ΡΟΗ 24/7:

Τσιόδρας: Ένας νεκρός από κορωνοϊό, 1.415 κρούσματα συνολικά στην Ελλάδα

tsiod1

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η Φούστανη στην Έδεσσα

Ένας άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν από τον φονικό ιό σε 50. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Λοιμωξιολόγο, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκαν 81 νέα κρούσματα στη χώρα μας και άλλα 20 κρούσματα στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", που είναι σε καραντίνα. Έτσι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό έχει ανέλθει σε 1.415 άτομα. Επίσης 90 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη ενώ από αυτά οι 14 είναι γυναίκες οι 86 άντρες. Ακόμη ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι από τους 50 ανθρώπους που κατέληξαν, οι 38 είναι άντρες και οι 12 γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 72 έτη.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των πολιτών στην απαγόρευση κυκλοφορίας: «Ευγνωμονούμε τη συντριπτική πλειοψηφία, μαζί τους δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, την ίδια στιγμή θα είμαστε αυστηροί με όσους με τη στάση τους υπονομεύουν την προσπάθεια των πολλών».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη του νομού Πέλλας, από σήμερα στις 20.00, μετά από εξέταση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.
Επίσης ανακοίνωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ενισχυθεί με άλλα 12 εκατ. ευρώ για την σίτιση πολιτών που έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο.

Για το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά. Στις 29 Μαρτίου έγινε γνωστό για έναν Ελβετό υπήκοο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι 20 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε απομόνωση. 

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος για την κατάσταση στις τράπεζες, αλλά και τις λαϊκές, επεσήμανε ότι «Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα σε τράπεζες και λαϊκές, σήμερα. Προωθείται διάταξη που θα επιτρέπει, αν χρειαστεί, παράλληλη λειτουργία λαϊκών στις ίδιες περιοχές» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Μένουμε σπίτι για να κερδίσουμε τον πόλεμο».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2