xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Το πρόγραμμα του συνδυασμού "Σήμαντρα Δύναμη Προοπτικής"

60408516 123517768849037 4335173528534908928 n

Επίσημη παρουσίαση την Παρασκευή 24/5

"Σήμαντρα Δύναμη Προοπτικής" είναι ένας από τους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις Κοινοτικές Εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός έχει προγραμματίσει εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος, την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία του χωριού.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού

Α. ΕΡΓΑ

1. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό, στο oποίο όλοι πρέπει να έχουμε πρόσβαση. Ένα χρόνιο πρόβλημα, ιδιαίτερα όμως έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δε βρέθηκε λύση. Όλες οι προσπάθειές μας θα επικεντρωθούν στη λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος είτε με την ανόρυξη γεωτρήσεων είτε με τη μεταφορά.

2. ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Το ρέμα, που διασχίζει δυτικά το χωριό, στις μεγάλες και απότομες βροχοπτώσεις καθιστά αδύνατη την πρόσβαση πεζών και οχημάτων.
Για το χρόνιο αυτό πρόβλημα θα πιέσουμε και θα απαιτήσουμε την κατασκευή έργων για τη διευθέτησή του.

3. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Το χωριό μας, ένα χωριό με πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, χρήζει άμεσης συντήρησης και μικροεπεμβάσεων στους αγροτικούς δρόμους .
Θα προσπαθήσουμε να έχουμε στη διάθεσή μας τα απαραίτητα μηχανήματα για την τακτική συντήρηση αγροτικών δρόμων.

4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ (ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ)
Θα κατασκευάσουμε κέντρο αναψυχής με παιδική χαρά στο χώρο του πολιτιστικού πάρκου. Επίσης, μια δεύτερη παιδική χαρά εντός του οικισμού για να υπάρχει πρόσβαση για όλα τα παιδιά του χωριού.

5. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΛΑΚΚΟΣ"

Σε συνεργασία με το δασαρχείο (εκεί ανήκει ο χώρος ) θα κάνουμε κάποιες ήπιες παρεμβάσεις και θα δημιουργήσουμε υποδομές μικρής έκτασης για τον εξωραϊσμό του χώρου ούτως ώστε να χρησιμοποιείται ως χώρος ψυχαγωγίας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

6. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΚΥΔΕΠ

Η αποθήκη που βρίσκεται δίπλα στο γυμνάσιο και είναι ιδιοκτησία του Δήμου θα αξιοποιηθεί με τη δημιουργία ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού.

7. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός φωτιζόμενου και περιφραγμένου χώρου στάθμευσης κατά το μήκος της περιφερειακής οδού για τα μεγάλα οχήματα (φορτηγά) .

8. ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Τα τελευταία χρόνια στα κοιμητήρια η περίφραξη βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Θα προχωρήσουμε στη συντήρηση-επισκευή της περίφραξης καθώς και στον γενικότερο εξωραϊσμό του χώρου.

Β. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Σήμερα, δυστυχώς, η εξυπηρέτηση των κατοίκων γίνεται μόνο από τα γραφεία του Δήμου και του Κ.Ε.Π στα Ν. Μουδανιά. Ευχής έργο θα ήταν να δημιουργήσουμε ένα γραφείο Κ.Ε.Π στο χωριό μας με το υπάρχον προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Θα απαιτήσουμε να επαναφέρουμε τις αρμοδιότητες
ανταποκριτή ΟΓΑ και ΕΛΓΑ.

2. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ "ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΑΝΟΣ"

Το δημοτικό στάδιο "ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΑΝΟΣ" στερείται μόνιμης άδειας χρήσης λειτουργίας (λειτουργεί με προσωρινή) Όλες οι δυνάμεις μας θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των όποιων εμποδίων για την έκδοση μόνιμης άδειας χρήσης λειτουργίας του γηπέδου μας.

3. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Θα προβούμε σε συντήρηση του αγροτικού ιατρείου (υπάγεται στο Κ.Υ –Γ.Ν.Χ) τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο, διότι εδώ και χρόνια είναι παραμελημένο από τους υπευθύνους. Επιπλέον θα μεριμνήσουμε για την αγορά αυτομάτου απινιδωτή και τη διοργάνωση σχετικών σεμιναρίων.

4. ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Από μέρους μας θα υπάρξει ενίσχυση και στήριξη όλων των συλλόγων του χωριού μας και για τη διοργάνωση και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών τους.

5. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ Α.Τ.Μ
Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε συνεργασία με τράπεζα θα ζητηθεί η τοποθέτηση μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

6. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΣΗΜΑΝΤΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"

Για την προβολή της ιστορίας και των εθίμων του τόπου μας, θα συνεργαστούμε με την εκκλησία τα σχολεία καθώς και με τους συλλόγους για να επιτευχθεί η ανάδειξή τους μέσω εκδηλώσεων και – δραστηριοτήτων τους.

7. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ένα χρόνιο πρόβλημα που παρατηρείται είναι η αλόγιστη ρίψη σκουπιδιών σε διάφορα σημεία του χωριού. Θα φροντίσουμε να ορίσουμε 2-3 σημεία για να υπάρχει έλεγχος και σωστή διαχείριση απορριμμάτων. Επίσης θα ζητήσουμε την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε περισσότερα σημεία.

8. ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα. Θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες υπηρεσίες και σε φιλοζωικές οργανώσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Οι υποψήφιοι

KARKARA PSHFODELTIO19KOIN

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos