Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

H αθέατη Χαλκιδική μέσα από το Action in Greece (ΒΙΝΤΕΟ)

ZE8A5316B

Συνέντευξη της Προέδρου της Sigma Group Σ. Στάμου στο CNN Greece

Η Χαλκιδική είναι το στολίδι της Βόρειας Ελλάδας. Προσφέρει βουνό, θάλασσα, ενδιαφέρουσες διαδρομές και καλό φαγητό. Οι ομορφιές της Χαλκιδικής αλλά και η αθέατη πλευρά της, είναι το θέμα της νέας παραγωγής ντοκιμαντέρ της Sigma group και του Action in Greece.

Για τη Χαλκιδική και το ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη, το CNN Greece μίλησε με την υπεύθυνη του Action in Greece και Πρόεδρος του Ομίλου Sigma Group, Σοφία Στάμου η οποία εδώ και αρκετούς μήνες με την ομάδα της, διασχίζει τη Χαλκιδική απ' άκρη σ΄ άκρη αναζητώντας και καταγράφοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που την κάνουν μοναδική.

Όπως λέει στο CNN Greece η κ. Στάμου, δίνοντας το πλαίσιο του project, το Action in Greece είναι ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ πολλών ωριαίων επεισοδίων που αναζητά ιστορίες ανθρώπων και τόπων και καταγράφει την αθέατη πλευρά τους με σκοπό την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ήθη, έθιμα, λαογραφία, παράδοση, ιστορία, σύγχρονη επιχειρηματικότητα, περιπατητικά μονοπάτια, εναλλακτικός τουρισμός και άλλα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστά της Ελλάδας, περνούν μέσα από το φακό και την αφήγηση του Action in Greece.

Στόχος του Action in Greece είναι να καταγραφεί όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά η αρχή γίνεται από την Χαλκιδική λόγω του ότι όπως λέει η κυρία Στάμου, είναι ένα ιδιαίτερος τόπος, με πολλές ομορφιές, οι οποίες δεν είναι τόσο γνωστές στο εξωτερικό, όπως έχουν δείξει οι έρευνές της ομάδας της.
Θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη, η υπόλοιπη Μακεδονία και η Θράκη.

Το Action in Greece έχει τις αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης, του ΕΟΤ, των Δήμων, των Επιμελητηρίων, της Unesco αλλά όπως λέει η κυρία Στάμου, η μεγάλη υποστήριξη έρχεται από τον απλό κόσμο και τις επιχειρήσεις στους τόπους που καταγράφουν.

Το Action in Greece βρίσκεται στη Χαλκιδική από το Σεπτέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόνο η Σιθωνία (το μεσαίο πόδι) και ο δήμος Αριστοτέλη, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και ο Δήμος Πολύγυρου. Μένουν ακόμη ο Δήμος Προποντίδας και η Κασσάνδρα που είναι και ο πιο γνωστός προορισμός.

To Action in Greece ξεκίνησε όπως λέει η κ. Στάμου ως ένα μεγάλο όραμα και επειδή η αρχή θα έπρεπε να γίνει με ένα τόπο που αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό επιλέχθηκε η Σαντορίνη τα γυρίσματα στην οποία ολοκληρώθηκαν μετά από δουλειά ενός έτους.

Μετά τη Βόρεια Ελλάδα σειρά θα πάρουν η Κρήτη και η Σύρος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 07 Ιουλίου 2018 09:24
επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr