Κοτόπουλο σε σύβραση με ρυζάκι βουτύρου
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Νοστιμιές που θυμίζουν γιαγιά!
Υλικά:
1 κοτόπουλο
4 κρεμμύδια
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκ.σκόρδου
1 κονκασέ
1 κ.σούπας πελτέ
αλάτι και πιπέρι
δάφνη
μαύρη ζάχαρη
ελαιόλαδο
για το ρύζι...
400 γρ. ρύζι μπονέτ
1 λίτρο νερό ζεστό
αλάτι και μπαχάρι
2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο καλά και το ξεψαχνίζουμε. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί ρλιζνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά(έχουμε κόψει τα λαχανικά μας όπως για την χωριάτικη).
Θα χρειαστούν περίπου 6 λεπτά για να γυαλίσουν. Τότε προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την δάφνη. Μόλις δούμε να μαραίνονται τα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε το κονκασέ και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει καλά.
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζουμε το ρύζι μας. Λίγο βούτυρο στην αρχή να λιώσει, το ρύζι μας και τέλος το νερό με το αλάτι και το μπαχάρι. Το ρύζι μας είναι έτοιμο, μόλις πιει το νερό του.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 7,50 ευρώ
Μερίδες: 5-6
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου