Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Επαφές Κουντουρά με στελέχη του ομίλου TUI

08-145520KountouraTUI1000

Προώθηση ελληνικών προορισμών για όλο το χρόνο

Η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο TUI προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον Thomas Ellerbeck, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου TUI και του Μιχάλη Μαυρόπουλου, Περιφερειακού Διευθυντή Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Services.

Ειδικότερα, η κ. Κουντουρά και ο κ. Ellerbeck συζήτησαν τις δυνατότητες για την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και σε επιμέρους θεματικούς τομείς, όπως η κρουαζιέρα. Επιπλέον, εξετάστηκαν προτάσεις προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που η TUI ενδιαφέρεται να υλοποιήσει στην Ελλάδα για τη σύσφιξη των τουριστικών σχέσεων μέσα από την τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

Η αν. υπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Μέσα από τη νέα μας τουριστική πολιτική, προωθούμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο. Επιδιώξαμε τη στενή συνεργασία μας με τον όμιλο TUI από το 2015, με στόχο την προώθηση στρατηγικών συνεργασιών για την αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας και την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς δημοφιλείς και νέους ελληνικούς προορισμούς. Η συνεργασία αυτή αποδίδει εξαιρετικά και στόχος μας είναι η άμεση επέκτασή της το 2017, αλλά και τα επόμενα χρόνια».

Ο Τhomas Ellerbeck δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι από τις πιο σημαντικές αγορές του ομίλου TUI και συγκαταλέγεται στους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς της TUI, παγκοσμίως. Η TUI έχει μακρά παράδοση και ισχυρή παρουσία στη χώρα και αυτό όχι μόνο με τα φημισμένα ξενοδοχεία της, όπως είναι η Robinson, αλλά και με τα κρουαζιερόπλοιά της. Φέτος, τα κρουαζιερόπλοια των τριών εταιρειών κρουαζιέρας – η TUI Cruises, η Hapag-Lloyd Cruises και η Thomson Cruises– έχουν προγραμματίσει 120 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια. Θεωρούμε το υπουργείο Τουρισμού έμπιστο και αξιόπιστο συνεργάτη και επιδιώκουμε στενή συνεργασία και τώρα και στο μέλλον. Οι πελάτες μας αγαπούν την Ελλάδα και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να την επισκεφθούν, λόγω της ελκυστικότητας και της διαφορετικότητας των προορισμών της, αλλά και της ζεστής φιλοξενίας που προσφέρει».

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη συνολική αύξηση που καταγράφεται στην τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα το 2016, καθώς και, ειδικότερα, στην εικόνα ανάκαμψης και ενίσχυσης των κρατήσεων τελευταίας στιγμής στα νησιά του Αν. Αιγαίου που δέχθηκαν πιέσεις, λόγω του προσφυγικού. Τόνισε, επίσης ότι υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί για την εξασφάλιση ότι οι προσωρινές δομές φιλοξενίας των προσφύγων θα ήταν άμεσα έτοιμες, πλήρως ελεγχόμενες και μακριά από τους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος και δεν θα επηρέαζαν την τουριστική κίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε επίσκεψη στην Κω όπου συμμετείχε ο κ. Εllerbeck, ο Μιχάλης Μαυρόπουλος και η Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Γραφείου της υπουργού και αντιπρόεδρος του ΕΟΤ. Κατά την επίσκεψη στην Κω, επιβεβαιώθηκε η εικόνα ομαλότητας στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών, η παροχή υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών, καθώς και η ελκυστικότητα που παρουσιάζει ο προορισμός.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr