Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θα έκαναν διακοπές... εάν δεν έβρεχε

germanoi touristes

Χαρακτηριστικά τα ευρήματα καταναλωτικής έρευνας

Εάν οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ευρώπη δεν ήταν τόσο υψηλές αυτή τη χρονιά, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών θα έκανε διακοπές στο εξωτερικό.

Αυτό δείχνει έρευνα της Eurojackpot, η οποία διενεργήθηκε από την YouGov Deutschland σε δείγμα 2.038 Γερμανών καταναλωτών, επιβεβαιώνοντας την εικόνα επιβράδυνσης των κρατήσεων τελευταίας στιγμής από μεγάλες αγορές της Ευρώπης για Μεσογειακούς προορισμούς που μεταφέρουν οι μεγάλοι ευρωπαίοι τουρ οπερέιτορ αυτή τη χρονιά, καθώς το υψηλό θερμόμετρο στην Ευρώπη οδήγησε πολλούς να κάνουν διακοπές στην πατρίδα τους.

Το 42% των Γερμανών ονειρεύεται το γύρο του κόσμου και στις 7 Ηπείρους.

Το 55% φέτος πραγματοποιεί ταξιδιωτικές δαπάνες εντός της χώρας τους. Μάλιστα, σχεδόν τα 2 τρίτα εξ αυτών δεν θα απομακρυνθούν από την οικία τους.

Εάν οι καιρικές συνθήκες στην πατρίδα τους δεν ήταν τόσο ευνοϊκές φέτος, το 70% των Γερμανών θα ταξίδευε στο εξωτερικό και το 41% σε χώρα εκτός Ευρώπης.

Όσον αφορά το είδος των διακοπών που επιθυμούν οι περισσότεροι Γερμανοί, σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι θα έκαναν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας στο εξωτερικό, έχοντας διάθεση να διευρύνουν τον προϋπολογισμό διακοπών.

Ακολουθούν οι διακοπές πολυτελείας στην κλασική τους μορφή, δηλαδή πολυτελές κατάλυμα, με τις προτιμήσεις αυτές να παρουσιάζουν αύξηση 45%.

Επίσης, το 43% τείνει να προτιμά διακοπές μαζί με αγαπημένα πρόσωπα.

Οι κάτοικοι της Βυρτεμβέργης τείνουν περισσότερο από τους υπόλοιπους Γερμανούς να προτιμούν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας με το 57% να δηλώνει ότι θα διεύρυνε την περίοδο των διακοπών ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό που θα συνεπαγόταν.

Οι μισοί από τους κατοίκους της Θουριγγίας επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός Ευρώπης όμως μόλις το 11% το κάνει.

Οι διακοπές με αγαπημένα πρόσωπα είναι ψηλά στις προτιμήσεις των κατοίκων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας καθώς και για τους κατοίκους της Θουριγγίας.

Οι κάτοικοι της Βαυαρίας προτιμούν πολυτελή διαμονή, ενώ οι κάτοικοι της Έσσης ταξιδεύουν ανεξάρτητα όμως επίσης με προτίμηση στην πολυτέλεια.

"Άλλη μια δικαίωση μας. Υστέρηση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εξαιτίας των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών τουλάχιστον για 3 μήνες σε όλη την Ευρώπη", σχολίασε με νόημα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

με πληροφορίες από tornosnews.gr

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr