Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία

70434990 1086807014849323 1388897002237984768 n

- Μηνύματα από τους τοπικούς Άρχοντες και φορείς

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό και τη διανομή των βιβλίων, ανοίγουν σήμερα τα σχολεία στη Χαλκιδική, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμια, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σε τοπικό επίπεδο, οι ζημιές που είχαν προκληθεί σε σχολεία του Δήμου Ν. Προποντίδας από τη φονική θεομηνία της 10ης Ιουλίου, έχουν αποκατασταθεί, ενώ τυχόν επί μέρους εκκρεμότητες θα διευθετηθούν τις επόμενες μέρες.
Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ευχές για καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο απέστειλαν Βουλευτές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και τοπικοί φορείς.

panas voulh4

Το μήνυμα του Απ. Πάνα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας στέλνει το εξής μήνυμα:
«Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς να έχουν υγεία, δημιουργικό πνεύμα και διάθεση να μεταδώσουν τη γνώση οι μεν, να την αποδεχτούν οι δε.
Θέλω ακόμη να εκφράσω την αμέριστη στήριξή μου στο εκπαιδευτικό δυναμικό το οποίο μέσα στις τόσες ελλείψεις και στις αντιξοότητες καταφέρνει κάθε χρονιά να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Και το γνωρίζω καλά αυτό διότι κι εγώ προέρχομαι από τον χώρο της εκπαίδευσης.
Στους μαθητές, που είναι το πιο παραγωγικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, θέλω να πω να σέβονται τους δασκάλους, τους γονείς τους αλλά και ο ένας τον άλλον και να μην το βάζουν ποτέ κάτω ανεξαρτήτως των μαθησιακών επιδόσεών τους.
Στους γονείς, θέλω να ευχηθώ δύναμη και υπομονή ώστε να υποστηρίζουν τα παιδιά τους στις δυσκολίες και να τα βοηθούν να εξελίσσονται σαν προσωπικότητες.
Το σχολείο μαζί με την οικογένεια είναι οι βασικοί πυλώνες οικοδόμησης των ανθρώπινων αρχών και αξιών και η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει αυτούς τους θεσμούς πάση θυσία και διαχρονικά. Για αυτό το σκοπό θα εργαστώ κι εγώ προσωπικά με κάθε όπλο που μου προσφέρει ο κοινοβουλευτικός μου ρόλος.
Καλή αρχή!».

giannis giorgos portraito

Ο Γ. Γιώργος

Ευχές για καλή σχολική χρονιά απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος:
«Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη στόχους, ελπίδες και προσδοκίες αλλά και εύλογες ανησυχίες, ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αφού το σχολείο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής τους και συνδέεται με τα όνειρά τους για το μέλλον.
Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς συνιστά ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της γνώσης. Το σημαντικότερο όμως είναι η σφαιρική εκπαίδευση και όχι η κατάκτηση στείρων γνώσεων.
Κοινός στόχος όλων μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που να εξασφαλίζει στους νέους μας τις προϋποθέσεις για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών μας.
Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και καλή αρχή στα πρωτάκια όλων των βαθμίδων».

koufidis portraito2

Ο Γ. Κουφίδης

Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο, αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.
Η σημερινή μέρα είναι γεμάτη συναισθήματα χαράς, αγωνίας, προσμονής, αλλά και ευθύνης όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και για τους γονείς των μαθητών.
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια νέα χρονιά, δημιουργική και εποικοδομητική, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.
Στους γονείς των μαθητών καλή δύναμη και υπομονή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Για το ξεκίνημα της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, το Τμήμα Παιδείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής εύχεται σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, δύναμη, αισιοδοξία αλλά και αγώνες υπεράσπισης όσων έγιναν τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τονίζοντας:
«- Η αύξηση των δημοσίων δαπανών που ισχυροποίησαν τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, οι δομικές αλλαγές και ο σωστός προγραμματισμός ώστε έγκαιρα οι εκπαιδευτικοί να είναι στις θέσεις τους, το άνοιγμα όλων των σχολείων σε όλες τις περιοχές της χώρας, το σύστημα αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, τα βιβλία να βρίσκονται από την πρώτη μέρα στα σχολεία, η προαγωγή της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης για τους μαθητές, η θεσμοθέτηση του Ενιαίου Ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, οι στοχευμένες παρεμβάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στα οποία φοιτούν μαθητές που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (ΡΟΜΑ, προσφυγόπουλα), η υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους από Κοινωνικούς Λειτουργούς, το Δίκτυο Συστήματος Βιβλιοθηκών σε 1.000 Δημοτικά, η ίδρυση 600 σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού στην Ειδική Αγωγή, ο επανασχεδιασμός και ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την ειδική αγωγή, η κάλυψη των μεγάλων κενών της πρώιμης παρέμβασης και της διά βίου εκπαίδευσης και υποστήριξης των ΑμεΑ, η λειτουργία Τμημάτων Υποδοχής στα δημόσια σχολεία για τα προσφυγόπουλα – μεταναστόπουλα, το νέο εκσυχρονισμένο θεσμικό καθεστώς λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η αλλαγές της δομής και του περιεχομένου των Επαγγελματικών Λυκείων με καθιέρωση και υλοποίηση του μεταλυκειακού έτους μαθητείας όπως και οι ριζοσπαστικές αλλαγές αποδυνάμωσης των εξετάσεων και αποτελεσματικής πρόσβασης και εισόδου στα ενιαία πλέον ανώτατα ιδρύματα.
Όλα αυτά αποτελούν έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αποτέλεσμα των χρόνιων αγώνων και διεκδικήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του λαού μας, που πρέπει όχι μόνο να τα υπερασπιστούμε απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έρχεται σταδιακά να τα καταργήσει, αλλά και να τα διευρύνουμε με αγώνες και ενεργή συμμετοχή όλων μας. Τα έργα και οι ημέρες όσων κυβέρνησαν τον τόπο επί σαράντα συναπτά έτη δεν ξεχνιούνται εύκολα, όσο κι αν θέλουν να το νομίζουν ορισμένοι. Οι διαφορετικοί τύποι δημοτικού σχολείου, η δήθεν αριστεία τους, το σχολείο πρόπλασμα εθνικιστικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων, το γυμνάσιο-εξεταστικό κέντρο, η διάλυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η αντικατάσταση του Λυκείου από τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία, η προσπάθειες υποβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, είναι «κατορθώματα» του παλιού πολιτικού συστήματος που δυστυχώς, με τη κυβέρνηση της ΝΔ, επανέρχονται σταδιακά και αθόρυβα.
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και το τμήμα Παιδείας, όπως τόσα χρόνια, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και δίπλα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, του Συλλόγους Γονέων. Και όλοι μαζί, θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας και θα διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας».

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 11:17

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020