Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Λιγότερες διανυκτερεύσεις στην ορεινή Χαλκιδική για τα Χριστούγεννα

KSENWNAS ESWTERIKO XALKIDIKH

Απαισιόδοξοι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων

Απογοητευτική εικόνα εμφανίζουν τα στοιχεία των κρατήσεων στα τουριστικά καταλύματα της ορεινής Χαλκιδικής για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων του νομού Δημήτρης Χαδαλής το ενδιαφέρον είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με προηγούμενες εορταστικές περιόδους.

«Στον Ταξιάρχη οι περισσότεροι επέλεξαν μία ή το πολύ δύο διανυκτερεύσεις και αυτό παρατηρείται στο 50-60% επί του συνόλου των επιχειρήσεων της περιοχής» εξηγεί μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο κ. Χαδαλής.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Χολομώντα λειτουργούν γύρω στις 220 κλίνες.

«Οι συνάδελφοι ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής παρόλο που δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι» προσθέτει.

Ιδιαίτερα προσιτές είναι οι τιμές για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κάποιος μπορεί να βρει τρίκλινο ή και τετράκλινο δωμάτιο με τζάκι και δωρεάν καυσόξυλα με 40 ευρώ τη βραδιά.

«Παρότι το κόστος είναι χαμηλό ο Έλληνας δεν μπορεί να ανταποκριθεί και τελικώς δεν επιλέγει κάποιο ταξίδι αναψυχής για τις γιορτές» υπογραμμίζει ο κ. Χαδαλής.

 

WINTER ARNAIA

 

Υπάρχουν προοπτικές (;)

Η ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού στη Χαλκιδική “σκοντάφτει” σε μια σειρά από εμπόδια. «Με εξαίρεση τον Ταξιάρχη και το ορεινό τμήμα του Δήμου Αριστοτέλη, στο νομό δεν υπάρχουν αντίστοιχες οργανωμένες εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη του πολυπόθητου 12μηνου και ειδικότερα του χειμερινού τουρισμού» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων.

«Η σωστή αξιοποίηση των Λουτρών της Αγίας Παρασκευής στην Κασσάνδρα μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, όπως συμβαίνει στα Λουτρά Πόζαρ της Αριδαίας. Εξάλλου, η πρώτη χερσόνησος της Χαλκιδικής απέχει “μια ανάσα” από τη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζει.

Τέλος, ο κ. Χαδαλής επισημαίνει την ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων με ιδιαίτερη έμφαση στο Σπήλαιο των Πετραλώνων.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr