sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Αξέχαστες διακοπές στην κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα Χαλκιδικής

PEYKOXWRI-PARALIA-2

Αγαπημένος προορισμός για όλους

Όσο πλησιάζουμε προς την «καρδιά» του φετινού καλοκαιριού -ο πρώτος μήνας της πιο λατρεμένης εποχής του χρόνου μάς αποχαιρετά αυτή την εβδομάδα- τόσο η ανάγκη για μια -έστω και μικρή- απόδραση από την καθημερινότητα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.

Πιστό στο ραντεβού του και αυτή την εβδομάδα, το halkidikifocus.gr θα σας ταξιδέψει στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, τη δημοφιλή Κασσάνδρα που εδώ και πολλές δεκαετίες αποτελεί σταθερή αξία στις επιλογές χιλιάδων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων. Ένας αγαπημένος προορισμός που προσφέρει πλέον τα πάντα σε όλους προσφέροντας επιλογές για όλα τα βαλάντια.

Πολύχρονο, Χανιώτη και Πευκοχώρι οι σταθμοί της διαδικτυακής «ξενάγησης».

Αφήσαμε πίσω μας τα Νέα Μουδανιά και συναντήσαμε τη Νέα Ποτίδαια με την επιβλητική γέφυρα και τη θέα της διώρυγας που από ψηλά κόβει την ανάσα. Ένα όμορφο καλωσόρισμα στον επισκέπτη της χερσονήσου.

 

GEFYRA-POTIDAIAS

 

Πολύ γρήγορα μπήκαμε στο δρόμο που οδηγεί προς την Κασσάνδρεια. Από φέτος η εικόνα στο οδικό δίκτυο της περιοχής έχει αλλάξει ριζικά, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Το νέο τμήμα από τη Νέα Ποτίδαια προς την Κασσάνδρεια, το οποίο δόθηκε πρόσφατα προς χρήση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί έργο-ανάσα για εκατοντάδες οδηγούς, είτε είναι τουρίστες, είτε επαγγελματίες όπως και για τους μόνιμους κατοίκους.

 

POTIDAIA-KASSANDRA-DROMOS-2

POTIDAIA-KASSANDREIA-DROMOS-BALTA

 

Άμεσα, αφού η διάρκεια του ταξιδιού μειώνεται αισθητά, άνετα και προπάντων με ασφάλεια φτάσαμε στην Κασσάνδρεια. Μέσω της Καλλιθέας, διασχίσαμε την Κρυοπηγή και μετά από 8 χιλιόμετρα φτάσαμε στο Πολύχρονο. Εκεί, από όπου ξεκινούσαν τα όρια του πρώην καποδιστριακού Δήμου Παλλήνης.

 

KASSANDRA-KALLI8EA

 

Λίγα λόγια για το… Πολύχρονο

Το χωριό φημίζεται για την παραλία του, η οποία προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στη θέση του σημερινού Πολυχρόνου υπήρχε η αρχαία Νεάπολη, αποικία των Ερετριέων. Πιστεύεται ότι ιδρύθηκε στα μέσα του 7ου αιώνα π.Χ. Η πόλη αυτή δέχθηκε πολλές βαρβαρικές επιδρομές, με τελευταία αυτή των Ούννων, που οδήγησε στον αφανισμό της, το 540.

Τον 11ο αιώνα στην περιοχή αυτή εγκαταστάθηκαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Οι τελευταίοι έφτιαξαν το χωριό Πολύχροω, το οποίο ονομάστηκε έτσι λόγω των πολλών λουλουδιών που υπήρχαν εκεί.

Την περίοδο της Τουρκοκρατίας πυρπολήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους. Αργότερα ελάχιστοι εναπομείναντες κάτοικοι επέστρεψαν και έφτιαξαν από την αρχή το χωριό, το οποίο εξαιτίας λεκτικής παραφθοράς έλαβε το όνομα Πολύχρονο.

 

KASSANDRA-KALLI8EA-PEYKOXWRI

 

Χανιώτη

Αμέσως μετά το Πολύχρονο ακολουθεί η Χανιώτη που βρίσκεται στα ανατολικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με την παράδοση, η ονομασία του χωριού οφείλεται στον πρώτο κάτοικο, ο οποίος εγκαταστάθηκε στα νότια του σημερινού οικισμού (Παλιό Χωριό). Αυτός φέρεται να ήταν από τα Χανιά και για το λόγο αυτό ο οικισμός έλαβε το όνομα Χανιώτης.

Κατ' άλλη εκδοχή η περιοχή οφείλει το όνομά της σε έναν χανιώτη, δηλαδή χανιτζή που διατηρούσε ένα χάνι (πανδοχείο) στην περιοχή. Έτσι η περιοχή λεγόταν του Χανιώτη.

Το χωριό μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση το 1936, μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της Ιερισσού.

Η περιοχή είναι γεμάτη από πηγές και πλούσια βλάστηση. Φτάνοντας o επισκέπτης στη Χανιώτη, αιχμαλωτίζεται αμέσως από αυτόν τον μικρό γραφικό παράδεισο, ο οποίος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς και εγγυάται ξεκούραστη και αλησμόνητη διαμονή.

 

PEYKOXWRI-SPITIA-LOYLOYDIA

 

Το χωριό έχει το μεγάλο και απαράμιλλο σε ομορφιά παραλιακό πάρκο και πολλά άλλα μικρά πάρκα, γραφικές πλατείες και ψηλά αιωνόβια δέντρα.

Στη Χανιώτη υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές προτάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Πευκοχώρι

Επόμενος «σταθμός» στη σειρά, το Πευκοχώρι. Βρίσκεται 105 χιλιόμετρα περίπου από τη Θεσσαλονίκη και περιβάλλεται από δάσος πεύκων, όπως υποδηλώνει και η ονομασία του.

Ο οικισμός είναι τουριστικά ανεπτυγμένος και η αμμώδης παραλία του προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Από σχετικές αρχαιολογικές μαρτυρίες εικάζεται η ύπαρξη -κοντά στο Πευκοχώρι- αρχαίου οικισμού, ο οποίος ταυτίζεται με τις αρχαίες Αιγές.

To παλιό όνομα του χωριού ήταν Καψόχωρα και ιδρύθηκε πιθανόν στα τέλη του 16ου αιώνα. Στο βορειοδυτικό τμήμα του λιμανιού, εκεί όπου σήμερα αγκυροβολούν τα καράβια βρέθηκαν ερείπια από ρωμαϊκό οικισμό.

 

PEYKOXWRI-SPITI-LOYLOYDIA-2

 

Στην ίδια περιοχή ανακαλύφθηκε και θησαυρός με νομίσματα του Λυσιμάχου, ο οποίος ήταν βασιλιάς της Θράκης.

Γύρω στο 1590 στην περιοχή αναφέρεται το Μεγάλο Μετόχι "Άντερ" της Μονής Ιβήρων, το οποίο απαλλοτριώθηκε πριν από τον πόλεμο. Σώζεται σήμερα μόνο ο μισοκατεστραμμένος ανεμόμυλος.

Πολλαπλές επιλογές για διαμονή

Έχοντας ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης τον τουρισμό, στην περιοχή έχουν ανεγερθεί δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις καταλυμάτων που εξασφαλίζουν άνετη διαμονή στον επισκέπτη.

Ζήσαμε την απλόχερη φιλοξενία στο hotel LESSE στη Χανιώτη.

 

LESSE-EISODOS

 

Το LESSE, είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων, βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης και το Αεροδρόμιο Μακεδονία, στην καταπράσινη χερσόνησο της Κασσάνδρας, με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του Τορωναίου Κόλπου.

 

LESSE-PELAGOSΤο συγκρότημα έχει κτιστεί το 2003 σε μια έκταση 12 στρεμμάτων, η οποία περιβάλλεται από πεύκα και ελαιόδεντρα, μόλις 700 μέτρα από την πολύβουη πλατεία της Χανιώτης και 80 μέτρα από την δεύτερη με μπλε σημαία βραβευμένη παραλία της.

Είναι ένας πραγματικά ιδιαίτερος χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι και φροντίδα για να φιλοξενήσει κάθε ταξιδιώτη που αναζητά την Ελληνική φιλοξενία και κάθε οικογένεια που θέλει να περάσει με ξεγνοιασιά τις ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών της.

 

LESSE-DWMATIO-1

LESSE-DWMATIO-2

 

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου λειτουργούν παιδική χαρά, διάφορα παιχνίδια ψυχαγωγίας όπως μίνι γκολφ, επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), μπιλιάρδο, και βόλεϊ.

Υπάρχει εξωτερική πισίνα, παιδική πισίνα καθώς και ένα υδάτινο ποτάμι με μίνι καταρράκτη όπου ο λουόμενος απολαμβάνει δροσιά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

 

LESSE-PISINA

LESSE-PISINA-LOYLOYDIA

LESSE-PISINA-MERA

 

Ακόμη, λειτουργεί εστιατόριο buffet (πρωί & βράδυ), εστιατόριο ala carte, pool bar στο χώρο της πισίνας, μίνι μάρκετ, σάουνα & τζακούζι.

 

LESSE-PISINA-MERA-GEFYRAKI

 

Κατά τη διαμονή μας ξεχωρίσαμε το πλούσιο ελληνικό πρωινό με διάφορες γευστικές προτάσεις, φτιαγμένες από αγνά υλικά.

 

LESSE-PRWINO

LESSE-PRWINO-MARMELADA

LESSE-PRWINO-MPOYGATSA

LESSE-PRWINO-MPEIKON

 

Μετά από μια δροσερή βουτιά στην πισίνα δοκιμάσαμε μοναδικά σνακ, δροσερά ροφήματα, αναψυκτικά και φυσικά παγωτό.

 

LESSE-SERBITOROS

 

Ξεχωριστές είναι οι επιλογές και για το κυρίως γεύμα.

Ιδιαίτερες είναι και οι βραδιές στο hotel LESSE με πολύ μουσική, χορό και διάφορες εκπλήξεις.

 

LESSE-BRADY

LESSE-BRADY-2

 

“ASTERAS” στη φιλοξενία

Ακόμη μια ιδανική επιλογή για διαμονή στην Χανιώτη αποτελεί το “ASTERAS HOTEL”.

 

ASTERAS-KTIRIO-EKSW

 

Στο ξενοδοχείο βρίσκει κανείς όλα αυτά που θα κάνουν τη διαμονή ευχάριστη και τις διακοπές μια όμορφη ανάμνηση.

Μόλις μερικά μέτρα από την θάλασσα, περιμένει τον επισκέπτη ένα όμορφο και ήρεμο περιβάλλον σε μια έκταση 3 στρεμμάτων με σύγχρονους και όμορφα διακοσμημένους εσωτερικούς χώρους και διαμερίσματα.

 

ASTERAS-HOTEL-ENTYPA

ASTERAS-DWMATIO

 

Μεγάλος αύλιος χώρος, παρκινγκ, χώρο BBQ και ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο για πρωινό και καφέ.

 

ASTERAS-DIADROMOS

 

32 όμορφα διακοσμημένα και πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα αλλά και 2 μεζονέτες για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευρυχωρία που διαθέτουν μπαλκόνι, κουζίνα, wc-λουτρό και είναι εξοπλισμένα με δορυφορική τηλεόραση, air-condition και wi-fi.

«Βουτιά» στις γεύσεις

Οι γαστρονομικές επιλογές που συναντήσαμε στους τρεις προορισμούς της Κασσάνδρας που επισκεφθήκαμε «αιχμαλωτίζουν» και τους πιο απαιτητικούς.

Καταλήξαμε στο οικογενειακό εστιατόριο «Μπακάλης» που βρίσκεται στην παραλία του Πευκοχωρίου, που όλο τον χρόνο προσφέρει στους επισκέπτες ότι καλύτερο υπάρχει στις ακτές της Μεσογείου, ζεστασιά και θαλπωρή, θάλασσα και ήλιο, φρέσκα θαλασσινά, αγαπημένα πιάτα και κρασιά από τους καλύτερους παραγωγούς.


 

MPAKALHS-BANNER

MPAKALHS-MAGIATIKO

MPAKALHS-PELATES-TRAPEZI

 

Το μενού περιέχει άφθονα όλα τα είδη θαλασσινών: στρείδια, χταπόδια, καλαμάρια, πολλά είδη φρέσκων ψάριων.

 

MPAKALHS-XTENIA

MPAKALHS-SALATA

 

ASTERIAS sea food restaurant στο Πευκοχώρι

Σε μία μοναδική τοποθεσία μπροστά στη θάλασσα βρίσκεται το εστιατόριο θαλασσινών Αστερίας.

Φιλοσοφία του restaurant είναι ότι η γαστρονομία αποτελεί ένα ταξίδι.

 

ASTERIAS-BANNER

ASTERIAS-KTIRIO

 

Ο «Αστερίας» εξειδικεύεται στην ελληνική κουζίνα θαλασσινών και η παράδοση αυτής από μόνη της αποτελεί ένα ευρύ πεδίο προς ανακάλυψη, πόσο μάλλον όταν συνταιριάζεται με μια πιο γκουρμέ εμφάνιση.

 

ASTERIAS-FAGHTO

 

ASTERIAS-GLYKO

 

FLEGRA στο Πολύχρονο

Η ταβέρνα Flegra βρίσκεται στην παραλία του Πολύχρονου μπροστά στη θάλασσα σε ένα άνετο και όμορφο περιβάλλον.

Μια γαστριμαργική πανδαισία και ατέλειωτα ταξίδια γεύσεων.

Οι ψαράδες τις περιοχής κάθε μέρα φέρνουν ότι πιο φρέσκο υπάρχει στον Τορωναίο κόλπο και η Flegra σας το σερβίρει. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε μεγάλη ποικιλία κρεατικών.

 

FLEGRA-BANNER

FLEGRA-THGANIA

FLEGRA-SALATA

 

Ιδιαίτερο περιβάλλον, ποιότητα, ευγένεια, χαμόγελο και δυο παπαγάλοι να κλέβουν την παράσταση...

 

FLEGRA-BAMBAKAS-BURGER

FLEGRA-GLYKO-KREPA

FLEGRA-SERBIRISMA

FLEGRA-PAPAGALOS

FLEGRA-PAPAGALOS-BREAK-DANCE

FLEGRA-PAPAGALOS-ANASKELA

 

PINK: Γεύσεις με… χρώμα

Το εστιατόριο Pink στο Πευκοχώρι προσφέρει ελληνική κουζίνα. Όπως μαρτυρά και το όνομα Pink, αποτελεί μια ρομαντική νότα στον παραλιακό πεζοδρόμο του Πευκοχωρίου. Δοκιμάσαμε φρέσκα ψητά ψάρια και θαλασσινά, καλαμαράκια, τσιπoύρες, νόστιμες γαρίδες, αλλά και λαχταριστά ζυμαρικά και χειροποίητη παραδοσιακή πίτσα.

 

PINK-BANNER

PINK-GARIDES

PINK-KRASIA-TRAPEZI

PINK-PHLINO

PINK-KRASIA

PINK-KALAMARAKIA

 

Η περιήγηση σε ορισμένες από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής έφτασε στο τέλος της. Βέβαια είναι πολύ λίγα όσα και να πούμε για αυτό το όμορφο κομμάτι της Ελλάδας. Και φυσικά θα υπάρξει και συνέχεια με τα υπόλοιπα σημεία της χερσονήσου σε επόμενο αφιέρωμα.

Κλείνοντας, για να αναφερθούμε και λίγο στα καθ’ ημάς, η συγκεκριμένη ταξιδιωτική απόδραση που σας ετοιμάσαμε, αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία ώστε η ομάδα του halkidikifocus.gr να βρεθεί πιο κοντά και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, «γεμίζοντας τις μπαταρίες».

Συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλοι αφήσαμε για λίγο όσα μας απασχολούν και απολαύσαμε από κοινού τις ομορφιές της Χαλκιδικής.

HALKIDIKIFOCUS-TEAM-1

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 28 Ιουνίου 2016 00:06
επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr