xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πρωταγωνιστής ο Ακύλας στις κατασχέσεις ναρκωτικών το καλοκαίρι στη Χαλκιδική (φωτο και βίντεο)

71166299 677167922768800 261838394823278592 n

Αναλυτικά τα στοιχεία της καλοκαιρινής περιόδου

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Ακύλας, ο αστυνομικός σκύλος της Χαλκιδικής, στην καταπολέμηση των ναρκωτικών φέτος το καλοκαίρι, αφού σε αρκετές περιπτώσεις η συμβολή του ήταν καθοριστική στην εύρεση κρυμμένων ουσιών τόσο στο νομό, όσο και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, την περίοδο από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία στη Χαλκιδική κατάσχεσε περισσότερες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αντιμετωπίζοντας ωστόσο λιγότερες υποθέσεις ναρκωτικών.

«Η καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών συνεχίζει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα το 2018 είχε χαρακτηριστεί συμβολικά Έτος κατά των Ναρκωτικών, σηματοδοτώντας την υψηλή προτεραιότητα των υπηρεσιών μας στη μάχη κατά των ναρκωτικών. Μία μάχη που συνεχίστηκε και φέτος», δήλωσε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Α' Πέτρος Τάνος, μιλώντας στο halkidikifocus.

Τα στοιχεία του καλοκαιριού

Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος το καλοκαίρι καταγράφηκαν 53 υποθέσεις ναρκωτικών στο νομό, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι 82 (μείωση 35,37%). Την ίδια περίοδο συνελήφθησαν 76 άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ το 2018 συνελήφθησαν 101 (μείωση 24,75%).

Αναλυτικότερα, φέτος το καλοκαίρι κατασχέθηκαν 20 κιλά και 674,9 γραμμάρια κάνναβης, ενώ το 2018 είχαν κατασχεθεί 15 κιλά και 12,71 γραμμάρια (αύξηση 36,65%). Μείωση 29,92% παρουσιάζουν οι κατασχέσεις δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς πέρυσι είχαν εντοπιστεί 127 δενδρύλλια έναντι 89 φέτος. Επίσης κατασχέθηκαν 17,46 γραμμάρια κοκαΐνης φέτος, ενώ το 2018 είχαν κατασχεθεί 11,65 γραμμάρια (αύξηση 49,67%), 4 γραμμάρια ηρωίνης, έναντι 5,69 γραμμάρια πέρυσι (μείωση 29,7%) και 153,5 ναρκωτικά δισκία, έναντι 161 το 2018 (λιγότερα κατά 4,66%).

25 sept dragoudeli

Δενδρύλλια κάνναβης σε φυτεία στο Δραγουντέλι και 3,5 κιλά κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή Σάρτης

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χρονικές περίοδοι των κατασχέσεων ναρκωτικών. Όπως επεσήμανε ο κ. Τάνος υπάρχει μία αντιστροφή στις κατασχέσεις κάνναβης φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι: Τον Ιούνιο του 2018 κατασχέθηκαν συνολικά 11 κιλά κάνναβης, ενώ η ίδια ποσότητα κατασχέθηκε τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, με δύο σημαντικές υποθέσεις, τη μία στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν ο Ακύλας εντόπισε πάνω από 7 κιλά κάνναβης και μία στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης 3,5 κιλά κάνναβης, αλλά και 6 δενδρύλλια κάνναβης στο Δραγουντέλι. Αντίστροφα φέτος τον Ιούνιο κατασχέθηκαν μερικά γραμμάρια κάνναβης, όπως μερικά γραμμάρια είχαν κατασχεθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

udro kal1 kassandra

Καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης σε υπόγειο στην Κασσάνδρα

Τον Ιούλιο του 2018 είχαν κατασχεθεί 2,4 κιλά κάνναβης, ενώ στις 3 Ιουλίου φέτος, εντοπίστηκαν περίπου 6,5 κιλά και υδροπονική καλλιέργεια 53 δενδρυλλίων σε υπόγειο σπιτιού στην Κασσάνδρα. Όσον αφορά τον Αύγουστο, πέρυσι είχαν βρεθεί 1,3 κιλά κάνναβης, ενώ φέτος εντοπίστηκαν συνολικά 3 κιλά,το ένα εκ των οποίων στις 31 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, ενώ για την ίδια υπόθεση βρέθηκε στην περιοχή των Ν. Ρόδων, φυτεία με 15 δενδρύλλια κάνναβης.

31 aygoystoy thes

"Μίνι" φυτεία στην ευρύτερη περιοχή των Ν. Ρόδων

«Για την καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι επιφορτισμένη η Δίωξη Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, αλλά και όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας. Η Χαλκιδική δέχεται τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλο αριθμό επισκεπτών, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο αλλάζει ο σχεδιασμός των ελέγχων. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις παραθαλάσσιες περιοχές, χωρίς ωστόσο να αλλάζουμε κατεύθυνση και γι’ αυτό υπάρχουν έλεγχοι και στις ορεινές περιοχές, που φέρνουν αποτελέσματα, όπως η περίπτωση της φυτείας στο όρος Δραγουντέλι», σχολίασε από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Akilla 1

Η συμβολή του Ακύλα

"Μορφή" στην προσπάθεια της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών γίνεται πλέον ο Ακύλας, ο οποίος κατάφερε να εντοπίσει αρκετά από τα κατασχεθέντα κιλά κάνναβης, που ήταν κρυμμένα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν οι Αστυνομικοί της Δίωξης Πολυγύρου πραγματοποίησαν έρευνα σε ποιμνιοστάσιο ενός 37χρονου στην ευρύτερη περιοχή του Σταυρού, στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Ακύλας βρήκε 6 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 7 κιλών και 466 γραμμαρίων.

«Ο Ακύλας είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης, που μας βοηθάει να "ξετρυπώσουμε" ναρκωτικές ουσίες εκεί που δεν μπορεί να αντιληφθεί ένας άνθρωπος ότι υπάρχουν. Μαζί με τον αστυνομικό συνοδό του παρέχουν τη συνδρομή τους όποτε χρειαστεί και όπου χρειαστεί, στη Χαλκιδική ή σε οποιοδήποτε μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το υπόλοιπο διάστημα απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή στο σπίτι του συνοδού του», κατέληξε ο κ. Τάνος.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos