xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Στο πλευρό των Δήμων και των δομών υγείας της Χαλκιδικής

malama sp

Επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων

Μετά από την επικοινωνία, με την χρήση τεχνολογίας, με το νοσοκομείο και με δομές υγείας της Χαλκιδικής τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε χθες αναλυτική επισκόπηση των άμεσων προβλημάτων των πέντε Δήμων του Νομού, μέσα από πολύωρη επικοινωνία της Βουλευτού Χαλκιδική του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα, με τους Δημάρχους Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Αριστοτέλη και Πολύγυρου. Όπως αναφέρει η κ. Μάλαμα σε ανακοίνωσή της, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την δοκιμασία που υπέστη ο Δήμος Σιθωνίας από τις πρόσφατες πλημμύρες "διαπιστώθηκε ότι καμία παρέμβαση, από εκείνες που όφειλε να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια κι η Κεντρική Διοίκηση, δεν προχώρησε επί έναν ολόκληρο χρόνο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πάλι η Δημοτική Ενότητα της Τορώνης, τα χωριά της Συκιάς και της Σάρτης, αλλά και τμήμα της Βουρβουρούς", υπογραμμίζοντας: "Τεράστια προβλήματα, επίσης, στο οδικό δίκτυο ολόκληρης της Χαλκιδικής, ενώ κι η Αθωνική Πολιτεία δοκιμάζεται έντονα από καταστροφές στις υποδομές της, την ώρα που τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για το σύνολο του Νομού παραμένουν εδώ κι αρκετά χρόνια στις καλένδες".

Επίσης η Βουλευτής Χαλκιδικής τονίζει ότι "παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ότι έχουν υπογραφεί οι αποφάσεων των αποζημιώσεων, μετά από σχετική ερώτησή της, διαπιστώθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ σε επαγγελματίες κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου στους τέσσερις Δήμους και του Νοεμβρίου στο Δήμο Αριστοτέλη".

Η Κυριακή Μάλαμα εξέφρασε την απόλυτη απογοήτευση της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση και τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο, παρόλο που υπήρξε λαλίστατη την ώρα της καταστροφής και διαβεβαίωνε με στόμφο, “περί άμεσων αποζημιώσεων”, σήμερα τηρεί σιγή ασυρμάτου και κρύβεται από τις ευθύνες της.

"Εξίσου απογοητευτικό είναι και το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ, ενώ έχει ολοκληρώσει για ορισμένες περιοχές τις διαδικασίες καταγραφής κι έχει αποδώσει προκαταβολές αποζημίωσης, για άλλες καθυστερεί εδώ και δέκα μήνες, αφήνοντας πολλούς αγρότες της Χαλκιδικής στο έλεος της μοίρας τους", προσθέτει.

Η Κυριακή Μάλαμα δεσμεύτηκε στο πλαίσιο αυτό να καταθέσει άμεσα μία ακόμα κοινοβουλευτική ερώτηση προς την κυβέρνηση, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι σήμερα οι αρμόδιοι Υπουργοί είναι εξαφανισμένοι και κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Νομού, οι οποίοι είναι εγκαταλελειμμένοι παντελώς από την κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά την κρίση του κορονοϊού, η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων για κάθε έκτακτη ανάγκη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και στηρίζονται από τις δημοτικές δομές αλληλεγγύης. Σημείωσε δε, σε σχέση με το θέμα αυτό, ότι το Κράτος είναι απολύτως υπεύθυνο για την ενίσχυση των εργαζόμενων στις δομές αυτές και θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις διαδικασίες μονιμοποίησης τους.

Τέλος, σε ότι αφορά τα ζητήματα της ανάπτυξης και την επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης, υπογράμμισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να οικοδομηθεί μία ανάπτυξη δίκαιη για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και με υπηρεσίες καθημερινότητας και ποιότητας ζωής που να συνάδουν με τις ανάγκες των πολιτών του Νομού. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι οι τηλεδιασκέψεις αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση όλο το επόμενο διάστημα, ώστε αμέσως μετά την κρίση να ξεκινήσει ένας μεγάλος διάλογος για την επόμενη μέρα της Χαλκιδικής και στην οικονομία και στις υποδομές και στην κοινωνική προστασία.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos