sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Οι γεύσεις της Χαλκιδικής στο National Geographic Traveler Russia

monasthriaki kouzina

Γαστρονομικό ταξίδι στα ορεινά και τα παράλια του νομού

Ένα γευστικό οδιπορικό αφιέρωμα στη γαστρονομία της Χαλκιδικής προβάλλεται στο ρεπορτάζ της Elena Kunina (Έλενα Κούνινα) στη διαδικτυακή σελίδα του περιοδικού National Geographic Traveler Russia.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα, η δημοσιογράφος επισκέφθηκε τη Χαλκιδική έπειτα από πρωτοβουλίες του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής και την αεροπορική εταιρεία Ellinair και στο ρεπορτάζ της περιγράφει πιάτα, εμπνευσμένα από τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη. Συνεχίζει με στάσεις στην Ουρανούπολη για φρέσκο ψάρι, εξερευνά πρωτότυπες συνταγές και προϊόντα με βάση το κρασί στη Νέα Γωνιά, «βουτάει» στον γλυκό κόσμο του μελιού στην Αρναία και καταλήγει στον ορεινό Βάβδο για μια πανδαισία παραδοσιακών γεύσεων.
«Η κουζίνα της Χαλκιδικής είναι συνδυασμός παραδοσιακών πιάτων, βασισμένων σε ψάρι και γαλακτοκομικά, με ποικιλίες κρεατικών στην ορεινή Χαλκιδική», γράφει μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr