Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Οι 52 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες της Χαλκιδικής

SHMAIA

Για πρώτη φορά στην κορυφή της πανελλήνιας κατάταξης

Ακόμη ένα πανελλήνιο «ρεκόρ» και μάλιστα σε έναν τομέα πρωταρχικής σημασίας –τον τουρισμό- σημείωσε η Χαλκιδική. Φέτος, ο νομός αναδείχτηκε πρώτος στην Ελλάδα με 52 Γαλάζιες Σημαίες (έναντι 39 που είχε αποσπάσει το 2015) στις ακτές του και δύο σημαίες σε ισάριθμες ιδιωτικές μαρίνες, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της 1ης επίσημης τελετής ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη Σιθωνία με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE). Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, στην πρώτη θέση ισοβαθμούν οι Δήμοι Αριστοτέλη, Νέας Προποντίδας και Σιθωνίας με 14 Γαλάζιες Σημαίες, ακολουθεί ο Δήμος Κασσάνδρας με οκτώ Σημαίες και πέμπτος στη σειρά κατάταξης ο Δήμος Πολυγύρου με δύο Γαλάζιες Σημαίες.

Ικανοποίηση και αισιοδοξία στους τοπικούς φορείς

Η πρωτιά της Χαλκιδικής στις Γαλάζιες Σημαίες σηματοδοτεί νέα δεδομένα για το τουριστικό προϊόν της σε μια δύσκολη συγκυρία και για τον συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος βάλλεται από τις επικρατούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

«Πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται σε όλους τους φορείς του νομού. Αποδεικνύει την προσπάθεια που καταβάλλουν ο Τουριστικός Οργανισμός και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μέσω των δράσεων που υλοποιούν, όπως και οι Δήμοι που έχουν επωμιστεί το βάρος της οργάνωσης των ακτών», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «εφόδιο» το γεγονός ότι ο νομός ήρθε πρώτος στην Ελλάδα σε Γαλάζιες Σημαίες και το οποίο θα αξιοποιηθεί στο έπακρο στο νέο πρόγραμμα προβολής του προορισμού στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

«Η Γαλάζια Σημαία πιστοποιεί ένα καθαρό και ελκυστικό θαλάσσιο περιβάλλον και η φετινή εξέλιξη αποτελεί ένα πρόσθετο ‘συγκριτικό πλεονέκτημα’ και επιβεβαιώνει την άποψη ότι ‘Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει’», σχολίασε με ικανοποίηση ο γενικός γραμματέας του Τουριστικού Οργανισμού και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής.

«Η ακτογραμμή των 550 χιλιομέτρων της Χαλκιδικής έχει κατακτήσει το διεθνές σύμβολο ποιότητας, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους τουρίστες και ιδιαίτερα του Ευρωπαίους που προτιμούν τα καθαρά νερά και τις πανέμορφες παραλίες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ του νομού, Αντώνης Δεληδημητρίου.

«Με την απόκτηση περισσότερων Γαλάζιων Σημαιών δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν με ασφάλεια τις ακτές και σε όλους εμάς που εκπροσωπούμε τους τοπικούς φορείς να βελτιώνουμε συνεχώς την εικόνα των υποδομών του νομού προσδίδοντας μεγαλύτερα και ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Γιώργος.

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι Δήμαρχοι Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης και Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος. Μάλιστα, η Σιθωνία εδώ και 15 χρόνια κρατά τα σκήπτρα στον συγκεκριμένο θεσμό και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα). Οι βραβεύσεις όλων των χωρών του Βορείου Ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βρίσκονται αναρτημένες στη νέα διεθνή ιστοσελίδα www.blueflag.global

TELETH-1

Στην τελετή παρέστη ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος επισήμανε τη δυναμική του θεσμού της «Γαλάζιας Σημαίας» για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενός τουριστικού προορισμού. Όπως πρόσθεσε, «η φετινή εικόνα του ελληνικού τουρισμού δείχνει ότι και το 2016 θα στεφθεί με άνοδο στις αφίξεις ξένων τουριστών συμπληρώνοντας ότι παρακαταθήκη για την ανέλιξη των τουριστικών μεγεθών της χώρας αποτελεί η εικόνα των καθαρών ακτών μας και η συνεχής βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας».

Το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος, Lesley Jones ενώ παρών ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, Νίκος Πέτρου, ο οποίος ανέλυσε το πλέγμα των δράσεων που αναπτύσσει ο συγκεκριμένος φορέας.
Τέλος, χαιρετισμό στην τελετή απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.


Αναλυτικά οι βραβευμένες παραλίες της Χαλκιδικής

Δήμος Αριστοτέλη
Ιερισσός/Δημοτική 1
Ιερισσός/Δημοτική 2
Ιερισσός/Δημοτική 3
Καμπούδι 1
Καμπούδι 2
Καμπούδι 3
Ουρανούπολη 1
Ουρανούπολη 2
Ουρανούπολη 3
Άγιος Παύλος
Πόρτο Άγιο
Νέα Ρόδα 2
Στρατώνι
Κάμπος

Δήμος Σιθωνίας
Σάρτη 1
Συκιά
Τορώνη
Νικήτη 2
Πλατανίτσι
Πόρτο Καρράς 1
Πόρτο Καρράς 2
Ελιά 2
Μακριά Λαγγάδα
Λαγoμάνδρα
Μαρμαράς C
Λιβροχιό 1
Μαρμαράς B
Αρμενιστής

Δήμος Κασσάνδρας
Κρυοπηγή 2
Κρυοπηγή 4
Φούρκα
Πολύχρονο 3
Χανιώτη 1
Χανιώτη 3
Σάνη 2
Σάνη 3

Δήμος Πολυγύρου
Μεταμόρφωση
Γερακινή

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 26 Μαΐου 2016 00:06
επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr