xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δ. Κυργιαφίνης: “Να σχεδιάσουμε το αύριο του Δήμου, με έμφαση στις υποδομές και στην ποιότητα ζωής”

dhmarxeio polugyrou megalo

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο Πολυγύρου

Την Παρασκευή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή Πολυγύρου και στην Δημοτική Παράταξη της Συνεργασίας Πολιτών, με την συμμετοχή περιορισμένου αριθμού ατόμων, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, στο Δημαρχείο Πολυγύρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Συνεργασίας Πολιτών, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δημήτρης Κυργιαφίνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καλλιμάνης. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παρέστησαν ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος και οι Αντιδήμαρχοι Βορδός Χρήστος και Ζαγγίλας Δημήτριος. Ως πρώτιστη ανάγκη, βέβαια, την περίοδο αυτή συζητήθηκε η υπέρβαση της κρίσης και της επιδημίας του κορoνοϊού και των υπηρεσιών που ο Δήμος οφείλει να παρέχει στους φορείς και συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη βοήθειας και προστασίας.

Τέθηκε στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά της Συνεργασίας Πολιτών, η επιτακτική ανάγκη για μια ολοκληρωμένη αξιοποίηση - ανάπλαση όλου του παραλιακού – τουριστικού μετώπου του Δήμου με ισχυρές παρεμβάσεις ακόμα και σε Κεντρικό Διοικητικό Επίπεδο για την επίλυση των προβλημάτων, που κατά δήλωση του Δημάρχου, θέτει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Συζητήθηκε, επίσης, το μέγα θέμα της κατασκευής Βιολογικών Καθαρισμών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. Στη δήλωση του Δημάρχου ότι κάποιοι Βιολογικοί (Ψακουδίων, Γερακινής) προχωρούν, για της Μεταμόρφωσης πως είναι τελειωμένη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων και για των Ζερβοχωρίων πως θα το δει σε επόμενη φάση, η απάντηση της Συνεργασίας Πολιτών ήταν πως για το θέμα της Μεταμόρφωσης εκκρεμούν ακόμα διαδικασίες και γνωμοδοτήσεις από Υπηρεσίες, και δεν έχει λάβει ακόμη ο Δήμος την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, η οποία τελικά θα ξεκλειδώσει και τις υπόλοιπες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις που απαιτούνται για το έργο, ενώ για αυτόν των Ζερβοχωρίων η Συνεργασία Πολιτών δεσμεύεται πως θα επανέλθει με συγκεκριμένη πρόταση, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας αυτή τη στιγμή και σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Εξετάστηκε, ακόμη, η δρομολόγηση υλοποίησης της νότιας περιφερειακής οδού (παράκαμψη) Πολυγύρου, η οποία σύμφωνα με το Δήμαρχο προϋποθέτει επικαιροποίηση παλιάς μελέτης του 2004 και ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Τα παραπάνω είναι έργα στα οποία η Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου στοχεύει διαρκώς και θα επιμείνει με ερωτήσεις και προτάσεις στην υλοποίηση τους.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν με έμφαση για άλλη μια φορά ζητήματα της Μεταμόρφωσης: η ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της ανακαίνισης του Κοινοτικού καταστήματος και να ξεκινήσουν τα έργα για την αποχέτευση στο Δημοτικό Σχολείο, για την αποκατάσταση της ξύλινης περίφραξης στο κεντρικό πάρκο και στον παραλιακό δρόμο προς τη Ροδιά, η αντικατάσταση της κεντρικής τουλάχιστον – σε πρώτη φάση - παιδικής χαράς με την προμήθεια και τοποθέτηση νέου εξοπλισμού, η βελτίωση του φωτισμού σε όλο τον οικισμό με ιδιαίτερη έμφαση στην πλατεία του χωριού. Ο Δήμαρχος συμφώνησε για την αναγκαιότητα των παραπάνω και υποσχέθηκε πως ενεργεί για τη διευθέτηση τους.

Εξετάστηκε, τέλος, το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας - και όχι εξωραϊσμού όπως λανθασμένα διαφημίστηκε - στην παραλιακή οδό της Μεταμόρφωσης, στην περιοχή της Ροδιάς. Έργο που σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο 2014-2019. Εκφράστηκε η συμφωνία της Συνεργασίας Πολιτών για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και προβληματισμός για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα κατασκευής δεύτερου πεζοδρομίου στη βόρεια (πάνω) πλευρά του δρόμου, καθώς στο τμήμα αυτό της οδού υπάρχει ήδη πεζοδρόμιο από την πλευρά της θάλασσας, που εξασφαλίζει την κίνηση των πεζών. Επιπρόσθετα, στο τμήμα που σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί, το δεύτερο πεζοδρόμιο θα στενέψει το οδόστρωμα και θα δυσκολέψει την κίνηση βαρέων οχημάτων (τρακτέρ με πλατφόρμες, φορτηγών, προμηθευτών, τουριστικών λεωφορείων κλπ) καθώς και τη στάθμευση για τα αυτοκίνητα των λουόμενων στην παραλία της Ροδιάς.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos