Παράταση έως τις 27 Ιουλίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων
Ίδια προθεσμία και για την υποβολή του Ε9
- Κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ίδια προθεσμία και για την υποβολή του Ε9
Ένας συνδυασμός συστατικών, πετυχημένος, μια συνταγή εύκολη και γρήγορη.
Πάμε να δούμε τι καλό θα φάμε και σήμερα...
«Πυρετός» διαβουλεύσεων σε ανώτατο επίπεδο με Τσίπρα, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντομπρόβσκις, Ντράγκι, Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ - Μαζί Βαρουφάκης και Τσακαλώτος στο προγραμματισμένο για τις 20.00 (ώρα Ελλάδος) Eurogroup - Τι ζητούν οι δανειστές
Σοβαροί λόγοι για την υγεία μας επιβάλλουν να μην τρώμε καμένο, παραψημένο ή παρατηγανισμένο φαγητό. Και ο λόγος δεν είναι μόνο επειδή έχει χάσει τη γεύση του ή μπορεί να έχει δυσάρεστη ακόμα γεύση. Στην ουσία αυτά τα φαγητά, είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας!
Το φαγητό, θα πρέπει να το μαγειρεύουμε και να μην το τρώμε ωμό, αν και κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος είναι γνωστό ότι χάνονται κάποια θρεπτικά συστατικά, όχι όμως όλα. Αν όμως καεί, τότε χάνονται τα πάντα, άρα δεν έχει νόημα να το φάμε, σε συνδυασμό και με αυτά που συμβαίνουν παρακάτω…
* Πρώτα απ’ όλα το καμένο φαγητό, πλέον είναι στην κυριολεξία κάρβουνο: έχει χάσει και τα τελευταία πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.
* Ο πιο σημαντικός λόγος που δεν κάνει να τρώμε καμένο φαγητό, είναι ότι είναι πολύ καρκινογόνο!
* Όταν το φαγητό καίγεται, τότε δημιουργείται μέσα του μεγάλη συγκέντρωση καρκινογόνων ουσιών, που ονομάζονται ακρυλαμίδια (acrylamides).
* Αυτό συμβαίνει πιο έντονα σε φαγητά που έχουν μεγάλη συγκέντρωση υδατανθράκων, όπως οι πατάτες, τα μακαρόνια το ψωμί, κλπ.Όσο περισσότερο τα ψήνουμε, τόσο μεγαλύτερη και η συγκέντρωση ακρυλαμιδίων.
* Θα ήταν αδύνατον να αποφύγουμε την κατανάλωσή τους, όμως μπορούμε να προσέξουμε να αποφύγουμε τη μεγάλη συγκέντρωσή τους, απλά ψήνοντας το τοστ μας λιγότερη ώρα, αποφεύγοντας το ψήσιμο στο τηγάνι (πχ της πατάτας, μιας και στο τηγάνι πολλές φορές «αρπάζουν» οι πατάτες στις άκρες), κλπ.
Τώρα, τα καμμένα κρέατα, παρόλο που δεν έχουν υψηλή συγκέντρωση σε υδατάνθρακες, είναι και αυτά επικίνδυνα για την υγεία…
Όταν το κρέας καίγεται, τα αμινοξέα που περιέχονται στις πρωτεΐνες του, μπορούν να αλλάξουν χημικώς και να γίνουν καρκινογόνες. Το ίδιο ισχύει και για τα κρέατα που ψήνονται στη σχάρα και στα κάρβουνα, κι ας μην έχουν καεί.
Αν τώρα το κρέας δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρό ή αφαιρέσετε το λίπος, τότε τα πράγματα είναι καλύτερα.
Έτσι, ο λόγος που δεν κάνει να τρώμε καμένο φαγητό, είναι πολύ απλά ότι δημιουργούνται ουσίες μέσα του οι οποίες είναι καρκινογόνες για τον οργανισμό μας και ότι το καμένο φαγητό, δεν έχει να προσφέρει τίποτα θρεπτικό στον οργανισμό μας.
Αν και δεν πειράζει από καμιά φορά να το αμελήσουμε, καλό είναι να μην επιβαρύνουμε όσο γίνεται τουλάχιστον, τον οργανισμό μας με τέτοιες ουσίες.
πηγή:invitromagazine.gr
Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για την απώλεια βάρους που οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος. Εάν είσαστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, μάλλον είναι καιρός να σταματήσετε να σπαταλάτε το χρόνο σας.
Μύθος Νο 1 : Η απώλεια βάρους συνεπάγεται με πείνα
Σίγουρα είναι πιο σημαντικό το τι τρώτε από το πόσο τρώτε. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να τρώτε υγιεινά τρόφιμα και να εγκαταλείψετε όλα αυτά που έχουν ηψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, θερμίδες και λίπος ή τουλάχιστον να τα καταναλώνετε σε ειδικές περιστάσεις.
Μύθος Νο 2 : Αποφύγετε τους υδατάνθρακες
Αυτός ο μύθος είναι πολύ δημοφιλής στις μέρες μας, λόγω της δίαιτας Atkins και άλλων παρόμοιων που έχουν γίνει η νέα ″μόδα″ στο αδυνάτισμα. Όμως, οι υδατάνθρακες έχουν μέτριες ποσότητες θερμίδων και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Οι απλοί υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, πρέπει να περιοριστούν αλλά οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως το άμυλο και τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και έτσι δεν πρέπει να αποκλειστούν από τη διατροφή μας.
Μύθος Νο 3 : Μην τρώτε καθόλου λίπος
Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής μύθος. Η πρόσληψη λίπους πρέπει να περιορίζεται στο 15 % της συνολικής πρόσληψης θερμίδων ανά ημέρα. Άλλωστε το λίπος είναι απαραίτητο σε όλες τις δίαιτες. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να καταναλώνετε ψάρια, ελαιόλαδο και έλαιο λιναρόσπορου τα οποία είναι καλές πηγές λίπους.
Μύθος Νο 4 : Μόνο το κρέας έχει αρκετές πρωτεΐνες
Το κρέας είναι καταπληκτική πηγή πρωτεϊνών, αλλά δεν είναι η μόνη πηγή. Το κρέας έχει επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και λίπος, οπότε καλύτερα να δοκιμάσετε τις πρωτεΐνες που περιέχονται σε άλλες τροφές όπως τα ασπράδια των αυγών, τα όσπρια και τα λαχανικά.
Μύθος Νο 5 : Ασκηθείτε τουλάχιστον για μισή ώρα χωρίς διαλλείματα
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η άσκηση δεν είναι απαραίτητο να γίνετε όλη με τη μία . Η ρουτίνα της μισής ώρας μπορεί να διαιρεθεί σε δύο διαστήματα των 15 λεπτών .
Μύθος Νο 6 : Οι χορτοφάγοι είναι πιο υγιείς
Χορτοφάγος ή vegan δεν σημαίνει πιο υγιής ! Μια διατροφή ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζείτε μια υγιεινή ζωή. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να τρώτε στο σπιτικά προετοιμασμένα γεύματα .
πηγή:invitromagazine.gr
Γιατί οι άνθρωποι βγάζουν selfies; Αναρωτηθήκατε ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτό;
Διαφορετικοί άνθρωποι, έχουν διαφορετικά κίνητρα για τη λήψη φωτογραφιών «selfies». Οι περισσότεροι έχουν την άποψη ότι είναι ακίνδυνο και προορίζεται να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους άλλους.
Ωστόσο, μερικές φορές σε κάποιους ανθρώπους, η μανία με τις selfies μπορεί να αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει όταν παύει να γίνεται από διασκέδαση κι αρχίζει να είναι κάτι που φαίνεται να ανταλακλά ίσως πιο σοβαρά ζητήματα στη ζωή του ατόμου αυτού.
Ας υποθέσουμε ότι ο Λεωνίδας έχει προβλήματα αυτοεκτίμησης .
»Ο Λεωνίδας αναφέρει ότι η αυτοεκτίμησή του μειώνεται συνεχώς από τότε που έκανε σχέση τους τελευταίους 6 μήνες. Δηλώνει ότι βρήκε τον εαυτό του κοιτάζοντας στον καθρέφτη περίπου δύο ώρες πριν πάει για ύπνο, για να βεβαιωθεί ότι θα είναι «ευπαρουσίαστος» την επόμενη μέρα στη δουλειά. Εστιάζει στο δέρμα του και στις λεπτομέρειες του σώματός του, όπως τα φρύδια, το δέρμα και τα μαλλιά του. Πηγαίνει στο γυμναστήριο κάθε μέρα μετά τη δουλειά, προκειμένου να διατηρηθεί το σώμα του σε ένα τέλειο σχήμα.
Αναφέρει επίσης, ότι ο ίδιος άρχισε να τραβάει selfies προκειμένου να βρει τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο και το σώμα του. Η εμμονή του άρχισε να γίνεται οριακή, καθώς έπαιρνε φωτογραφίες του εαυτού 4 με 5 φορές την ημέρα, αλλά δεν δημοσίευε οποιαδήποτε από αυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εμμονή του όμως εντάθηκε και οξύνθηκε όταν η φίλη του , του έκανε ένα σχόλιο σχετικά με το σχήμα του σώματός του. Άρχισε να παίρνει περίπου 10 selfies την ημέρα και να δημοσιεύει κάθε μία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετές φορές την ημέρα. Οι δημοσιεύσεις των selfies του άρχισαν αυξάνονται κι άλλο, όταν άρχισε να λαμβάνει θετικά σχόλια από ανθρώπους που δεν τον γνώριζαν.»
Στο παραπάνω παράδειγμα αλλάξτε το όνομα του Λεωνίδα με αρκετά γνωστά σας πρόσωπα και των δύο φύλων και τότε ίσως παρατηρήσετε αρκετές ομοιότητες .
Αυτό μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάγκη «να είμαστε τέλειοι» αυξάνεται στη νεότερη γενιά. Καθώς οι άνθρωποι βασανίζονται για την εμφάνισή τους, στέλνουν ένα μήνυμα στον κόσμο ότι εξωτερική εμφάνιση είναι πιο σημαντική από την προσωπικότητα.
Φαίνεται ότι το να εστιάζεις στα παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα δεν είναι σημαντικό, αλλά ότι η εμμονή στη μόδα είναι ο νούμερο ένα προβληματισμός στην κοινωνία.«Τι σημασία έχει αν πεθαίνει κόσμος από πολέμους , πείνα, φτώχια, εγώ είμαι τέλειος/τέλεια εμφανισιακά.»
Οι άνθρωποι φαίνεται να μην παίρνουν πρωτοβουλίες για αυτά που συμβαίνουν στη ζωή τους, αλλά προσπαθούν να πάρουν την έγκριση κάποιου άλλου, μαζεύοντας »likes».
Στο παραπάνω παράδειγμα του Λεωνίδα, έχουμε έναν άνθρωπο που δεν αισθανόταν αποδοχή και αγάπη στη σχέση του και τα οικεία του πρόσωπα και έψαχνε να τη βρει από ξένους. Ένιωθε ότι έχει χάσει τον έλεγχο για το πώς ένιωθε για τον εαυτό του . Πίστευε ότι ο ίδιος βρήκε πάλι τον έλεγχο βγάζοντας «selfies» και παίρνοντας έγκριση (likes) από τους άλλους.
Αυτή η ψηφιακή εποχή προκαλεί ναρκισσισμό, μια εμμονή με τη ματαιοδοξία. Η ανάγκη να αισθάνονται οι άνθρωποι ότι έχουν την έγκριση των άλλων.
Οι άνθρωποι που παίρνουν selfies τείνουν επίσης να αποξενώνουν τον εαυτό τους από το περιβάλλον τους. Είναι σημαντικό να έρθει κάποιος σε επαφή με τον αυθεντικό εαυτό του και να αλληλεπιδρά υποστηρικτικά με τους φίλους και την οικογένειά του.
Μην αδιαφορείτε για τα οικεία σας πρόσωπα.
Να λέτε μια καλή κουβέντα και να τονίζετε τα θετικά τους χαρακτηριστικά.
Μια απλή κουβέντα σας στον άνθρωπό σας, μερικών δευτερολέπτων, μπορεί να γίνει το λιθαράκι μιας όμορφης μέρας.
Αντώνιος Καλέντζης MBPsS / MISCP
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.antonioskalentzis.eu
πηγή:invitromagazine.gr
Οι Oompa Loompa ζουν και μοιράζουν λιχουδιές στους επισκέπτες του Πολυχρόνου!
«Με ένα Grexit χάνουν όλοι. Για τους Ελληνες θα είναι μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή»
Καλά τα πλιτς πλατς στην θάλασσα, καλή και η ηλιοθεραπεία… αλλά πείνασα!
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως