισιώσουμε την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σιθωνίας με ανθρώπους του κλάδου, επαγγελματίες, οι οποίοι διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία και γνώση. Θα τους εκχωρήσουμε τα απαιτούμενα εργαλεία, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιες δράσεις σχεδιάζετε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών;

Η καθημερινότητα έχει άμεση σχέση με την πρώτη εικόνα αλλά και την τελική εντύπωση ενός επισκέπτη της περιοχής. Είναι ένας από τους τομείς στους οποίους δίνουμε καθημερινά εξετάσεις. Όχι μόνο απέναντι στον επισκέπτη του καλοκαιριού αλλά και στο μόνιμο κάτοικο, ο οποίος πρέπει να απολαμβάνει σωστές υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων, αποκομιδής των απορριμμάτων και κατάλληλης διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων. Όλες αυτές οι υπηρεσίες απαιτούν και κόστος και προσωπική εργασία. Ταυτόχρονα, ο αγώνας μας θα είναι διαρκής για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσα από τη λειτουργία των αντίστοιχων δομών, οι οποίες θα στελεχωθούν από ανθρώπους ικανούς με κατάλληλη κατάρτιση.

Ποιο είναι το όραμά σας για την νέα δημοτική περίοδο, εφόσον αναλάβετε τα ηνία του Δήμου Σιθωνίας;

Όπως είναι γνωστό, το οδικό δίκτυο που οδηγεί στη Σιθωνία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Με λίγα λόγια είναι απαράδεκτο, κακοσυντηρημένο και με στενούς δρόμους. Σε συνδυασμό με τα προβλήματα του καλοκαιριού στο φανάρι της Νικήτης, αποτρέπει τους τουρίστες να επισκεφθούν την περιοχή μας. Είναι θετικό το γεγονός ότι προωθείται μία μελέτη ανακατασκευής και αναβάθμισης της επαρχιακής οδού από τα Νέα Μουδανιά μέχρι τη Νικήτη, ωστόσο η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει το ζήτημα με περισσότερη σοβαρότητα. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία με κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Εξάλλου, ο συνδυασμός μας είναι πολυσυλλεκτικός και ακομμάτιστος με πρόσωπα από όλες τις πολιτικές τάσεις. Συνοψίζοντας, η βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή μας σε συνδυασμό με το δίκτυο θαλάσσιων υποδομών που αναπτύσσεται σε όλη την επικράτεια του Δήμου (Μαρίνες Νικήτης, Νέου Μαρμαρά, Συκιάς, Αγίου Νικολάου, Σάρτης κλπ) προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές. Γι’ αυτό καλούμε τους συνδημότες μας να τιμήσουν το συνδυασμό μας με την ψήφο τους.

 58746037 110408976839799 8584750828466733056 n

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 23 Μαΐου 2019 09:29
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos