xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Γ. Βαγιωνάς: Η Χαλκιδική μας αξίζει τα καλύτερα

vagiwnas portraito19

Συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή Χαλκιδικής στο halkidikifocus

Η ανοικοδόμηση της χώρας και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας και θα τον επιδιώξει από την επομένη των εκλογών, σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή, Γιώργο Βαγιωνά.

Όπως επεσήμανε, σε συνέντευξη του στο halkidikifocus, το κράτος δεν θα σταθεί στα πόδια του χωρίς να ευημερήσουν οι πολίτες.

Έχετε διατελέσει Βουλευτής επί σειρά ετών. Όπως έχετε δηλώσει ο ίδιος, έχετε κάνει σκοπό την υλοποίηση του φράγματος Χαβρία. Ποια άλλα έργα θεωρείτε εξίσου σημαντικά για τη Χαλκιδική;

«Το Φράγμα του Χαβρία είναι το μείζον. Όχι μόνο γιατί θα λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας, που απειλεί τις επόμενες γενιές, αλλά γιατί θα έχει και αναπτυξιακές προεκτάσεις. Το νερό είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία υπερπολυτελών ξενοδοχείων. Η προσέλκυση τουριστών με οικονομική επιφάνεια θα προσφέρει πολλαπλάσια έσοδα στον Νομό και θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Συμπληρωματικά, το Φράγμα Πετρενίων θα είναι και αυτό πολύτιμη προσθήκη στις υποδομές του Νομού, μαζί με τις βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, που σε ορισμένα σημεία είναι κάκιστο, όπως η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Άγιο Όρος, ιδιαίτερα μέσω Πολυγύρου και Αρναίας, που εξυπηρετεί την Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική. Επιπλέον, η ανακατασκευή του Λιμανιού της Ουρανούπολης είναι άκρως απαραίτητη».

Ο Τουρισμός και ο Αγροτικός Τομέας αποτελούν τη βάση της οικονομίας στη Χαλκιδική. Ποιες ενέργειες θεωρείτε ότι είναι απαραίτητες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους;

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, κόντρα στις αντιξοότητες, κρατούν όρθιο τον αγροδιατροφικό τομέα. Θα τους ενθαρρύνουμε να συνεταιριστούν. Μειώνουμε τη φορολογία για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα. Παράλληλα, διασφαλίζουμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ, υποστηρίζουμε με προγράμματα όσους καινοτομούν και εντατικοποιούμε τους ελέγχους κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Όσο για τον τουριστικό κλάδο, συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμα και εν μέσω κρίσης.  Συνεπώς, για τη στήριξη του απαιτούνται αλλαγές στη φορολογική πολιτική, προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία άρτιων υποδομών, όπως λιμάνια, αεροδρόμια κ.ά., δράσεις προβολής-προώθησης του τουριστικού προϊόντος μας στο εξωτερικό και φυσικά, σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομιά».  

Η ανάπτυξη της οικονομίας αποτελεί βασικό παράγοντα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Με ποιες στρατηγικές μπορεί να επιτευχθεί;

«Η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμο, κοστολογημένο σχέδιο την ανάταξη της Οικονομίας. Στην προσπάθεια αυτή, θα παίξει καταλυτικό ρόλο η μείωση των φορολογικών βαρών και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του κράτους. Μειώνοντας τη φορολογία, θ’ αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του Έλληνα. Οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους, θα ανασάνουν και θα μπορούν να κάνουν επεκτατικές κινήσεις, όπως νέες προσλήψεις.

Ωστόσο, για να δοθεί πραγματικά ώθηση στην απασχόληση- για προσλήψεις με καλύτερους μισθούς- πρέπει να σημειωθεί έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Οι επενδυτές που σκοπεύουν να μείνουν και να δημιουργήσουν σε έναν τόπο επιζητούν σταθερότητα, διαφάνεια, εξάλειψη της γραφειοκρατίας και φορολογικό καθεστώς που δεν αλλάζει κάθε έξι μήνες».

Ως γιατρός είστε γνώστης του συστήματος Υγείας στη χώρα. Ωστόσο το σύστημα πολλές φορές "νοσεί". Ποιες αλλαγές πιστεύεται ότι χρειάζεται ώστε να βελτιωθεί;

«Στόχος είναι προσβάσιμη Υγεία, με ανθρώπινες συνθήκες για όλους τους πολίτες. Συνεπώς απαιτείται αναβάθμιση των υπηρεσιών, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες, για να πάψουν να ταλαιπωρούνται.

Τα οικονομικά της Υγείας χρήζουν εξορθολογισμού: Η διαχείριση των υγειονομικών φορέων θα βελτιωθεί, ενώ θα δοθεί «ανάσα» με την πρόσληψη νοσηλευτών και όχι μόνο. Το ανθρώπινο δυναμικό ενός νοσοκομείου είναι κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία του.

Επιπλέον, προχωρούμε στην αξιοποίηση όλου του φάσματος της ιατρικής τεχνολογίας και φυσικά, σε δράσεις πρόληψης. Η καταπολέμηση των χρονίων παθήσεων μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλα κονδύλια, σε βάθος χρόνου, διατηρώντας παράλληλα, υγιή τον πληθυσμό».

Ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύετε να λάβετε, εφόσον επανεκλεγείτε, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών;

«Όλο το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, όπως συνοπτικά περιέγραψα, έχει ως στόχο την εξασφάλιση μιας ποιοτικής ζωής για τους Έλληνες. Το κράτος δεν θα σταθεί στα πόδια του χωρίς να ευημερήσουν οι πολίτες. Εργασία, άρτιες υποδομές, ασφάλεια, αλληλεγγύη προς του αδυνάμους, πρόσβαση στην υγεία και στην εκπαίδευση κι ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη είναι απαραίτητα στοιχεία για μια ομαλή ζωή.

Για την επίτευξη όλων αυτών, ζητώ την ψήφο των Χαλκιδικιωτών και υπόσχομαι οτι θα την τιμήσω, όπως άλλωστε έχω το πράξει όλα αυτά τα χρόνια. Η Χαλκιδική μας αξίζει τα καλύτερα και θα τα έχει, εάν τα επιδιώξουμε μαζί».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos