Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Χαλκιδική: Δικαστική απόφαση βάζει "φρένο" στην ενοικίαση βίλας

vila arx

Μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb (φωτ. αρχείου)

Δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη βραχυχρόνια μίσθωση παραθεριστικής βίλας μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη τουριστική εκμετάλλευση των οικιστικών ακινήτων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης υποχρεώνει μια ιδιοκτήτρια να σταματήσει την επαγγελματική χρήση της κατοικίας της επειδή παραβαίνει τον κανονισμό λειτουργίας του συγκροτήματος όπου βρίσκεται το ακίνητο.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση οι ενοικιαστές της ενοχλούν τους υπόλοιπους τρεις ιδιοκτήτες στο συγκρότημα των τεσσάρων κατσικιών.

Παράλληλα το δικαστήριο υποχρεώνει την ιδιοκτήτρια να καταβάλει χρηματικό ποσό 4.400 ευρώ ως αποζημίωση στο κοινό ταμείο του συγκροτήματος κατοικιών.

Οι συνιδιοκτήτες των τριών κατοικιών στο συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών που ανεγέρθηκε στην περιοχή του αγροκτήματος Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας κέρδισαν την αγωγή που υπέβαλαν σε βάρος της τέταρτης ιδιοκτήτριας n οποία πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε να μισθώνει την κατοικία της σε τρίτους κατά μικρά χρονικά διαστήματα την καλοκαιρινή περίοδο.

Είναι n πρώτη απόφαση που αναγνωρίζει τον κανονισμό σε συγκρότημα κατοικιών και τον επιβάλλει απαγορεύοντας τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που γίνονται επιχειρηματικά ανέφερε η δικηγόρος η οποία χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό των τριών συνιδιοκτητών.

με πληροφορίες από εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr