Στριφτή πίτα με τυρί και μυρωδικά
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
Περιμένεις κόσμο στο σπίτι και έχεις χρόνο να φτιάξεις κάτι, ίσα ίσα για να συνοδεύσεις τον καφέ ή την μπύρα που θα προσφέρεις. Τι πιο λαχταριστό από μια πίτα από τα ίδια σου τα χέρια; Πάμε να δούμε μια απλή, αλλά πολύ πετυχημένη συνταγή...
Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
800 γραμμάρια τυρί
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στρραγγιστό
200 γραμμάρια κίτρινο τυρί (μαλακό)
2 αβγά
φρέσκο θυμάρι
φρέσκια ρίγανη
φρέσκος δυόσμος
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
-Ανοίγουμε τα φύλλα ένα ένα
-Λαδώνουμε από άκρη σε άκρη
-Σε ένα μπολ ήδη εχουμε τρίξει το τύρι (φέτα) και την έχουμε ανακατέψει με τα αβγά, το κίτρινο τυρί και τα φύλλα από τα φρέσκα μυρωδικά μας. Φυσικά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις σε θέμα ποσότητας.
-Με ένα κουτάλι , πασπαλίζουμε με την γέμιση μας το κάθε φύλλο κατά μήκος.
-Ρολάρουμε και τοποθετούμε στο ταψί μας κάθε φύλλο.
-Δημιουργούμε μια σπείρα από τα ήδη γεμισμένα φύλλα μας.
-Λαδώνουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια από πάνω.
-Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 40 λεπτά της ώρας.
Καλή επιτυχία!!!
*Μπορεί να γίνει και σε ατομικά ρολάκια.
Μερίδες: 10
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 6,30 ευρώ
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου