ΡΟΗ 24/7:

Τσιόδρας: 59 θάνατοι από κορωνοϊό, 99 νέα κρούσματα, 1.613 συνολικά

ts3

Περιορίζεται η κίνηση πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και του Βόλου

Συνολικά 1.613 κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα (εκ των οποίων τα 119 στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"), από τα οποία τα 99 είναι νέα περιστατικά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας Λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.
Κατά την απογευματινή ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι 92 άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ, από τα οποία 23 γυναίκες και 69 άντρες, η μέση ηλικία είναι 66 ετών, ενώ το 70% αυτών πάσχουν υποκείμενο νόσημα, τονίζοντας ωστόσο ότι 11 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.
Παράλληλα ο κ. Τσόδρας ανακοίνωσε 6 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον φονικό ιό να ανέρχεται στα 59 άτομα. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του ήταν τα 71 έτη, 19 ήταν γυναίκες και 40 άντρες, το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή και ήταν 70 ετών και άνω.
Αναφερόμενος σε περιπτώσεις εμφάνισης του κορωνοϊού σε ζώα συντροφιάς, σημείωσε: «Δεν πρέπει να ανησυχούν οι ιδιοκτήτες γάτας. Δεν προκύπτει να έχουν ρόλο στη μεταφορά του ιού στον άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε περιορισμό κίνησης πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και του Βόλου. 
«Πρέπει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού», υπογράμμισε, αναφέροντας ότι «στη δομή μεταναστών στην Ριτσώνα, συνεχίστηκαν οι ιχνηλατήσεις και τα δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά»
Όσον αφορά το επιβατηγό "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τα δύο αμφιλεγόμενα, από χθες, δείγματα ήταν τελικά αρνητικά. Δηλαδή, 121 είναι θετικοί και 261 βρέθηκαν αρνητικοί. Όπως εξήγησε, συνολικά από τα θετικά κρούσματα στον κορονοϊό, η μεγάλη ομάδα είναι 65 Τούρκοι υπήκοοι, 16 Ουκρανοί, 17 Ινδονήσιοι, 5 Έλληνες, 6 Ουζμπεκιστανοί, 2 Μολδαβοί, 2 Κουβανοί, 1 Βούλγαρος, 2 υπήκοοι ΗΠΑ, 1 από το Κιργιστάν και 1 από Λευκορωσία. Οι νοσούντες θα παραμείνουν στο πλοίο σε καραντίνα 14 ημερών.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2