xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Πέντε Γυναίκες από τη Χαλκιδική μιλούν στο halkidikifocus

89061817 1411852935653107 4189296347305738240 n

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πολλαπλός ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή. Είναι σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη. Καλείται υπερασπίσει τη θηλυκή της ταυτότητα και παράλληλα να κυνηγήσει όνειρα και φιλοδοξίες, να γίνει επιτυχημένη επαγγελματίας, πολλές φορές να ασχοληθεί με τα κοινά, μπαίνοντας στο στίβο της Πολιτικής.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα. Ημέρα μνήμης για τις γυναίκες των αρχών του 20ού αιώνα που διεκδίκησαν το αυτονόητο: Ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους άντρες και δικαίωμα ψήφου. Θέλοντας να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο halkidikifocus, θελήσαμε να παρουσιάσουμε πέντε γυναίκες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Χαλκιδική, την Αναστασία Γιοβανοπούλου, την Μαριλένα Ζαμάνη και την Μαρία Λαθούρη - Πάργα, που εκτός από την επαγγελματική τους ιδιότητα, ασχολούνται και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και την Αναστασία Λεσσέ και την Γεωργία Μπακρατσά – Κουγιώνη, που διακρίνονται για την επιτυχημένη τους δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό χώρο.

55887665 1137326733118589 4143936751016083456 o

Αναστασία Γιοβανοπούλου

Η Αναστασία Γιοβανοπούλου είναι δικηγόρος και νεοεισερχόμενη στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον πολιτικό στίβο, καθώς εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, με το συνδυασμό του Δημάρχου Μανώλη Καρρά.

Γεννήθηκε και μεγάλωσα στα Νέα Μουδανιά. Καθώς μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο σιγουρευόταν ότι θέλει να ακολουθήσει τη νομική επιστήμη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, επέστρεψε σ τα Νέα Μουδανιά, ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση και άνοιξε το δικό της γραφείο, στο οποίο στεγάζεται έως και σήμερα. Ήδη από τα πρώτα χρόνια ο κόσμος της έδειξε εμπιστοσύνη, γεγονός που την ώθησε στο να θέλει να γίνει καλύτερη. Και έτσι ήρθε το πρώτο μεταπτυχιακό της στο Αστικό Δίκαιο, το οποίο παρακολούθησε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα, ακολούθησε και το δεύτερο μεταπτυχιακό, με αντικείμενο το Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο, το οποίο παρακολούθησε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Παράλληλα, απέκτησε και τον τίτλο δικηγόρος Παρ’ Εφέταις και στη συνέχεια Παρ’ Αρείω Πάγω. Αφουγκραζόμενη τις εξελίξεις γύρω από τη νομική επιστήμη και την ανάγκη για περαιτέρω εξειδίκευση και κατάρτιση, ακολούθησε το τρίτο μεταπτυχιακό, στο Δίκαιο του Κτηματολογίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Είναι μαχόμενη δικηγόρος και κατά τη διάρκεια της άσκησης της δικηγορίας έχει αναλάβει νομική σύμβουλος πιστωτικού ιδρύματος, καθώς και άλλων εταιρειών, έχω διδάξει ποινική δικονομία στους συνοριακούς φύλακες Χαλκιδικής, στα πλαίσια ένταξης τους στο σώμα αστυφυλάκων και έχει αναλάβει θέση προϊσταμένης στο γραφείου κτηματογράφησης Πολυγύρου.

Ωστόσο πρόσφατα άρχισε να ασχολείται με τα κοινά. Να τι μας λέει η ίδια για την ενασχόλησή της με την Πολιτική: «Παράλληλα με την καθημερινή δουλειά κι έχοντας πλέον ωριμάσει επαγγελματικά, ανακάλυψα ότι υπήρχε έμφυτη μέσα μου η ανάγκη του "προσφέρειν". Το έναυσμα δόθηκε από την τιμητική πρόταση του Δημάρχου Νέας Προποντίδας, κύριου Μανώλη Καρρά, ο οποίος με προσκάλεσε να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα της συστηματικής ενασχόλησής μου με τα κοινά, εκπορευόμενη από την επιθυμία μου να βοηθήσω τον Δήμο μας, να παρέχω τις ιδέες μου για το συλλογικό συμφέρον και την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών, αλλά και να βάλω το λιθαράκι μου για έναν πιο καινοτόμο Δήμο, που πάνω από όλα τοποθετεί τον συνάνθρωπο και φροντίζει για την καλύτερη διαβίωση των δημοτών του. Γι’ αυτό και έθεσα υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές, όπου και εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος Νέας Προποντίδας».

Στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων της ως Δημοτικής Συμβούλου είναι μέλος των συμβουλίων του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων για το έτος 2020 και αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου ΕΠΟΚΑΜ A.E., καθώς και αναπληρωματικό μέλος και του συμβουλίου της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Προποντίδας.

«Πέρα από τα καθήκοντα της Δημοτικής Συμβούλου, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τον Βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ κύριο Γεώργιο Βαγιωνά ως επιστημονικός συνεργάτης του και ως υπεύθυνη του πολιτικού του γραφείου στα Νέα Μουδανιά. Πρόκειται για μια συνεργασία ιδιαίτερα εποικοδομητική, μέσα από την οποία συναναστρέφομαι με πολίτες, ακούγοντας τα προβλήματα τους και τις ιδέες τους για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε να γίνει καλύτερη και ευκολότερη η ζωή όλων μας με έργα υποδομής, τα οποία θα φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο μας. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία αισθάνομαι ικανοποίηση και χαρά, όταν καταφέρνω να βοηθώ τον τόπο μου και του συνανθρώπους μου», συμπληρώνει.

Στην ερώτησή μας για το πώς μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει τόσες πολλές ιδιότητες, μας απάντησε: «Μία γυναίκα μπορεί να είναι σωστή επαγγελματίας, καλή πολιτικός και ταυτόχρονα "γυναίκα", με ότι άλλο περικλείει η έννοια αυτή. Η προσωπική ζωή είναι σημαντικό κομμάτι. Μια γυναίκα δραστήρια, ξέρει να μοιράζει τον χρόνο της σωστά, να βάζει προτεραιότητες. Έτσι στα διαλείμματα από την δουλειά, μου αρέσει να περνώ τον χρόνο μου με αγαπημένα μου πρόσωπα, όπως φίλους και οικογένεια. Συνήθως απολαμβάνω ένα όμορφο γεύμα, καθώς και έναν κυριακάτικο καφέ στην παραλία. Αν και δεν έκανα ακόμη δική μου οικογένεια, έχω δημιουργήσει δεσμούς που αποτελούν την δική μου εναλλακτική οικογένεια, όπως για παράδειγμα δυνατές συνεργασίες που μακροπρόθεσμα έγιναν δικοί μου άνθρωποι. Ωστόσο, η προοπτική δημιουργίας δικής μου οικογένειας δεν με αφήνει αδιάφορη. Αντιθέτως, θα έλεγα, αγαπώ πολύ τα παιδιά και επειδή η ανιδιοτελή προσφορά είναι το στοιχείο που με τρέφει, θεωρώ ότι θα είχα πολλά να δώσω».

«Κατά την άποψη μου έχουν συντελεστεί σημαντικές αλλαγές στο πεδίο εκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Το ποσοστό αντιπροσώπευσης των γυναικών έχει αυξηθεί σημαντικά, κάτι που αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες εκλογές. Άντρες και γυναίκες λοιπόν, ως ισάξιοι, δυνατοί και αποτελεσματικοί πολιτικοί, θεωρώ ότι με αμοιβαίο σεβασμό συμπορευόμαστε, συμπράττουμε και συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά, με αποκλειστικό γνώμονα την επίτευξη των δεσμεύσεων που έχουμε κληθεί να εκπληρώσουμε απέναντι στους ψηφοφόρους μας», τόνισε αναφερόμενη στην ενασχόληση της γυναίκας με την Πολιτική, προσθέτοντας: «Κλείνοντας αυτή την μικρή μου αναδρομή, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι εύκολο να ασκεί κανείς Πολιτική… Πολλές φορές προβληματίζομαι για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στους πολίτες και να αποφεύγω τα λάθη. Μέσα από τους διάφορους λοιπόν προβληματισμούς μου κατέληξα στο εξής: Η προσφορά και η προσπάθεια για το καλό του συνανθρώπου, για το καλό του κάθε ανθρώπου που στέκει δίπλα μας και ζει κοντά μας ή και μακριά μας, αυτό είναι το καθήκον αυτού που ασκεί Πολιτική… Αυτό λοιπόν προσπαθώ και θα συνεχίσω και στο μέλλον να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις».

zamani

Μαριλένα Ζαμάνη

Η Μαριλένα Ζαμάνη είναι δικηγόρος και τον τελευταίο χρόνο άρχισε να ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει εκλεγεί Δημοτική Σύμβουλος Αριστοτέλη, με το συνδυασμό του Δημάρχου, Στέλιου Βαλιάνου.

Κατάγεται από τη Μεγάλη Παναγία, όπου και ζει μόνιμα με την οικογένειά της. Είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο - τραπεζικό υπάλληλο Γιώργο Μαναζή, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά, το Στέλιο 9 ετών και την Όλια 6 ετών. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το 2014. Από το 2006 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αρναία, ενώ παράλληλα είναι νομική σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. Από το Φεβρουάριο 2008 ως και το 2011 διετέλεσε νομική σύμβουλος της ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ. Τον Φεβρουάριο του 2017 εξελέγη μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής και Γενική Γραμματέας του Σωματείου ΛΕΑΔΧ (Λογαριασμός Ενισχυσης και Αλληλοβοήθειας των Δικηγόρων Χαλκδικής).

Σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη. Η εταιρεία αυτή ασχολείται με την αξιοποίηση, εκμετάλλευση και προώθηση των τουριστικών ακινήτων, που της έχουν εκχωρηθεί από το Δήμο Αριστοτέλη, όπως το άλσος Αριστοτέλη στα Στάγειρα, το Δημοτικό κάμπινγκ Ιερισσού. «Σκοπός μας είναι μέσα από την προβολή των τουριστικών μας ακινήτων να προβληθεί ο Δήμος μας ο οποίος αποτελεί τη γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης φιλοσόφου Αριστοτέλη αλλά και την πύλη προς το Άγιο Όρος», επισημαίνει η ίδια, αναφερόμενη στην ενασχόλησή της με το Δήμο.

57649340 2016886735285305 1496335742291410944 n

Όσον αφορά την ενασχόλησή της με τα κοινά, μας είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν με άγγιζαν. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αντίθετα είμαι ένας άνθρωπος που εργάζεται σκληρά για να πετύχει τα όνειρά του. Ένα από αυτά είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης τοπικής κοινωνίας μιας κοινωνίας με υποδομές με ανάπτυξη που θα σφύζει από νεολαία και φυσικά θα είναι προσιτή στη Τρίτη ηλικία».

Ωστόσο, η ενασχόληση με τα κοινά απαιτεί πολύ χρόνο. Όταν τη ρωτήσαμε πώς συνδυάζει τη δικηγορία, τις υποχρεώσεις της στο Δήμο και την οικογένειά της, μας απάντησε: «Η ενασχόλησή μου με τα κοινά σίγουρα έχει αυξήσει τις υποχρεώσεις μου και τις ώρες που βρίσκομαι μακριά από την οικογένειά μου, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κάνεις ότι μέχρι και σήμερα ασκώ επιπλέον και μάχιμη δικηγορία. Αυτό που προσπαθώ να εφαρμόσω, προκειμένου να επιτύχω τη δύσκολη, κατά τα άλλα ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής, πολιτικής και προσωπικής μου ζωής, είναι η διασαφήνιση των απαιτήσεων των ρόλων που καλούμαι να υπηρετήσω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά η ισορροπία αυτή δε θα μπορούσε να επιτευχθεί αν δεν είχα την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια από την οικογένειά μου, η οποία πάντοτε στεκόταν αρωγός και στυλοβάτης σε κάθε μου προσπάθεια».

Τέλος, για την αντιμετώπιση που είχε από τους άντρες στον πολιτικό στίβο, επεσήμανε: «Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται ενεργά με την Πολιτική, είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο με πολύ μεγάλη επιτυχία, έχοντας σπάσει τα ταμπού των προηγούμενων χρόνων. Αυτό που βιώνω, είναι ότι οι άντρες πολιτικοί, εμάς τις γυναίκες και εμένα προσωπικά, μας αντιμετωπίζουν ως ισάξια μέλη και αυτό γιατί έχουμε αποδείξει ότι εμείς πειθαρχημένα και αποτελεσματικά μπορούμε να διεκπεραιώνουμε τις λύσεις που απαιτούν οι καθημερινές ανάγκες προσθέτοντας κάτι από αυτό που μας χαρακτηρίζει ως γυναίκες δηλαδή τον ανθρωπισμό υπεράνω των πολιτικών ιδεολογιών, προκειμένου να αναδειχθεί το καλό του τόπου».

parga1

Μαρία Λαθούρη Πάργα

Η Μαρία Λαθούρη Πάργα έχει πολυετή ενασχόληση με τα κοινά, έχοντας εκλεγεί επανειλημμένα Δημοτική Σύμβουλος. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εξελέγη με το συνδυασμό του Δημάρχου Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, μιας και η καταγωγή του πατέρα είναι από Σαλαμίνα Αττικής, αλλά μεγάλωσε στη Χαλκιδική, πατρίδα της μητέρας της. Από τα μαθητικά της χρόνια ήταν ανήσυχο πνεύμα και αυτό την ώθησε στο να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες των σχολικών συλλόγων ως μαθήτρια και να προεδρεύει. Μεγαλώνοντας, η ενασχόληση με τα κοινά και η δράση της είναι ιδιαίτερα μεγάλη: Διετέλεσε Πρόεδρος και ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους, είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος μέχρι σήμερα του Συλλόγου Γυναικών, διετέλεσε υπεύθυνη τριτέκνων, μέλος της ΑΝΕΤΧΑ, μέλος φιλόπτωχου Αγίου Αθανασίου Συκιάς, ανάδοχος μητέρα της Αctionaid και φροντίζει την τράπεζα αίματος της δημοτικής ενότητας Τορώνης. Εδώ και 25 χρόνια φροντίζει για την πρόληψη των κατοίκων σε θέματα υγείας, φέρνοντας κινητές ιατρικές μονάδες στην περιοχή.

Έχει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο με την ενίσχυση ανθρώπων που έχουν ανάγκη μέσα από συναυλίες και παράλληλα προβάλλει τον τόπο στους επισκέπτες, με την βοήθεια διαφόρων επαγγελματιών της Χαλκιδικής και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς δημιούργησε ένα DVD, στο οποίο προβάλλεται και αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Είναι διοικητικό μέλος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής και τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει εκλεγεί σε θέσεις όπως Πρόεδρος της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σιθωνίας, υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων Δημάρχου, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Τουρισμού Υγείας Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Παιδείας, Αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Παράλληλα έχει γνώσεις διακόσμησης και πιστοποίηση security και έχει πετύχει τον στόχο της προσωπικής της προσωπική της ανέλιξης δίνοντας πανελλαδικές και είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών Πολιτική Επιστήμη.

parga3

Το σπουδαιότερο για την ίδια είναι πως είναι η μητέρα τριών παιδιών γιαγιά ενός υπέροχου πλάσματος, του εγγονού της. Εκτός από την ενασχόλησή της με τα κοινά, είναι ελεύθερη επαγγελματίας και έχει την απεριόριστη στήριξη της οικογένειας της και ιδιαίτερα του συζύγου της Γεωργίου.

Στην ερώτησή μας, αν είναι εύκολη η ενασχόληση της γυναίκας με τα κοινά, μας απάντησε: «Τα πάντα στη ζωή χρειάζονται θέληση δύναμη και πολύ δουλειά. Ο κάθε άνθρωπος δείχνει όλα τα παραπάνω με το παράδειγμά του και τον βηματισμό του στην προσωπική ζωή πρωτίστως και μετά με τη συμπεριφορά του προς το συνάνθρωπο. Η αποδοχή έρχεται στη συνέχεια. Όχι δεν είναι εύκολο σε μία ανδροκρατούμενη πολιτική κατάσταση να "επιβιώσουν" οι γυναίκες, χωρίς να προσπαθήσουν διπλά για να διακριθούν και να έχουν γερό στομάχι. Άλλωστε η ποσόστωση που ο νομοθέτης δίνει είναι ένα δείγμα».

«Όπως και να χει όμως εγώ δεν θα άλλαζα τίποτα από όλα αυτά που έχω κάνει μέχρι σήμερα και δεν θα πάψω να ονειρεύομαι για το αύριο. Όλα εξαρτώνται από εμάς...», κατέληξε.

14117957 10207054958639272 7855708997236876383 n

Αναστασία Λεσσέ

Η Αναστασία Λεσσέ διευθύνει το ξενοδοχείο “LESSE” στη Χανιώτη της Χαλκιδικής και παράλληλα είναι σύζυγος και μητέρα.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και έζησε τα πρώτα της χρόνια και όταν τελείωσε το σχολείο μετακόμισε με την οικογένειά της στη Χανιώτη, τόπο καταγωγής των γονιών της, καθώς λίγα χρόνια νωρίτερα είχαν δημιουργήσει εκεί μια τουριστική επιχείρηση και συγκεκριμένα ένα εστιατόριο με ελληνική και διεθνή κουζίνα. Έτσι, η ενασχόλησή της με την οικογενειακή επιχείρηση ήταν από πολύ νωρίς επιτακτική, αφού ο τουρισμός γνώριζε μεγάλη άνθηση τότε.

Τελείωσε το σχολείο έχοντας στο μυαλό της να ακολουθήσει σπουδές αρχιτεκτονικής. Μετά από ένα ταξίδι όμως στην Αγγλία και την προτροπή των γονιών της, οι οποίοι προέβλεπαν την ανοδική πορεία του τουρισμού στην περιοχή, άλλαξε πορεία και στόχους. Για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τουριστικό τομέα χρειαζόταν τις κατάλληλες γνώσεις. Έτσι ακολούθησε την οικονομική κατεύθυνση, με σπουδές στην Αγγλία. Παρακολούθησε μαθήματα στο Oxford Brooks University και στη συνέχεια στο Greenwich College of London.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνέχισε να ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση στην Χανιώτη, εν συνεχεία με μια νέα επιχείρηση, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ένα cafebar, και από τις αρχές του 1999 έως και σήμερα, με την κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου LESSE στην Χανιώτη.

Αυτή τη στιγμή είναι Πρόεδρος της ξενοδοχειακής εταιρείας και διαχειρίζεται τις συνεργασίες του ξενοδοχείου με τα πρακτορεία, τη σύναψη συμβολαίων, τις δημόσιες σχέσεις όπου απαιτούνται. «Βρίσκομαι σε άμεση επικοινωνία με πελάτες του ξενοδοχείου. Και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα πιστεύω της εργασίας μου, η γνωριμία και επικοινωνία με ανθρώπους άλλης κουλτούρας και γλώσσας», μας εξηγεί, μιλώντας για τη δουλειά της.

lesse korina

Όσον αφορά τον συνδυασμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας μιας γυναίκας με την οικογενειακή ζωή, τόνισε: «Δυστυχώς, είναι αρκετά δύσκολο να συνδυαστεί η επιχειρηματική δραστηριότητά μου με την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Σκεφτόμενη όμως την μητέρα μου, που ως υπεύθυνη στην επιχείρηση, ήταν δυναμική, ταυτόχρονα αφοσιωμένη στην οικογένεια της και φυσικά να έχει και προσωπική ζωή, κατάφερε πάρα πολλά», υπογραμμίζοντας: «Θέλει θυσίες, θέλει προσπάθεια και συνέπεια».

«Τα πλεονεκτήματά μου είναι ότι είμαι σε μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, με συμμετοχή της αδελφής και του συζύγου μου στην επιχείρηση και με αρκετό "κοινό χρόνο". Και φυσικά η τεχνολογία μας έχει φέρει άπειρες λύσεις πιο εύκολης και άμεσης διαχείρισης μιας επιχείρησης», συνέχισε, καταλήγοντας: «Κάνοντας μια αναδρομή στην ζωή μου μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα έπαιρνα ακριβώς τις ίδιες αποφάσεις».

gewrgia kougioni

Γεωργία Μπακρατσά - Κουγιώνη

Η Γεωργία Μπακρατσά - Κουγιώνη ονειρευόταν να σπουδάσει νομική. Ωστόσο την κέρδισε ο τουριστικός κλάδος και ειδικότερα ο ξενοδοχειακός. Σήμερα είναι Στέλεχος Marketing και Δημοσίων Σχέσεων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Sonia Resort" 4 stars, στη Γερακινή.

Τόπος καταγωγής της ο Πολύγυρος. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε. Σύζυγος και συνοδοιπόρος του επιχειρηματία Μαργαρίτη Κουγιώνη, μητέρα τριών παιδιών του Κωνσταντίνου, της Δέσποινας και της Σόνιας -Αγγελικής. Δυναμική και δραστήρια δουλεύει με επιτυχία και πάθος σε θέσεις ευθύνης.

Έχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Μονάδων, Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων στο ΕΚΠΑ, έχει σπουδές Εξειδίκευσης στον Τομέα Marketing & Communication Management και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος MBA Management Business Administration του ΕΚΠΑ.

Έπειτα από 23 συνεχόμενα έτη στο δυναμικό της οικογενειακής επιχείρησης Κουγιώνης Κ. & Υιοί Α.Ε., στο οποίο ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα "Sonia Resort" 4 stars, η Γεωργία αποτελεί ένα έμπειρο στέλεχος στον Τομέα του Τουρισμού. Με τις γνώσεις και τις δεξιότητές της κατάφερε να συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης.

Ξεκίνησε ως υπάλληλος υποδοχής, ενώ από το 2003 ανέλαβε το τμήμα Κρατήσεων στο οποίο και παραμένει υπεύθυνη έως σήμερα. Από το 2007 ανέλαβε το Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού Marketing & Δημοσίων Σχέσεων και την προώθηση του ξενοδοχείου Sonia Resort στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού. Έχει αρμοδιότητες διευρυμένης ευθύνης στο τμήμα Front & Back Office, ως Guest Relation Manager και υπεύθυνη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων πιστοποιήσεων ποιότητας και αειφορίας όπως το Green Key, Greek Breakfast, Q Label - Ελβετικό σήμα ποιότητας - European Hospitality Quality. Έχει συμβάλει καθοριστικά, ώστε η βιώσιμη ανάπτυξη να ενσωματωθεί στην επιχειρηματική στρατηγική της επιχείρησης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο, που της εξασφαλίζει την επιτυχή μετάβαση στη νέα εποχή της Ελληνικής Φιλοξενίας.

Γεωργία Μπακρατσά Κουγιώνη Trade Fair Vakantiebeurs Utrecht 2020

Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη και σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες, προσπαθεί καθημερινά να σταθεί αντάξια των προσδοκιών των ανθρώπων που την εμπιστεύονται και την περιβάλλουν. Αφοσιωμένη σύζυγος, στοργική μητέρα, εργάζεται ακατάπαυστα προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς της. Παρόλα αυτά, όπως λέει η ίδια, με τον κατάλληλο προγραμματισμό και τη σωστή διαχείριση του χρόνου της καταφέρνει να συνδυάζει την καριέρα με την οικογένεια.

«Αποδεδειγμένα οι γυναίκες ακροβατούμε ανάμεσα στους ρόλους μας, της συζύγου, της μητέρας, της νοικοκυράς, της εργαζόμενης… Με πίστη και αφοσίωση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα και μάλιστα με επιτυχία, επειδή κάθε ρόλος στη ζωή μας αποτελεί τίτλο τιμής. Αδιαμφισβήτητα, με τον κατάλληλο προγραμματισμό και τη σωστή διαχείριση του χρόνου μας, μπορούμε να συνδυάσουμε την καριέρα με την οικογένεια. Η οικογένεια είναι τα πάντα, όμως και η καριέρα είναι και αυτή σαν ένα παιδί που μοχθήσαμε για να το μεγαλώσουμε. Προσωπικά, με την αγάπη και την υποστήριξη του συζύγου μου, καθώς και της οικογένειάς μου, αντλώ όχι μόνο τη δύναμη να αντιμετωπίζω τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά και την έμπνευση, ώστε να θέτω νέους στόχους και να οραματίζομαι το μέλλον με αισιοδοξία και δυναμισμό», μας υπογράμμισε.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos