kommothrio

ΡΟΗ 24/7:

Συνολικά 530 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες

tsiodras21

Χαρδαλιάς: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

 

Την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας ανακοινωσε το Υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού, που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 530, ενώ συνολικά έχουν φύγει από τη ζωή 13 άτομα, εκ των οποίων μόνο μία γυναίκα ήταν εξ αυτών. Μάλιστα σημείωσε ότι θα πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που χάνουν τη ζωή τους και να μην τους εμπλέκουμε σε επικοινωνιακά παιχνίδια.
Τα 98 από τα κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Τα περισσότερο επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 8000 δείγματα για την παρουσία του νέου ιού.
«Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες», προειδοποίησε ο κ. Τσιόδρας, ενώ μιλώντας για τους ηλικιωμένους που όλοι καλούμαστε να προστατεύσουμε παίρνοντας τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και μένοντας στο σπίτι, ο κ. Τσιόδρας λύγισε. Όπως ανέφερε, συνάδελφός του τού ανέφερε ότι «κάνετε φασαρία για άτομα μεγάλης ηλικίας που έχουν υποκείμενα νοσήματα».
Ο πάντα ήρεμος κ. Τσιόδρας, απάντησε με σπασμένη φωνή ότι «αυτοί είναι οι μανάδες και οι πατεράδες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες. Η ιατρική του 2020 πρέπει να ενισχύσει την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού υπογράμμισε την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων. «Θέλω να επισημάνω ξανά ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Από την πρώτη στιγμή δίνουμε στοιχεία για την πραγματική κατάσταση και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό όλων μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.
Επίσης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιταλίας, ότι πριν 24 μέρες είχε 10 νεκρούς και 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν από 24 μέρες, δηλαδή περίπου τα ίδια αριθμητικά δεδομένα που έχουμε εμείς σήμερα. «Όλοι βλέπετε καθημερινά τη δραματική κατάσταση που περιγράφουν οι Έλληνες γιατροί που υπηρετούν σε ιταλικά νοσοκομεία. Αυτό δεν σημαίνει πως οπωσδήποτε θα γίνουμε Ιταλία, έχουμε λάβει εγκαίρως αυστηρά μέτρα αποφυγής του ιού πριν αυτός αρχίσει να εξαπλώνεται, ώστε να μη γίνουμε Ιταλία. Να είστε σίγουροι ότι θα λάβουμε και άλλα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν».
«Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα ώστε να έχουμε τις λιγότερες απώλειες που μπορούμε, να μην χαθούν άνθρωποι λόγω της δικής μας απερισκεψίας. Υπάρχουν κάποιοι που και σήμερα συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα και δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Τους καλούμε και σήμερα να σκεφτούν όχι ό, τι είναι καλό για τον εαυτό τους αλλά και για τους γύρω τους, τους δικούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει ότι απαιτείται και απηύθυνε για άλλη μία φορά έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για επαναπατρισμό των Ελλήνων από χώρες του εξωτερικού. Για την μεγάλη κίνηση στα διόδια από πολίτες που αψήφησαν τις συστάσεις της πολιτείας, αν θα υπάρξει νέο πακέτο αυστηρών μέτρων όπως αυτό της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και όλα τα μέτρα είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να διαφυλάξει την ανθρώπινη ζωή».

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 21 Μαρτίου 2020 19:26
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2