ΡΟΗ 24/7:

Βάφουμε αβγά με τρόπο φυσικό!

pasxa-abga-small
Όπως παλιά, με απόλυτο σεβασμό στην τροφή μας. Φυσικό χρώμα από στοιχεία λαχανικών, χωρίς χημικά.


Οι παλιότεροι έβαφαν τα αβγά το Πάσχα, με φλούδες από κρεμμύδια συνήθως. Κι αν τα αβγά ήταν και άσπρα, έδειχνε πιο όμορφο το χρώμα. Αυτό κάναμε φέτος κι εμείς! Με τον παλιό, καλό τρόπο. Το κρεμμύδι έτσι κι αλλιώς, το χρησιμοποιούμε καθημερινά στο μαγείρεμα. Άλλωστε λίγα είναι τα φαγητά της κουζίνας μας που δεν περιέχουν κρεμμύδι.

Επίσης, εκτός από φλούδες κρεμμυδιού, βάψαμε τα αβγά μας και με μαιντανό σε συνδυασμό με πράσινο τσάι. Μια ακόμη τεχνική που κάναμε, ήταν αυτή με το παντζάρι και το ρύζι. Θα σας πω αναλυτικά, έτσι ώστε να μην βρείτε καμία δυσκολία!

avga-pasxa-small

Με φλούδες κρεμμυδιού...
Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με μπόλικες φλούδες κρεμμυδιού, νερό και 1 φλιτζανάκι ξύδι. Τα αβγά μας, είτε τα τοποθετούμε έτσι απλά και προσεκτικά ανάμεσα στις φλούδες, είτε τα ντύνουμε πρώτα με καλσόν ή τούλι και φύλλα από λαχανικά για να δώσουμε μια χαριτομενιά. Από το σημείο βρασμού, αφήνουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε. Στραγγίζουμε το νερό και τα κρατάμε ανάμεσα στις φλούδες για άλλα 10 λεπτά.

Με μαιντανό και πράσινο τσάι...
Κόβουμε 2-3 ματσάκια μαιντανό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. 4 φακελάκια πράσινο τσάι, νερό και ξύδι και πράττουμε όπως και με τις φλούδες κρεμμυδιού.

Με παντζάρι και ρύζι...
Βράζουμε τα παντζάρια με νερό, ξύδι και τα αβγά μας. Για έξτρα χρώμα και μικρή τεχνοτροπία, χρωματίζουμε με λίγο από το κόκκινο παντζαρόζουμο το ωμό ρύζι μας και περνάμε τα αβγά από το ρύζι, σα να τα πανάρουμε. Τα αφήνουμε μέσα στο ρύζι για 10 λεπτά.

Ο φυσικός τρόπος μπορεί να μην έχει το τόσο έντονο χρώμα ως αποτέλεσμα, όμως αποφεύγουμε τις χημικές βαφές και είναι σημαντικό. Μπορείτε να γυαλίσετε αν θέλετε τα Πασχαλιάτικα αβγουλάκια σας, με λίγο βαμβάκι και ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία!

επιστροφή στην κορυφή