sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Τουριστική προβολή της Χαλκιδικής ως αντίδοτο για τον covid-19 (φωτο και βίντεο)

2020 09 14 02

Δέσμευση Θεοχάρη από τον Πολύγυρο

 

 

Τη δέσμευση για ειδική προβολή της Χαλκιδικής στο εξωτερικό για το καλοκαίρι του 2021, μέσω του ΕΟΤ, έδωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αικατερίνη Ζωγράφου και Δημήτριος Τζηρίτης, οι Δήμαρχοι Χαλκιδικής κ.κ. Στέλιος Βαλιάνος, Αστέριος Ζωγράφος, Μανώλης Καρράς, Κυπαρίσσης Ντέμπλας και Αναστασία Χαλκιά, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Camping Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων, Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΟΝΝΕΔ, Νίκος Χατζηαλέξης και η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής, Φένια Παράσχου, στελέχη τουριστικών φορέων και αντιδημάρχων τουρισμού.

2020 09 14 05

Τα παράπονα στον Υπουργό

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη Χαλκιδική από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, όχι μόνο στον Τουρισμό, αλλά και στις επιχειρήσεις και γενικότερα στην οικονομία του νομού, μετέφεραν στον Υπουργό οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση στήριξη του για:
- την άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την Π.Ε. Χαλκιδικής
- ειδική καμπάνια προβολής μέσω του ΕΟΤ για το 2021 για την Χαλκιδική
- να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον οδικό τουρισμό
- την λήψη μέτρων των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων και
- να τροποποιηθούν οι διατάξεις του σχεδίου Νόμου (Άρθρο 28) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο "Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας" που αφορούν αλλαγές - ρυθμίσεις που θα φέρουν άμεσες ανατροπές - απαγορεύσεις σε ένα ευρύτατο ποσοστό της εκτός σχεδίου δόμησης, που αποτέλεσμα θα έχει την κατάρρευση κάθε επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού εάν και εφόσον ισχύσουν.

Ακόμη προτάθηκαν:

• Για την Σερβία - Βόρεια Μακεδονία – Ουκρανία – Βουλγαρία – Ρουμανία - Ρωσία:
1) Έντονη παρουσία της Χαλκιδικής με ‘ειδική μεταχείριση’ από το Υπουργείο Τουρισμού, με αφιερώματα, ένθετα, press conferences και άλλες προωθητικές ενέργειες, σε περίπτωση πραγματοποίησης τουριστικών εκθεσεων.
2) Στοχευμένη καμπάνια στις χώρες αυτές σχετικά με τη Χαλκιδική.
• Σερβία:
1) Διοργάνωση press trips στη Χαλκιδική υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και φορείς της Χαλκιδικής.
2) Αφιερώματα στη Σερβική τηλεόραση και στα ΜΜΕ εξιδανικευμένα για τη Χαλκιδική.
• Πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Fraport, για ενίσχυση των πτήσεων προς τις παραπάνω χώρες αλλά και με χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
• Στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος: προωθητικές ενέργειες σε ΜΜΕ για τη Χαλκιδική
• Για τον Κοινωνικό Τουρισμό: εξιδανικευμένα και εξιδεικευμένα κίνητρα για μεγαλύτερη αξιοποίηση των προγραμμάτων αυτών, στοχευμένα για τη Χαλκιδική.
• Εκσυγχρονισμός και στελέχωση των Τελωνιακών Σταθμών όλης της Βόρειας Ελλάδας για την απρόσκοπτη διέλευση των επισκεπτών.

Ο Υπουργός

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις των φορέων και των αυτοδιοικητικών και έγινε δέκτης όλων των παραπόνων από τους συμμετέχοντες και κατέγραψε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό που εφαρμόστηκαν στη Χαλκιδική.
Ο κ. Θεοχάρης από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Τουρισμός – δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της φετινής χρονιάς – πήγε αρκετά καλά στη χώρα, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Χαλκιδική, όπως και οι τουριστικές περιοχές οι οποίες στις οποίες δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στον τουριστικό κλάδο από την πανδημία, θα τύχουν ξεχωριστής ιδιαίτερης μέριμνας στην προβολή τους από τον ΕΟΤ στο εξωτερικό για την επόμενη χρονιά.
Ο κ. Θεοχάρης τέλος, δεσμεύτηκε για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία στο προσεχές διάστημα.

«Δεν είναι στοχοποιημένη η Χαλκιδική»

Μιλώντας στο φακό του halkidikifocus και την Κορίνα Ζολλά, στο τέλος της σύσκεψης, ο Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι στη Χαλκιδική συνεχίζονται τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα παρά τα μηδενικά κρούσματα του τελευταίου δεκαημέρου:

theox dhmarxoi

119422622 621532348563432 6418511637395903494 n

theox forois

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 17:12
επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr