xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Πρωταθλητής" το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου

schoolol20

Αργυρό βραβείο για την καινοτομία στη διδασκαλία

Μια ακόμη διάκριση έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιτυχημένη πορεία του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου της Χαλκιδικής. Τα φετινά Education Leaders Awards συγκέντρωσαν εξαιρετικές υποψηφιότητες από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και από κάθε περιοχή της χώρας με σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις καλές πρακτικές στην Εκπαίδευση. Στη φετινή, πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μία από τις υποψηφιότητες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή και να βρεθούν στο βάθρο των νικητών ήταν και το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου, που απέσπασε το Αργυρό Βραβείο στην «Α. Ενότητα: Εκπαίδευση» «Καινοτομία στη Διδασκαλία» καθώς ανακηρύχθηκε ως ένα από τα καλύτερα Δημόσια Σχολεία της χώρας.

1 Education Leaders Awards 2020

Ταυτόχρονα ο Δάσκαλος Βασίλης Μισαηλίδης, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου, βραβεύτηκε ως διακεκριμένος εκπαιδευτικός του 2020 στο πλαίσιο των Education Leaders Awards.

"Η μεγαλύτερη διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου είναι ότι κατάφερε να μπει στις καρδιές γνωστών και άγνωστων φίλων που επιβραβεύουν με διάφορους τρόπους τις δράσεις του", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Οι βραβεύσεις αυτές, πέρα από το Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, τιμούν την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, τον Δήμο Πολυγύρου και κυρίως την Όλυνθο!

Όλοι μας επιθυμούμε να είμαστε ένα σχολείο που διαρκώς αυτοβελτιώνεται και δεν επαναπαυόμαστε αλλά βελτιώνουμε διαρκώς τις ικανότητες και δεξιότητές μας με τη διαρκή επιμόρφωσή μας. Η δημιουργία ενός «ζωντανού» και «ανοιχτού» Σχολείου με κατεύθυνση την παιδαγωγική αξιοποίηση κάθε γωνιάς του, την εξωστρέφεια, την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα, τη στήριξη της διερευνητικής μάθησης και της κριτικής σκέψης που να συνδέεται με τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιεί συστηματικά το σχολείο μας είναι το όραμά μας. Στην κατεύθυνση αυτή έχει διαμορφωθεί τέτοια πολιτική σχετικά με τις υπηρεσίες του, ώστε να καθορίζονται οι στόχοι, οι προτεραιότητες και παράλληλα να διατηρείται η ισορροπία ανάμεσα στις υπηρεσίες του, το αναλυτικό και το ωρολόγιο πρόγραμμα και οι υλοποιούμενες δράσεις, που υποστηρίζονται θερμά από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου", συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

3Education Leaders Awards school

Οι δράσεις

Στο Διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε μικρογραφία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με παιδαγωγικά κριτήρια ακολουθείται η βιωματική μάθηση με στοχευμένες δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για αυτό. Σκοπός είναι η δημιουργία μιας αυριανής γενιάς οδηγών με την απαραίτητη κυκλοφοριακή κουλτούρα.

Ο λαχανόκηπος και το θερμοκήπιο, όπου διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία. "Ασχολούμαστε συστηματικά με δράσεις που αναπτύσσουν την εκτίμηση και τον σεβασμό για τη γη και το περιβάλλον. Σκοπός μας να την καλλιεργήσουμε και να θεμελιωθεί μια γενικότερη οικολογική στάση ζωής στους μαθητές μας και κατ’ επέκταση στους γονείς τους. Ασχολούμαστε βιωματικά με την καλλιέργεια φυτών στο λαχανόκηπο και το θερμοκήπιο του Σχολείου μας και τέλος τα διαθέτουμε προς καλλιέργεια στους μαθητές μας και κατανάλωση σε ιδρύματα και φορείς", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

"Επίσης προσπαθούμε να ενισχύσουμε το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης των μαθητών ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου βασισμένου στον αλτρουισμό και τις ανθρωπιστικές αξίες.

Με συνέπεια συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ενθουσιασμό και διάθεση ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να εντάσσονται με ενεργητικό και βιωματικό τρόπο στη σχολική κοινότητά μας και να υπηρετούν τους στόχους που τίθενται, να αγωνίζονται για την προσωπική τους ανάπτυξη και την ανίχνευση των ικανοτήτων τους αναδεικνύοντας αρχές και αξίες που θα πρέπει να τους συνοδεύουν στη ζωή τους.

