ΡΟΗ 24/7:

Οι κίνδυνοι που κρύβουν κάποια αρωματικά κεριά και αποσμητικά χώρου

141972

Τα αρώματα του δάσους, της θάλασσας ή των φρούτων ανανεώνουν το χώρο μας και δίνουν μια αίσθηση αναζωογόνησης και χαλάρωσης.

 

Ωστόσο οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν προϊόντα όπως τα αρωματικά κεριά και τα αποσμητικά χώρου μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνα για την υγεία.

Αρκετά αποσμητικά χώρου απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες φορμαλδεΰδης (μεθανάλη), η οποία θεωρείται καρκινογόνος και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονες, βήχα, πονόλαιμο, ερεθισμό στα μάτια ή ρινορραγία. Δύο ακόμη επικίνδυνες χημικές ουσίες που χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους προϊόντα είναι το παραδιχλωροβενζόλιο (p-dichlorobenzene, p-DCB) και η ναφθαλίνη. Όσον αφορά τη ναφθαλίνη, έχει παρατηρηθεί ότι προκαλεί βλάβες στους ιστούς και καρκίνο του πνεύμονα σε πειραματόζωα.

Ορισμένα αρωματικά κεριά περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη.

Η μακρόχρονη έκθεση στη χημική ουσία αυξάνει τον κίνδυνο αναπνευστικών προβλημάτων και καρκίνου. Μελέτες έχουν επίσης υποδείξει ότι οι χημικές ουσίες από τα κεριά είναι πιθανό να απορροφηθούν από το δέρμα όταν υπάρχει άμεση επαφή.

 

govastileto.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2