ΡΟΗ 24/7:

27+23 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 53 μέχρι σήμερα οι νεκροί

tsiodras xardaliaskorwnbrf

Σε καραντίνα δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 27 συν 23 κρούσματα σε δομή φιλοξενείας στην Ριτσώνα και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1514 χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

91 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ 53 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στα κρούσματα στη δομή της Ριτσώνας, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η δομή έχει τεθεί σε υγειονομικό περιορισμό επί 14 ημέρες. Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος στη δομή της φιλοξενίας.

Όσον αφορά το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος και στους 380 επιβαίνοντες του πλοίου, όπου εντοπίσθηκαν 119 θετικά κρούσματα και 259 αρνητικά, με δύο ακατάλληλα δείγματα. Αποφασίσθηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου σε ειδική προβλήτα. Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί, θα παραμείνουν σε απομόνωση εντός του πλοίου, με την παροχή της σχετικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και σε δείγμα που προσήλθε από το νησί της Μυκόνου. Γι' αυτό και αποφασίζει την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών για 14 ημέρες στο νησί της Μυκόνου, ενώ συνέστησε στους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν στα σπίτια τους, για προληπτικούς λόγους.

8 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής θα διατεθούν για κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2