Όλοι ΜΑΖΙ, εκπαιδευτικοί, μαθητές, Σ.Γ.Κ., γονείς και φορείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο το οποίο να δίνει στους μαθητές μας αυξημένου επιπέδου γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, αρετές που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενεργοί πολίτες του αύριο", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πλούσιος απολογισμός

Στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς που συνοδεύτηκε με πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε όλοι λόγω Covid-19, το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου προχωρά στον απολογισμό αυτής της χρονιάς με «τα μάτια των μαθητών μας» και να δούμε ποια γεγονότα ήταν αυτά που έμειναν χαραγμένα στην μνήμη τους.

"Τους ρωτήσαμε να πουν ένα θετικό και ένα αρνητικό γεγονός από την φετινής σχολικής χρονιάς που θα τους μείνει αξέχαστο", εξηγούν οι υπεύθυνοι του σχολείου.

Τα θετικά ήταν με την σειρά των περισσότερων απαντήσεων:

Στην πρώτη θέση, η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Ζαχαράκη στο Σχολείο μας που πραγματοποιήθηκε στις (5-12-2019). «Κάθε γωνιά του σχολείου, καθρέφτης της αγάπης και της μέριμνας για τα παιδιά. Δέντρο αγάπης για άπορους, βιβλιοθήκη, παρτέρια και θερμοκήπιο αλλά κυρίως σπινθηροβόλα βλέμματα, όρεξη για δουλειά, ανοιχτά μυαλά και παιδικά χαμόγελα παντού» είχε δηλώσει η Υπουργός για το Σχολείο μας.

zacharaki

Η γιορτή εξ αποστάσεως για την 25η Μαρτίου που έγινε από τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Σχολείου με συμμετοχή καλεσμένων.

Οι δράσεις που υλοποιήσαμε με την συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «NEMESIS»

Η λειτουργία του Διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ένα όραμα που σιγά σιγά γίνεται ορατό.

Το φτιάξιμο των Πράσινων ελιών με τον παραδοσιακό τρόπο στο Σχολείο και η τυποποίησή τους.

Στα αρνητικά, οι περισσότερες απαντήσεις δόθηκαν για τη δύσκολη περίοδο του Κορωνοϊού με όλες τις επιπτώσεις που είχε. Επίσης οι μαθητές των μεγάλων τάξεων αναφέρθηκαν στην μη πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Αθήνα και στο ότι μετά από 9 χρόνια δεν θα πραγματοποιηθεί γιορτή αποφοίτησης.

Για εμάς θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη μας η παρουσίαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής του Διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Σχολείου μας την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020.

Την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που η Σχολική μας μονάδα και οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή φρόντισαν να παρέχουν παιδαγωγική στήριξη και υποστήριξη στους μαθητές μας σύμφωνα με τις εγκύκλιους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την συνέχιση των δράσεων στον σχολικό μας λαχανόκηπο.

Την Έγκριση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Φωνάζουμε STOP στα ατυχήματα» από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (υπ’ αρ. 152398/2019) μας έδωσε μεγάλη χαρά και μας γέμισε με υποχρεώσεις. Έτσι γίναμε το πρώτο Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο στην Ελλάδα που καταθέτει και παίρνει έγκριση Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Την συμμετοχή μας στο Δίκτυο των 100 Πιλοτικών σχολείων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «KROS» για την Οδική Ασφάλεια. Με σκοπό να αναμορφώσει την εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια σε σχολεία της Ευρώπης, ενισχύοντας το ρόλο των εκπαιδευτικών σε σχετικά θέματα.

Την συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Οpen Schools For Open Societies – ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»).

"Προσπαθούμε να περάσουμε στους μαθητές μας μια διαφορετική προσέγγιση της μάθησης και να τους δώσει τα εφόδια που θα τους κάνει να ονειρεύονται …

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν για να πετύχουμε αυτά τα αποτελέσματα!!

Επιτρέψτε μας για την ιστορία να αναφέρουμε και άλλες τιμητικές διακρίσεις και ευχαριστήριες επιστολές που λάβαμε για το σχολικό έτος 2019-20:

Έπαινος και ευχαριστήρια επιστολή από «Το Χαμόγελο του παιδιού» για την προσφορά του σχολείου μας", καταλήγει σχετική ανακοίνωση.

1xronos Parko1

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos