sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: Η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του τουρισμού του νομού

paralia xalkidiki kosmos

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι

Για έλλειψη σχεδιασμού, καθυστερήσεις και ερασιτεχνισμό στον τουρισμό, κατηγορεί την κυβέρνηση το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, καλώντας την έστω και τώρα να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου στη Χαλκιδική. Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση, τα πισωγυρίσματα της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό στο νομό, καθώς οι πληρότητες κινούνται κάτω από 20%, σημειώνονται ακυρώσεις κρατήσεων, πολλά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν, ενώ άλλα κλείνουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ένας μήνας πέρασε από τη διθυραμβική "έναρξη" της τουριστικής περιόδου από την κυβέρνηση, που ακόμη και τώρα αδυνατεί να συλλάβει την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο τουριστικός κλάδος με αποκλειστικά δική της ευθύνη. Οι άνθρωποι του τουρισμού στη Χαλκιδική βιώνουν την απόλυτη οικονομική καταστροφή και η αίσθηση όλων (επιχειρηματιών, εργαζομένων και εξαρτώμενων επαγγελμάτων) είναι ότι ήδη έχουμε μπει σε ένα κύκλο βαθιάς οικονομικής κρίσης, χρεοκοπίας, ανεργίας και εξαθλίωσης της Χαλκιδικής!
Η αρχική αδικαιολόγητη ολιγωρία της κυβέρνησης στον καθορισμό πρωτοκόλλων, η έλλειψη σχεδίου στο πώς θα διαχειριστεί την είσοδο των τουριστών, το απίστευτο αλαλούμ στον Προμαχώνα, οι υπαναχωρήσεις και τα "πίσω - μπρος" με τις πύλες εισόδου, τα αντιφατικά μέτρα προστασίας των ντόπιων αλλά και των τουριστών, η ανικανότητα διαχείρισης πιθανόν κρουσμάτων σε δυναμικές τουριστικές περιοχές, η ανύπαρκτη υγειονομική προστασία όλων λόγω των ελλείψεων στις υγειονομικές δομές, η μετακύλιση της ευθύνης και του οικονομικού βάρους των ελέγχων ή της αντιμετώπισης των κρουσμάτων στους επιχειρηματίες, η μη στήριξη των επιχειρήσεων με ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο χρηματοδότησής και στήριξής τους τους, όπως υποστηρίζουμε εδώ και μήνες, φανερώνουν πλέον και στον πιο δύσπιστο ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση ερασιτεχνών ή ανίκανων ή και τα δύο.

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου, μιλάμε πλέον για το απόλυτο μηδέν, οι πληρότητες μετά βίας φτάνουν το 20%, οι ακυρώσεις κρατήσεων συνεχίζονται ακόμα και τώρα, πολλά καταλύματα και ξενοδοχεία δεν άνοιξαν, και τώρα τελευταία ξανακλείνουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις επειδή δεν υπάρχουν τουρίστες, οδηγώντας στην οικονομική κατάρρευση τους επιχειρηματίες και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Ταυτόχρονα τα επαναλαμβανόμενα λάθη και οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης, εκθέτουν τη χώρα διεθνώς πλήττοντας την εικόνα της μεγάλης τουριστικής δύναμης, παγκοσμίως.

Όλα τα παραπάνω αλλά και τους φόβους μας, τα είχαμε δηλώσει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας προειδοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους. Δυστυχώς, επαληθευόμαστε. Παρ' όλα αυτά όμως, καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση να σοβαρευτεί, να αφήσει τη λογική του "βλέπουμε και κάνουμε", να δώσει την απαραίτητη προσοχή σε αυτό που διαφαίνεται ως άμεσο και απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό κραχ, να ακούσει τις φωνές των αρμόδιων φορέων που ζητούν άμεσες διορθωτικές κινήσεις, να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του τουρισμού της Χαλκιδικής και αντίστοιχα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης και θωράκισής της".

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr