Τσιόδρας: 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού, συνολικά 140 θάνατοι
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
- Εκτύπωση
Χαρδαλιάς: Προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερηνότητά μας
Τρεις θανάτους και 8 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την απογευματινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Όπως είπε ο Λοιμωξιολόγος, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.620, εκ των οποίων το 55,4% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 593 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.301 είχαν σχέση με ήδη γνωστό κρούσμα.
37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη, από τα οποία 8 είναι είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Επίσης ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι συνολικά έχουν καταγραφεί 143 θάνατοι, από τους οποίους οι 37 ήταν γυναίκες (26%), με διάμεση ηλικία τους είναι 74 έτη, ενώ το 92% είχε υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
«Προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερηνότητά μας», τόνισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας μετά τον κ. Τσιόδρα. «Τη Δευτέρα περνάμε σε νέα φάση. Προετοιμαζόμαστε ώστε το σύστημα Υγείας να μπορεί να ανταπεξέλθει», συπλήρωσε.
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Σε προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός του πρωτογενούς τομέα
- "Δήμος Δίου-Ολύμπου, ένας θεϊκός προορισμός"
- Ημαθία: Έκαναν την ταβέρνα... "μίνι καζίνο" (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
- Β. Κικίλιας: "Ανησυχητικές οι καθυστερήσεις παράδοσης των εμβολίων" (ΒΙΝΤΕΟ)
- Πως θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα σχολεία στους Δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη