xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ενημέρωση για την Ανακύκλωση στα Ν. Μουδανιά (φωτο)

121935841 2814646172137403 8268903741842176879 o

Συνεχίζεται η προσπάθεια στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες», πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών, από το Δήμο Νέας Προποντίδας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE)/ Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Δίκτυο MEdIES).
Την ημερίδα άνοιξε Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ο οποίος αναφέρθηκε στα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιούνται στον Δήμο, καθώς και στον σχεδιασμό που γίνεται προς την κατεύθυνση αυτή από τη Δημοτική Αρχή. Συγκεκριμένα, ήδη υλοποιείται το πρόγραμμα των μπλε κάδων (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, χαρτόνι, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος), η ανακύκλωση γυαλιού στους μπλε κώδωνες, ρούχων, ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, φωτιστικών και λαμπτήρων, μπαταριών και καπακιών.

121640104 2814644665470887 6396446271027526178 o

Επίσης, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, ώστε να τοποθετηθεί οικίσκος στον οποίο ο δημότης θα μπορεί να πηγαίνει ανακυκλώσιμα υλικά, όπως για παράδειγμα πλαστικά μπουκάλια και να λαμβάνει αντίτιμο (κουπόνι εξαργύρωσης σε super market). Σχεδιάζονται ακόμη “πράσινα σημεία” και “γωνιές ανακύκλωσης”.Αν και αυτή τη στιγμή", κατέληξε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, "ο Δήμος δεν έχει κέρδος από την ανακύκλωση συνεχίζει την προσπάθεια στοχεύοντας στα περιβαλλοντικά οφέλη δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να τη στηρίξουν”.
 Η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, Ζαφειρούλα Μυλωνά αναφέρθηκε στα παιδιά και στους νέους ως φορείς διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς για την Αειφορία. Η αν. Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας κ. Μπίνιου παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που υλοποιεί το κέντρο για τους μαθητές Δημοτικού. Ο Διευθυντής του εσπερινού λυκείου Ν. Μουδανιών και εκπρόσωπος στην ημερίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, Λάζαρος Φωτιάδης αναφέρθηκε στην εφαρμογή των προγραμμάτων ανακύκλωσης, καθώς και στα υλικά των εργαστηρίων, που μπορούν να ανακυκλωθούν.
Ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Ν. Μουδανιών, Χαρίλαος Καταβάτης στάθηκε στην ανακύκλωση, που πραγματοποιείται στο ΔΙΕΚ από υλικά, που χρησιμοποιούν στις διάφορες ειδικότητες. Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν.Προποντίδας, Λία Παπανικολάου παρουσίασε τις δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν στα δύο χρόνια λειτουργίας του και αφορούσαν στην ανακύκλωση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των εκπαιδευομένων.
Εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης μίλησε ο Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Marketing και ΟΤΑ. Στην ομιλία του ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα και εστίασε στις προκλήσεις και προοπτικές της. Ο κ. Ψαλλιδάς, τέλος, εκπρόσωπος του Δικτύου MEdIES του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης (MIO-ECSDE) παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα “Πλαστικά μετά τη χρήση; Η θέση τους στον μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες”.

121781087 2814644782137542 4597163596486376429 o

Την ημερίδα παρακολούθησαν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, εκπαιδευόμενοι και ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα πολίτες, ενώ θα ακολουθήσουν ενημερώσεις και σε σχολεία του Δήμου.
Κατά την ημερίδα λήφθηκαν όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα προστασίας και τηρήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos