ΡΟΗ 24/7:

Μιδοπίλαφο

mudopilafo-1

Ένα ορεκτικό που μπορεί να σταθεί και ως κυρίως πιάτο ειδικά τις μέρες της Σαρακοστής. Συνοδεύει άριστα το τσίπουρο αλλά και το λευκό κρασί μας...


ΥΛΙΚΑ

1 ½ κούπα ρύζι γλασσέ
1 ½ κούπα ρύζι μπονέτ
1 φύλλο δάφνης
2 μπαχάρια
αλάτι  πιπέρι  λάδι

2 σακουλάκια μύδια νωπά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτά φετάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-λαδώνουμε την κατσαρόλα μας  και αφήνουμε να ζεσταθεί
-προσθέτουμε τα δύο είδη ρυζιού και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά
-προσθέτουμε νερό, στην διπλή ποσότητα του ρυζιού
-δάφνη, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι
-αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά και αποσύρουμε
.........................................................
-σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας
-μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά
-αφού μαραθούν τα λαχανικά μας, προσθέτουμε τα μύδια
-μόλις δούμε οτι το μύδι είναι σχεδόν έτοιμο πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνιθο
-ήδη στην κατσαρόλα έχουμε το ρύζι μισοτελειωμένο... είναι η ώρα που με μια αράχνη* το αλλάζουμε σκεύος, απο την κατσαρόλα στο τηγάνι μας και προσθέτουμε  ½  ποτήρι  από  το νερό των μυδιών (σακουλάκι)
-καπακώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά


*ΑΡΑΧΝΗ= εργαλείο μαγειρικής, κουτάλα αράχνη
araxni

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 8,70 ευρώ
Μερίδες: 6


Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 23:36
επιστροφή στην κορυφή