xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εξέθεσαν ολόκληρη ενορία στη Χαλκιδική

naos riza

Τι αναφέρει ο πρόεδρος των Αστυνομικών για το πρωτοφανές περιστατικό στα Ζερβοχώρια

Σοβαρές διαστάσεις έλαβε το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής έξω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ριζά Χαλκιδικής, όταν κατόπιν καταγγελίας ότι υπάρχουν πιστοί, οι οποίοι παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία μέσα στην εκκλησία, αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και έπειτα εκτυλίχθηκαν σκηνές... απείρου κάλλους. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Στη συνέχεια, στο στόχαστρο βρέθηκε για μία ακόμη φορά η τοπική Αστυνομία και η στάση της για το πρωτοφανές συμβάν.

Αποκαλυπτικός υπήρξε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χαλκιδικής, Γιώργος Αρχοντόπουλος: "Η εύκολη λύση για μερικούς είναι το να φορτώσουν ευθύνες στους Αστυνομικούς, ωστόσο καλό είναι πριν βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα πρώτα να γνωρίζουμε τα πραγματικά περιστατικά, εφόσον φυσικά επιθυμούμε να τα γνωρίζουμε. Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί κλήθηκαν συνάδελφοί μου να ερευνήσουν καταγγελία για τέλεση λειτουργίας σε εκκλησία με πιστούς παρά τo lockdown. Οι Aστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και κατά την έξοδο των ατόμων, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, προέβησαν στον έλεγχο αυτών που δεν προβλεπόταν η παρουσία τους στο Ναό. Ο ένας εξ' αυτών και χωρίς προηγούμενη διένεξη με τους συναδέλφους ξεκίνησε να τους απειλεί και να τους εξυβρίζει χυδαία και να καταριέται τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όχι κατά την διάρκεια επιβολής προστίμου προς τον ίδιο αλλά σε άλλο πολίτη. Παρά τις παραινέσεις των συναδέλφων να σταματήσει, αυτός συνέχισε στο ίδιο έντονο ύφος και όταν του ανέφεραν οι συνάδελφοι ότι θα συλληφθεί, αυτός έτρεξε να φύγει από το σημείο με τους συναδέλφους να τον πιάνουν και στην προσπάθεια τους να του περάσουν χειροπέδες, αυτός αντιστάθηκε με κάθε τρόπο με χτυπήματα στο κεφάλι του ενός συναδέλφου, με δαγκώματα και κλωτσιές στον άλλον, με παρευρισκόμενο πολίτη να προσπαθεί να βοηθήσει στην απελευθέρωσή του, με αποτέλεσμα και οι δύο συνάδελφοι να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά".

"Ως Πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών της Χαλκιδικής αλλά και ως άνθρωπος μόνο θλίψη μπορεί να μου προκαλέσει και μόνο η είδηση ενός τέτοιου περιστατικού. Αλήθεια τι θα έπρεπε να πούμε στις γυναίκες και στα παιδιά των συναδέλφων αν γινόταν κάτι πιο σοβαρό; Ότι τους χτύπησαν ενώ βεβαίωναν πρόστιμο για μάσκα; Ότι κάποιος ήθελε να γίνει ήρωας χτυπώντας τους αστυνομικούς, επειδή σαν ιδέα δεν ήθελε να συμμορφωθεί με τους κανόνες δημόσιας υγείας, την στιγμή που πεθαίνει τόσος κόσμος; Τι θα έπρεπε να πούμε στις οικογένειές τους αν αυτός είχε προσβληθεί με τον κορωνοϊό και με τα δαγκώματά του μόλυνε και τους συναδέλφους μου; Είναι ντροπή να θεωρούμε επανάσταση το να φερόμαστε με τέτοιον τρόπο σε οποιονδήποτε άνθρωπο και μάλιστα έξω από τον οίκο του Θεού. Δήθεν ηρωισμούς και παιχνίδια στις πλάτες των Αστυνομικών δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν. Θα είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας και στη διάθεσή τους για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους. Η ίδια κοινωνία όμως, οι ίδιοι οι πολίτες για τους οποίους δίνουμε και την ψυχή μας για να τους προστατεύουμε, θα πρέπει οι ίδιοι να μας προστατεύσουν. Περαστικά από καρδιάς στους συναδέλφους μου!!!", τόνισε ο κ. Αρχοντόπουλος.

"Με λυπεί βαθύτατα το περιστατικό που συνέβη σήμερα (σ.σ. χθες) στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Ριζών, και εύχομαι περαστικά στους δύο αστυνομικούς, αλλά και με καλύπτει πλήρως η ανακοίνωση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Χαλκιδικής και ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος της περιοχής θέλω να συγχαρώ την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας της Διεύθυνσης Χαλκιδικής", ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων, Χρήστος Κομπόγιαννος.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos