xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

giatros exetaseis

Ιδιαίτερη η σημασία της ημέρας σε μια εποχή που μαστίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού

Τις ανάγκες για του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, που χρειάζεται προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμό, αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ κλπ. υπογραμμίζει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είναι φανερό ότι η υγειονομική κρίση ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τεράστια αξία του δημόσιου συστήματος υγείας και την ανάγκη ενδυνάμωσης του ΕΣΥ στη χώρα μας. Ακόμη και εκείνοι που έως πρόσφατα απαιτούσαν με εμμονή να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας σε βάρος του δημοσίου, φέτος πλέκουν το εγκώμιο στις πράσινες και γαλάζιες μπλούζες και υπόσχονται ενίσχυση των νοσοκομείων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τη λογική της προσωρινής παρέμβασης στο ΕΣΥ με περιορισμένες προσλήψεις επικουρικού και όχι μόνιμου προσωπικού με σκοπό μετά το τέλος της πανδημίας να επιστρέψει στο "λιγότερο κράτος για την υγεία".

Απαιτούμε:

1) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΌΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΏΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΏΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΏΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΏΝ. Οι προκηρυγμένες 940 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ πρέπει να εξεταστούν ταχύτατα από τα Συμβούλια Κρίσης, ώστε να προχωρήσει η πρόσληψη όσων επιλεγούν. Ταυτόχρονα πρέπει να διεκπεραιωθούν οι 1350 θέσεις υγειονομικών του 2019 και οι 2500 του 2020 που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και έχουν παγώσει από την κυβέρνηση της ΝΔ.

2) Πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με ΥΛΙΚΆ ΥΓΙΕΙΝΉΣ ΚΑΙ ΜΈΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ.

3) Επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων 2.000 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που, ενώ έχουν ανακοινωθεί, δεν έχουμε ακόμα τα στοιχεία πού και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία.

4) Στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει κομβικό ρόλο στον έλεγχο διασποράς του ιού (διενέργεια τεστ με την προμήθεια εργαστηριακών μηχανημάτων σε όλα τα Κ.Υ, στενή παρακολούθηση νοσούντων, επιλογή περιστατικών για νοσηλεία). Κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ, περιφερειακά ιατρεία, συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί να ενταχθούν στο συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.

5) ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Πρέπει ν΄ ανοίξουν όλα τα Δημόσια Κρεβάτια που είναι κλειστά και να στελεχωθούν με το αναγκαίο Μόνιμο Προσωπικό.

6) ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, μέσω επέκτασης της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, για όλες τις κλίνες εντατικής θεραπείας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητά του Εθνικού Συστήματος. Και φυσικά, η επίταξη λόγω της κρίσης δε μπορεί να μεταφράζεται σε διπλασιασμό της αποζημίωσης (σε 1600€ από 800€) στις ιδιωτικές κλινικές.

7) Άμεση ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Όλες οι χώρες που έχουν αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, το επέτυχαν μέσα από μαζικά τεστ.

8) Άμεση ενίσχυση με προσωπικό και ευρεία ανάπτυξη του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

9) Άμεση και ισχυρή οικονομική στήριξη των ιδιωτών ιατρών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μένουμε στο σπίτι ενεργοί στο πλάι των μαχόμενων υγειονομικών. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους πολίτες που έχουν ανάγκη".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos